Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ο «φερετζές» περί οικονομίας και …ανεξαρτησίας

Ο «φερετζές» περί οικονομίας και …ανεξαρτησίας

Αφού με το προηγούμενο άρθρο ρίξαμε μια ματιά στην ωμή πραγματικότητα των 100 πρώτων ημερών του ΠαΣοΚ του κ. Γ. Παπανδρέου στο εσωτερικό επίπεδο της χώρας μας, ας δούμε και τα …απόκρυφα του εξωτερικού επιπέδου .

Στο πρώτο crash test ,τον Δεκέμβριο, η Τουρκία πέρασε χωρίς …..γρατσουνιά την περίφημη αξιολόγησή της από την ΕΕ, με τις ευχές και …..της ελληνικής πλευράς!!!

Στο μέτωπο της Θράκης το διπλωματικό παιχνίδι εντάθηκε. Η Τουρκία έθεσε ευθέως και ΕΠΙΣΗΜΑ θέμα Τούρκικης μειονότητας και προχώρησε το Αμερικανικό σχέδιο περί …αμοιβαιότητας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Η Αθήνα …..κοιμόταν!!!!

Στον Βαλκανικό χώρο έχει δραστηριοποιηθεί ξανά ο …Άλεξ Ρόντος, ο οποίος ΠΟΤΕ δεν έπαψε να είναι ο σύμβουλος και ο άνθρωπος των …ειδικών αποστολών του κ. Γ. Παπανδρέου.

Η τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Σερβία επιβεβαίωσε ότι με το Βελιγράδι παραμένουν οι ….ισχυροί «δεσμοί», που οικοδομήθηκαν όταν ο Άλεξ Ρόντος ως επιτελάρχης του κ. Παπανδρέου συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση απομάκρυνσης του Σ. Μιλόσεβιτς από την εξουσία.Άλλωστε ο κ. Ρόντος προσέφερε επαγγελματικά τις συμβουλές του ΚΑΙ στον ….σημερινό Πρόεδρο της Σερβίας Μ. Τάντιτς.

Για το Κυπριακό η κρυφή ατζέντα του κ. Γ. Παπανδρέου , των ΗΠΑ και των Βρετανών αρχίζει και βγαίνει στην επιφάνεια. Είναι πλέον γνωστόν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι ο σημερινός πρωθυπουργός μας έχει αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των ΗΠΑ για στήριξη λύσης που θα είναι παρόμοια με εκείνη του Σχεδίου Ανάν, το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών

Στο θέμα των Σκοπίων; Εδώ τα διαδραματιζόμενα των 100 ημερών του ΠαΣοΚ είναι από τα πλέον απόκρυφα. Μπορεί να ακούτε στις δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου περί «κόκκινης γραμμής» και …μισοφαγωμένα λόγια για «erga omnes», αλλά μήπως και κάποια άλλη δεν έλεγε στις δηλώσεις της το ίδιο;

Στην ωμότητα της πραγματικότητας και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τις κουρτίνες , όλα είναι διαφορετικά. Τις επόμενες ημέρες πρέπει η Ελλάδα να έχει υποβάλει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το δικό της υπόμνημα με τις δικές της θέσεις σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων.
Αντί λοιπόν η χώρα μας να έχει επιστρατεύσει μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή νομικά γραφεία, ειδικευμένα σε υποθέσεις που παραπέμπονται στη Χάγη, περιορίζεται στα κείμενα που ετοιμάζει η… Ειδική Νομική Υπηρεσία .

Το σχέδιο ορίζεται ως εξής. Κάποιοι (…) επιθυμούν πράγματι να φάει ένα χαστούκι η χώρα, οπότε θα νομιμοποιηθεί μια.. «μικρή υποχώρηση» από ….την κόκκινη γραμμή.
Θα έρθει ένας δυσάρεστος αλλά «αναγκαίος» συμβιβασμός και οι ευθύνες, λένε ορισμένα χείλη, θα επιρριφθούν στην…Ειδική Νομική Υπηρεσία . Πολιτικό κόστος μηδέν!

Επειδή όμως ορισμένα πράγματα δεν είναι πρέπον να τα δημοσιοποιούμε για ευνόητους λόγους ,θα αναφέρω μόνο ότι τα διαδραματιζόμενα στο εσωτερικό επίπεδο της χώρας μας , είναι η …ουρά των εξωτερικών και εθνικών μας θεμάτων!
Θυμηθείτε τον … «φερετζέ» περί οικονομίας και …ανεξαρτησίας που σερβίρεται εντέχνως από τον κ. Γ. Παπανδρέου!!!!

ΠΗΓΗ politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου