Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ελπίζω...


Στη φωτογραφία, ο ιδεολογικός μέντορας του ΑΚΕΛ, με ειδικό φέσι, παρόμοιο με αυτό το οποίο καλείται να φορέσει ο κυπριακός ελληνισμός!

Ελπίζω να μην μας πουν ότι θα γωνιάσουν τον ‘Ερογλου και θα τον πιέσουν να αποδεχθεί τα συμφωνηθέντα και τις γενναιόδωρες προσφορές του προέδρου.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι θα πιέσουν τον ‘Ερογλου να αποδεχθεί την εκ περιτροπής προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή 50000 εποίκων.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι πρέπει να...........
υπογράψουμε ενδιάμεση συμφωνία με τον κ. ‘Ερογλου για να κλειδώσουμε τη συμφωνημένη βάση της λύσης και να μας μείνει η εκ περιτροπής προεδρία και οι έποικοι.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι πρέπει να δείξουμε ευελιξία και να διαφοροποιήσουμε τη θέση μας για τη διάρκεια της εκ περιτροπής προεδρίας για να δελεάσουμε τον ‘Ερογλου να την αποδεχθεί.

Ελπίζω να μη μας πουν ότι θα κάνουμε κι άλλες προσφορές για να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που δημιούργησε ο πρόεδρος και ο Ταλάτ στη Λήδρας και στο Λιμνίτη.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι θα δεχθούν κοντά στα δυο FIR και μια εσωτερική ιθαγένεια και διεθνείς συμφωνίες για τα δυο κράτη, για να διατηρηθεί το καλό κλίμα και να κάμουμε βήματα μπροστά..

Ελπίζω να μην μας πουν ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις μετεξέλιξη και νέος συνεταιρισμός, αλλά να δείξουμε ευελιξία για μια επανενωμένη Κύπρο.

Ελπίζω να μη μας πουν ότι φταίει ο Τάσσος, που δεν ήταν αρεστός στους Τουρκοκύπριους και από αντίδραση ψήφισαν τον ‘Ερογλου.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι φταίει ο Τάσσος που δεν ανοίγει ο Λιμνίτης, επειδή δεν άνοιξε έγκαιρα τη Λήδρας.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι πρώτος Τάσσος έκαμε εκπτώσεις στην μια κυριαρχία και ο Χριστόφιας την διόρθωσε με το ανακοινωθέν της 23ης Μαίου.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι ο Τάσσος πρώτος δέχτηκε το συνεταιρισμό των δυο κρατών και ο Χριστόφιας με τον Τσελεπή πάλι διορθώνουν.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι φταίει ο Τζιωνής και ο Πιασαρδής που είπαν ότι το σχέδιο Ανάν βρίσκεται στο τραπέζι του νεκροτομείου και από αντίδραση οι έποικοι ψήφισαν τον ‘Ερογλου για να το επαναφέρει.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι φταίνε οι «μασκοφόροι της ΕΟΚΑ», επειδή οι γκρίζοι λύκοι ιδρύθηκαν για να τους αντιμετωπίσουν.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι επειδή η παρούσα κατάσταση είναι καταστροφική, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την επανένωση των δυο κρατών και την παρθενογένεση της νέας δικοινοτικής ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας, για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση.

Ελπίζω να μην μας πουν ότι είμαστε πολιτικά ερωτευμένοι με τον ‘Ερογλου, όπως εκείνοι είναι ερωτευμένοι με τον Ταλάτ και τον Ερντογάν.

Ελπίζω να πάψουν να μας βρίζουν λέγοντας ότι δεν θέλουμε λύση, αλλά προτιμούμε τη διχοτόμηση.

Θεόφιλος για το christofias-watch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου