Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Αχμέτ Ιλχάν.Στηρίζουμε Ντόρα .''Ακραίος'' ο Σαμαράς, φεύγω αν βγεί πρόεδρος

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ?

Στηρίζω την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη γιατί μου το ζήτησε η ίδια.
Αλλωστε δεν θα ήθελα με τίποτε να αναλάβει πρόεδρος ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα αναστείλω οποιαδήποτε δραστηριότητά μου στο κόμμα.

Δεν ασπάζομαι τις ιδέες του στα μειονοτικά ζητήματα. Τον θεωρώ ακραίο. Πιστεύω πως κινείται προς τον ΛΑΟΣ και όχι προς την Κεντροδεξιά.
Εχει κακή μαρτυρία ο κ. Σαμαράς στη μειονότητα.
Μάλιστα το 1991, που ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχε καταστρέψει θρησκευτικά μνημεία της μειονότητας.
Από την άλλη στηρίζω την κυρία Μπακογιάννη για την πολιτική ισοπολιτείας που υιοθέτησε,όπως είχε κάνει και ο πατέρας της ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Πιστεύω ότι θα υποστηρίξει περισσότερο τη μειονότητα.

Η κυρία Μπακογιάννη εισηγήθηκε στο υπουργείο Παιδείας την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας ως μάθημα επιλογής στα δημόσια ελληνικά σχολεία της Δυτικής Θράκης και όχι μόνο στα μειονοτικά। Καθιέρωσε ποσοστό 5%ο για να εισαχθούν στο Ελληνικό Δημόσιο τα παιδιά της μειονότητας μέσω ΑΣΕΠ,ενώ έφερε και νόμο περί διοίκησης και διαχείρισης των βακουφίων, ο οποίος εκκρεμούσε 20 χρόνια।
Στήριξε τη μειονοτική εκπαίδευση με υποδομές και εξοπλισμό.
Παρείχε οικονομική στήριξη ώστε να έρθουν σχολικά εγχειρίδια από την Τουρκία στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης। Τέλος,δρομολόγησε το θέμα του μουφτή και αν δεν την προλάβαιναν οι εκλογές, σύντομα θα είχαμε την εκλογή και όχι τον διορισμό του θρησκευτικού μας ηγέτη.
Ο κ Αχμέτ Ιλχάν είναι βουλευτης της Ν.Δ.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου