Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Μια προφητική επιστολή για τη ΝΔ



Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
Γραφείο πρωθυπουργού
Μέγαρο Μαξίμου

Αξιότιμε
Κε Πρόεδρε,

Τα τελευταία γεγονότα και ο αρνητικός αντίκτυπος που έχουν για την παράταξη ,
με ώθησαν ώστε οι επαφές μου τόσο με τους οπαδούς μας όσο και με τους ψηφοφόρους μας να είναι πιο πυκνές και πιο ουσιαστικές , ώστε να μπορέσω να μεταφέρω και την κυβερνητική πολιτική αλλά και τη βούληση σας ώστε να αναστραφεί το υπάρχον δυσμενές κλίμα .
Είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω , τα συμπεράσματα των επαφών αυτών , και τα σχόλια των οπαδών μας , ελπίζοντας ότι θα τύχουν της δέουσας αξιοποίησης εφόσον κρίνετε ότι είναι σκόπιμο.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της δυναμικής τής παράταξης αποτελεί η δική σας επί κεφαλής παρουσία .Αναμφίβολα η μεγάλη ιστορική κληρονομιά λόγω του ονόματος σας , αλλά και της έως τώρα παρουσίας σας στην ηγεσία του κόμματος , αποτελούν για τους οπαδούς μας την εγγύηση για την ηγετική παρουσία μας στα πολιτικά πράγματα του τόπου , όμως ως φαίνεται η βαρύτητα του ονόματος σας αποτελεί για την προσωπικότητα σας και το μεγάλο σας μειονέκτημα , αφού η σύγκριση με τον αείμνηστο Κ.Καραμανλη , είναι αναπόφευκτη.
Έτσι άμεσα ο συνειρμός της πλειοψηφίας μεταφέρεται στο πως θα αντιδρούσε εκείνος στα τεκμαιρόμενα , σε σχέση με τη δική σας στάση .Και ενώ κατά συντριπτική πλειοψηφία εξαίρουν το δυναμισμό σας , και τις αποφάσεις σας για την εξωτερική πολιτική (σχέδιο Ανάν -θέμα Σκοπίων – ενεργειακή πολιτική ) , και σαφώς πιστεύουν ότι προασπίζετε, καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο , και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Εθνικά συμφέροντα , δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτός σας ο δυναμισμός δεν μεταφέρεται και στα εσωτερικά πράγματα της χώρας . Διότι ενώ εξόφθαλμα είναι ορατό ότι η ηγεσία σας δεν αμφισβητείται από κανέναν , ούτε τούτο με τις παρούσες συνθήκες θα είναι ποτέ δυνατόν , ( σας πιστεύουν σαν αδιαφιλονίκητο ηγέτη ),δεν επιβάλλεσθε με τον δυναμισμό σας στα στελέχη στα οποία έχετε εμπιστευτεί κρίσιμες θέσεις εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής και παρεκκλίνουν .
Η παρουσία σας στη Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ,δεν σας κρύβω , ότι για την πλειοψηφία των οπαδών μας αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση , καθ ότι ουδείς περίμενε ότι θα λέγατε ότι << το νόμιμο είναι και ηθικό >> , για την περίπτωση του κ. Βουλγαράκη αλλά όλοι περίμεναν την αποπομπή του από την κυβέρνηση , ώστε το μήνυμα και το σύνθημα σας ,<< σεμνά και ταπεινά >> , να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις έμπρακτα και όχι μόνο λεκτικά , και να βρει εφαρμογή στα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη , τα οποία θα πρέπει να παραδειγματίζονται από τη δική σας άψογη στάση .Άλλωστε κατανοώντας τις ανθρώπινες σχέσεις που πιθανόν έχετε με κάποιους από τους υπουργούς σας , θυμούνται τη φράση του αείμνηστου θείου σας ( και εδώ είναι αναπόφευκτες οι συγκρίσεις ) , << στέγνωσα την ψυχή μου για να κυβερνήσω τη χώρα >> .
Το κλίμα αυτό συντηρείται και από τις δικές σας δεσμεύσεις κατά την διάρκεια της πρώτης κυβερνητικής θητείας σας , για κάθαρση και απομάκρυνση των νταβατζήδων και γεννώνται ερωτήματα όπως , ποιος τιμωρήθηκε για το Χρηματιστήριο και τα εξοπλιστικά , ποιος προμηθευτής του Δημοσίου που εμείς αφήσαμε να εννοηθεί ότι κατατάσσεται στους νταβατζήδες απομακρύνθηκε ;
Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι αφού ο Καραμανλής δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει τα προαναφερόμενα , σημαίνει τρεις πιθανές εκδοχές
1. η δεν θέλει
2. η τον κρατούν με κάτι
3. η θέλει να κάνει ηρωική έξοδο
Ουδείς πιστεύει ότι δεν μπορεί.
Το ζητούμενο πια δεν είναι μόνο οι δημόσιες εμφανίσεις σας , με τις οποίες πολύ σωστά γίνεται προσπάθεια αναστροφής του δυσμενούς κλίματος , αλλά και η δυναμική παρέμβαση σας όχι με παραινέσεις αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις . που να δείξουν ότι η ηγεσία σας προσήκει με τον ηγέτη Καραμανλή που πίστεψαν κατά τη μεγάλη νίκη μας το 2004 .
Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων που αποτυπώνονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι περισσότερο ψήφος δίκης μας τιμωρίας παρά ψήφος εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ η στα άλλα μικρότερα κόμματα . Υπάρχει μουρμούρα ότι τα κυβερνητικά στελέχη (από υψηλόβαθμα έως χαμηλόβαθμα ) δεν είναι κοντά στους πολίτες και ειδικότερα κοντά στον κόσμο μας , ότι είναι απόμακρα και επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταφέρουν τα ( όχι πάντα δίκαια ) αιτήματα τους, ενώ από μέρους ορισμένων στελεχών υπάρχει επίδειξη πλούτου .
Οι τελευταίες παρεμβάσεις σας προς τις τράπεζες , δεδομένου του διεθνούς αρνητικού οικονομικού κλίματος , με μορφή σύστασης και όχι με μορφή αναγκαστικής συμμετοχής στο εξαγγελθέν πρόγραμμα , έδωσε την εντύπωση ότι κάνουν οι τραπεζίτες αυτό που θέλουν ,και όχι η ότι η κυβέρνηση επιβάλλει τις απόψεις της .
Θα μπορούσα να σας παραθέσω αρκετά ακόμα αλλά θεωρώ ότι τα γραφόμενα είναι και τα πιο σοβαρά , και δεν θα ήθελα να καταχραστώ του χρόνου σας .
Αξιότιμε κε Πρόεδρε , τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέσατε , και ελπίζω η παρούσα να σας φάνει χρήσιμη , εφ όσον λάβετε γνώση του περιεχομένου της.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008
Με τιμή
Πάντοτε στη διάθεση σας
Ν.Α.Φωτέας
Μηχανολόγος -μηχανικός
Πολιτευτής ΝΔ
ΠΗΓΗ eleftherianews.gr

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου