Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ και στη μέση ο Γ.Α.Π.



Ικανοποίηση στην Άγκυρα από την επιστολή Παπανδρέου

Δύσκολα κρύβει την ικανοποίησή της η Άγκυρα για την αποδοχή του διαλόγου από ελληνικής πλευράς, με την επιστολή Γιώργου Παπανδρέου προς Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.
«Καλές προθέσεις και πολιτική βούληση περιλαμβάνει η απαντητική επιστολή του κ. Παπανδρέου, όπως ακριβώς ήταν και η επιστολή του κ. Ερντογάν» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού και βέβαια όταν λέει αυτά ο Α. Νταβούτογλου, κάθε σχόλιο περιττεύει.
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική» και είπε πως «ελπίζει ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα».
Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη πως «πρόκειται για επιστολή, που έχει συνταχθεί με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» και τόνισε ότι «αμφότερες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση. Έχουμε, επίσης, σημεία διαφωνίας, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνομιλήσουμε επί των θεμάτων αυτών».
Δηλαδή κάνει σαφές και σε όσους δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι η επιστολή μιλάει για «διαπραγμάτευση εφ’όλης της ύλης» και όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα…
Νταβούτογλου: Μετά τις ευχαριστίες έστειλε και τις απειλές
Αυτοί είναι οι "κανόνες" της Άγκυρας!!!

«Ρεσιτάλ» Νταβούτογλου στα τουρκικά ΜΜΕ για Κύπρο και έμμεσο μήνυμα προς Αθήνα. Μετά τα «συγχαρητήρια» στον Γ. Παπανδρέου για την επιστολή του, ήρθε η σειρά των απειλών για την Κύπρο!
- Έμμεσο μήνυμα και προς την Αθήνα «Oσοι είναι συνομιλητές μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση.»
Πλέον, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αφού φαίνεται πως εξασφάλισε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που είχε θέσει η Τουρκία για διάλογο εφ όλης της ύλης στο Αιγαίο, μετά την απαντητική επιστολή του έλληνα Πρωθυπουργού, ήρθε η σειρά της Κύπρου να κάτσει στη θέση του προς διαπαιδαγώγηση άτακτου μαθητή, αφού η Ελλάδα βαίνει προς συμμόρφωση, από την «μεγαλόψυχη πλην όμως αυστηρή και ακριβοδίκαιη Τουρκία».
«Εμείς κάνουμε τα δέοντα για το όραμα της ειρήνης», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια πως πέρα από αυτά τα «δέοντα» ουδεμια ευθύνη φέρει, για την οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη...
Αναλυτικά η δήλωση του Α. Νταβούτογλου που έκανε στο τουρκικό κανάλι NTV είναι η εξής:
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά νομίζει ότι λέγοντας «όχι» στα πάντα, θα καταλήξει στη λύση που επιθυμεί. Όσοι όμως είναι συνομιλητές μας, (σ.σ. προφανώς εννοεί, εκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον έλληνα Πρωθυπουργό) πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση. Εμείς κάνουμε τα δέοντα για το όραμα της ειρήνης. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά ο δρόμος της επιβολής της δικής τους λύσης, στριμώχνοντας την Τουρκία».
Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου