Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Ειλικρινά δεν θέλω να γράφω τέτοια θέματα. Αλλά είναι η κατάσταση τόσο απελπιστική και χωρίς να υπάρχουν κάποιες ΟΡΑΤΕΣ επιλογές που αναγκάζομαι να γράψω για ορισμένα ζητήματα που σε καμία χώρα (υπό λογικές συνθήκες), δεν θα συζητούνταν(ή θα αναλύονταν κάποια από αυτά σε αρκετά υψηλό επίπεδο, ενώ κάποια άλλα θα τα περιλάμβαναν στην ύλη τους εφημερίδες τηςΠΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ) ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ μερικά και μόνο ,και επειδή όλες και όλοι είστε μορφωμένοι και σοβαροί άνθρωποι βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
ΠΡΩΤΟ. Αν είναι δυνατό! Εδώ η πατρίδα έχει βυθιστεί σε τελματώδη κατάσταση , χωρίς φως στο βάθος του τούνελ και εδώ ασχολούνται αν θα φύγει η ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από βουλευτής Αργολίδας της υπό φανερής αδυναμίας στην ανάληψη πρωτοβουλιών ΝΔ και γίνει ανεξάρτητη! Σιγά το θέμα. Ε ΚΑΙ; ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ. Συστηματικά παραπλανούν κάποιοι και αυτό είναι ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
ΔΕΥΤΕΡΟ. Η διαγραφείσα από τη ΝΔ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ είναι στην ΚΡΗΤΗ και «μετράει τις δυνάμεις της»! Ε ΚΑΙ; Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι αν......  θα κάνει κόμμα η Κα Μπακογιάννη; ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Αν αυτό ήταν διαφορετικό, πως θα συμπεριφέρονταν; Και τι ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ-ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ θα μας προσφέρει το νέο υπό εκκόλαψη κόμμα; Η ΕΛΛΑΔΑ έχει κουραστεί από τους γνωστούς και ίδιους και ίδιους σωτήρες. Και το άλλο δεν το κατάλαβα. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΗΤΗ το «τσιφλίκι» του καθενός;

ΤΡΙΤΟ Η περίπτωση ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε μνήμη. ΚΟΥΡΑΣΑΝ-ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ και τέλος πάντων κανένας δεν τους όρισε εφ όρου ζωής να έχουν λόγο στη ζωή μας. Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΝΑ και ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ. Τι θα δώσουν όλοι αυτοί παραπάνω; ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, και ας αφήσουμε και το κρασί και τα μπουκάλια….ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΙΣ…»

ΤΕΤΑΡΤΟ. Αυτό και αν είναι! Περιμένουν οι γνωστοί …. Και γράφουν συνέχεια… ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Να πει τι ; Αν μιλήσει θα σωθεί ο τόπος; ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ; Και αν τελικά μιλήσει, έχει τίποτα σοβαρό να πει; ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ; Ασφαλώς κάποιοι που ευνοήθηκαν από το άθλιο πελατειακό τους σύστημα και έγιναν νεόπλουτοι θα ήθελαν να είχαν μια απάντηση, γιατί δεν παρέμειναν στην εξουσία ας πούμε άλλα δέκα χρόνια για να γίνει η χώρα Ζιμπάμπουε ή ΣΟΥΔΑΝ. Υπάρχει και αιδώς .Δηλαδή τι περιμένουν να προσθέσει στα τραγικά και αδιέξοδα που περνάει η χώρα; ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ της ΠΤΩΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ; Ή μήπως τον περιμένουν όπως κάποιοι Ιρανοί Σιίτες τον 12ο Ιμάμη; ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

ΠΕΜΠΤΟ Για αυτό έγραψα ήδη. Κάποιοι που ήσαν επί μονίμου βάσης Υπουργοί και που διέπρεψαν με την παταγώδη αποτυχία τους και αδυναμία στην λήψη αποφάσεων, μέσα στην φαντασία τους ανακάλυψαν (!)-ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ- ότι ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!! Ε ΟΧΙ. ΝΙΣΑΦΙ πια! ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ! .Δηλαδή το ΝΑΤΟ η ΕΕ η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, η ΤΡΙΜΕΡΗΣ, η ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ συνωμοτούσαν για να ρίξουν τον ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ!!! ΕΛΕΟΣ!!! Επί 5 χρόνια η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ και ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ήταν στην «κατάψυξη». ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ. Και εδώ μετρούσαν «νίκες» στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ και Ελληνορωσικούς άξονες! Και κάποιοι τα έγραφαν και πουλούσαν βιβλία(και ορισμένοι τα ανέλυαν στην τηλεόραση). Τα έλεγαν και σε στρατιωτικές σχολές. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ(Θου κύριε!).

ΕΚΤΟ Και έρχομαι και στα τωρινά, γιατί στον Ελληνικό λαό δεν λέγεται η αλήθεια. Έρχονται πάρα πολύ σκληρές ημέρες και δεν είμαι βέβαιος ότι η χώρα θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και περιστάσεις. Προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα που είναι άσχημα. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΘΥΤΑΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. Η χώρα τελεί σε καθεστώς υπολογίσιμης ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Με εξαίρεση το Υπουργείο Οικονομικών τα υπόλοιπα Υπουργεία είναι σε καθεστώς συντήρησης και μη-κινητικότητας. Με τέτοια προβλήματα, ποιος θα επενδύσει σε αυτό τον τόπο; Ποιος θα ρυθμίσει την απίστευτη και πρωτοφανή μη-ρευστότητα στην αγορά; Με τέτοια πολιτική και χωρίς αντικειμενικούς στόχους που πάμε; ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΦΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ της ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ!!! Και σαν χώρα δεν παράγουμε κάτι.

ΕΒΔΟΜΟ. Πολλή συζήτηση γίνεται για διασπάθιση χρήματος-διαφθορά-ασυδοσία στον δημόσιο τομέα .ΣΥΜΦΩΝΩ. Αλλά δεν βλέπω κανένα να καταλήγει στην φυλακή, ή να τους επιβάλλονται μέτρα τιμωρίας. Ο ΚΟΣΜΟΣ για λίγο ακόμα θα τα ανεχθεί αυτά…. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ; Ξένος αναλυτής προ ημερών μου έλεγε ότι αν δεν βελτιωθεί γρήγορα(που δεν το βλέπω) η κατάσταση τότε τα όσα συνέβησαν στο ΚΕΝΤΡΟ της ΑΘΗΝΑΣ το Δεκέμβριο του 2008 θα είναι ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, μπροστά στα επερχόμενα… Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ. Και όλοι θα πρέπει να προσέξουν τις αντιδράσεις των πολλών.

ΟΓΔΟΟ .Παρά τα τεράστια προβλήματα, έστω και με τις μικρές μας δυνάμεις θα πρέπει να κάνουμε κάποια βήματα στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟΙ. Την τωρινή ανυπαρξία μας θα την βρούμε μπροστά μας στην χειρότερη μορφή σε μερικά χρόνια. ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΑ!!. Πέραν των πολιτικών ηγεσιών, έχουν σε αυτή τη χρονική φάση τεράστιες ευθύνες και οι στρατιωτικές ηγεσίες. Απαιτούνται καταθέσεις απόψεων-προτάσεις σχέδια και όχι ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ. Γιατί διαπιστώνω ότι αρκούνται στη συντήρηση και στην καθημερινότητα.

ΕΝΑΤΟ Παρά τα τεράστια και αδυσώπητα προβλήματα για την χώρα, τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ. Τα νυν κόμματα έκλεισαν τον κύκλο τους. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΧΑΡΑ ΠΟΥ ΦΛΕΓΕΤΑΙ. Μπορεί να έχει πολλά θετικά στοιχεία ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αλλά δεν είναι το μείζον πρόβλημα του τόπου. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πρόβαλε δική της πρόταση κόντρα στο μνημόνιο. Με τις ελπίδες και ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙΑ δεν γίνεται πολιτική… ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ! Και κάποιοι βουλευτές που τώρα «σφάζονται» για τον Α. ΣΑΜΑΡΑ με αυτά που λένε το ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ και η ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΑ εκλογική τους ΠΕΛΑΤΕΙΑ. ΚΟΥΡΑΣΑΝ και δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ με αυτούς.

ΔΕΚΑΤΟ Δεν συγκράτησα το όνομα του αλλά κάποιος βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «τα κόμματα δεν είναι φιλολογικές λέσχες για να λέει ο καθένας ότι θέλει..». ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ; Ότι οι βουλευτές και τα στελέχη είναι στρατιωτάκια σε διατεταγμένη υπηρεσία; Έτσι δουλεύουν τα σύγχρονα κόμματα στο εξωτερικό; Ή κάποιοι επιθυμούν να γίνουν ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ που θα διατάσσουν… ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου