Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Δύο μαριονέτες στην κεφαλή της Ευρώπης


Ο Θεός ας σώσει την Ευρώπη

Δύο «χλωμές» πολιτικά προσωπικότητες εξαιρετικά μικρού βεληνεκούς, χωρίς ιδιαίτερη πείρα στα ευρωπαϊκά πράγματα και άγνωστες εκτός κοινοτικής Ευρώπης, επέλεξαν χθες οι 27 κοινοτικοί ηγέτες, με την προτροπή και πίεση της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Μ. Βρετανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας και της Ισπανίας, για τη θέση του προέδρου και του ύπατου επιτρόπου Εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.
Πρόκειται για τον Βέλγο πρωθυπουργό Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος εξελέγη στο αξίωμα του προέδρου της Κοινότητας και την Βρετανή επίτροπο-από το 2008- για το εμπόριο Κάθριν Άστον, η οποία ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών της Ε.Ε.
Με τον τρόπο αυτό και μέσα σ’ ένα κλίμα πλήρους αδιαφάνειας για τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις και συναλλαγές τους όλες τις τελευταίες ημέρες, που θύμιζε, όπως χαρακτηριστικά ελέχθη «διαδικασίες εκλογών στην πρώην Σοβιετική Ένωση», οι «μεγάλοι» της Ένωσης πέτυχαν να «θάψουν» κυριολεκτικά τις φιλοδοξίες για μια αναβάθμιση της Ενωμένης Ευρώπης στον κόσμο και να κρατήσουν για λογαριασμό τους τις πρωτοβουλίες που κρίνουν σκόπιμες να αναλάβουν για τα συμφέροντα των χωρών τους.
Είναι γεγονός, ότι οι 27 όχι μόνον «σκότωσαν» τη σημαντική θέση του υπουργού εξωτερικών, αλλά παρέδωσαν χθες το βράδυ, στα χέρια της Μ। Βρετανίας την εξωτερική πολιτική της Ένωσης, επιλέγοντας για τη θέση του ύπατου εκπροσώπου της, την Βρετανή επίτροπο για θέματα εμπορίου, Κάθριν Άστον, βαρόνη του Απχόλλαντ.

Η συνέχεια στην πηγή

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου