Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ειρήσθω Αρχιστράτηγος και υποδεκανείς


Ε Ι Ν Α Ι ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟ: Ένας στρατάρχης που ο ίδιος προσωπικά, αφ’ ότου ανέλαβε την αρχιστρατηγία, άλλο δεν έκανε παρά να σηκώνει τη λευκή σημαία της συνθηκολόγησης με τις εχθρικές δυνάμεις, να εγκαλεί τους δεκανείς και «να τα χώνει» στους υποδεκανείς του ότι… αποκοιμήθηκαν στη σκοπιά!

Ε Ι Ν Α Ι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ καταγέλαστη, ο αρχιστράτηγος της......

συνθηκολόγησης, που αυτοπροβαλλόταν προς πάσαν κατεύθυνση, προσφέρων γονυπετώς τις «γενναίες προσφορές» του προς τον εχθρό, εκλιπαρώντας τον για ένα… «αντίδωρο», να ξεσπά αίφνης εναντίον των δικών του φαντάρων ότι… αποκοιμήθηκαν στη σκοπιά!

Α Υ Τ Ο Σ Ο ΙΔΙΟΣ αρχιστράτηγος - στρατάρχης, που συστηματικά ξήλωνε σκοπιές κι επιδείκνυε τοις πάσι το ξήλωμα των στρατευμάτων του, ο ίδιος που διέτασσε την εξ απαλών ονύχων «καλλιέργεια κουλτούρας» συνθηκολόγησης με τον εχθρό, ο ίδιος που απέστελλε πανταχούσες με την ιδιόχειρή του υπογραφή για πλήρη σεβασμό και υποταγή στις «Ευαίσθητες Ισορροπίες», τις οποίες επέβαλε επί δεκαετίες η υπέρτερη ισχύς του εχθρού, ο ίδιος να κατσαδιάζει τους υπαξιωματικούς και τους φαντάρους του ότι… αποκοιμήθηκαν στη σκοπιά!

Α Υ Τ Η ΕΙΝ Α Ι η πιο παραστατική, ίσως, περιγραφή της πραγματικότητας για την είδηση της κ. Τ. Σαραντοπούλου του «Πολίτη» από τις Βρυξέλλες ότι: «Ο κ. Χριστόφιας, μιλώντας σε εκδήλωση στη μόνιμη αντιπροσωπία της Κύπρου στην ΕΕ, ενώπιον της επιτρόπου Ανδρούλας Βασιλείου, λειτουργών της πρεσβείας και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, κάλεσε όλους να προβαίνουν σε πλήρη έλεγχο, ώστε ‘να μη μαθαίνουμε με καθυστέρηση πρωτοβουλίες όπως εκείνη της προώθησης του κανονισμού’ [για το απευθείας εμπόριο ΕΕ- κατοχικού καθεστώτος] Έπρεπε να διαπιστώσουμε έγκαιρα τις προθέσεις της Επιτροπής, σημείωσε ο Πρόεδρος» («Π» 8.5.10 τίτλος: «Τα ‘χωσε ο Χριστόφιας - Αιχμές προς Κομισιόν αλλά και Κύπριους λειτουργούς στην ΕΕ - δείχνοντας ενοχλημένος για την “πατάτα” του απευθείας εμπορίου»).

Μ Ε ΞΗΛΩΜΕΝΕΣ τις… σκοπιές και υψωμένες τις λευκές σημαίες, ήταν φυσιολογικά αναμενόμενο να μας «πάρει φαράγγι» ο εχθρός. Και, υποχωρούντες, να ψάχνουμε απεγνωσμένα μια τρύπα - πρόχειρο ταμπούρι απελπισίας, καθώς… «αι ημέτεραι δυνάμεις αναδιπλούνται ομαλώς»: «Ακόμα και αν δεν εγκριθεί ο κανονισμός [του απευθείας εμπορίου - αιχμή του δόρατος των τουρκικών προσπαθειών], η Κυπριακή Δημοκρατία, θύμα της τουρκικής εισβολής, θα πρέπει να ξοδεύει πολύτιμο πολιτικο-διπλωματικό κεφάλαιο για να υπερασπίζεται την υπόστασή της, αντί να κατηγορεί την Άγκυρα για την εισβολή και κατοχή του νησιού», καθώς έγραψε ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος στον αθηναϊκό «Κόσμο του Επενδυτή» 8.5.10...

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου