Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Brzezinski: "Nα καταρριφθούν οι Ισραηλινοί αν επιχειρήσουν να επιτεθούν στο Ιράν"!

Σε σημαντική παρέμβαση στο ζήτημα της επαπειλούμενης ισραηλινής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν προχώρησε ο Zbigniew Brzezinski, στη σκιά της σημερινής συνάντησης του Αμερικανού υπουργού Άμυνας R. Gates με τον Ισραηλινό ομόλογό του Εh. Barak. Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας επί κυβέρνησης Carter σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα "The Daily Beast" συμβούλευσε τον Αμερικανό πρόεδρο Obama να καταστήσει σαφές στους Ισραηλινούς πως αν επιχειρήσουν να πλήξουν τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) θα τους σταματήσει! "Θα πρέπει να πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο στο Ιράκ και εμείς θα καθήσουμε να τους κοιτάμε; (...) Εάν πετάξουν από πάνω μας, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Έχουν την επιλογή να συνεχίσουν ή να γυρίσουν πίσω. Κανείς δεν το εύχεται αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε μια περίπτωση ' Liberty' στην ανάστροφη εκδοχή της", δήλωσε με νόημα ο Brzezinski.
Yπενθυμίζεται ότι το USS Liberty, σκάφος ηλεκτρονικού πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικό, δέχθηκε διπλή επίθεση σε διεθνή ύδατα από ισραηλινά μαχητικά και τορπιλακάτους, στις 8 Ιουνίου 1967 κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών, με αποτέλεσμα το θάνατο 34 μελών του πληρώματος και το τραυματισμό άλλων 171. Το περιστατικό θεωρήθηκε και από τις δύο κυβερνήσεις ως τραγικό δυστύχημα, αν και αποτελεί το μοναδικό σοβαρό ναυτικό περιστατικό στην αμερικανική ιστορία που δεν διευρευνήθηκε από το Κογκρέσσο.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο Brzezinski δεν κατέχει κάποιο θεσμικό αξίωμα στην κυβέρνηση Obama. O Brzezinski είναι σύμβουλος αρκετών think tanks μεταξύ των οποίων του Center for Strategic and International Studies και του Council on Foreign Relations ενώ στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται "Η Μεγάλη Σκακιέρα" και "Η Γεωστρατηγική Τριάδα" στα οποία υποδεικνύει δρόμους για τη χάραξη μιας νέας αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου