Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ


Τα Σκόπια στη ΔΕΜΑ ως... «Μακεδονία»

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ

Ο,τι δεν κατάφεραν τα Σκόπια πριν από τέσσερα χρόνια, το πέτυχαν χθες και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, «εύκολα κι απλά».

Μετά την Αλμερία το 2005, σειρά παίρνει η Πεσκάρα.Το αίτημά τους να συμμετάσχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες, αρχής γενομένης από τους επόμενους σε Βόλο-Λάρισα το 2013, έγινε αμέσως δεκτό από την ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), που συνεδρίασε χθες στην Πεσκάρα.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της περίφημης CONI, αναφέρει την ένταξη των γειτόνων μας στο μεσογειακό κίνημα και μάλιστα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» και όχι το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ «FYROM».

Εδώ τίθεται το ερώτημα: Οι Ιταλοί ακολούθησαν την ...πεπατημένη -γνωστή τακτική και άλλων ξένων χωρών, που δεν χρησιμοποιούν το «FYROM», αλλά το «Μακεδονία» που επιθυμούν οι Σκοπιανοί- εκ παραδρομής ή από παρανόηση; Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε το λάθος διορθώνεται. Αν όμως η αναγνώριση έγινε με το όνομα «Μακεδονία», εδώ τίθεται πολιτικό ζήτημα.

Ολα αυτά έγιναν παρουσία του Ισίδωρου Κούβελου, του νεοκλεγέντος γενικού γραμματέα της ΔΕΜΑ, συζύγου της υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρας Μπακογιάννη. Σημειωτέον ότι το 2005 στην Αλμερία ο Μίνωας Κυριακού, απερχόμενος γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ, είχε αντιδράσει έντονα στο αίτημα ένταξης των Σκοπίων, με το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο κράτος δεν βρέχεται από τη Μεσόγειο και επομένως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, βάσει του καταστατικού της ΔΕΜΑ, στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Από τη στιγμή που μετέχουν τα Σκόπια, γιατί όχι για παράδειγμα και η Βουλγαρία;

Η είδηση της αναγνώρισης των Σκοπίων ως μέλους της ΔΕΜΑ αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Πεσκάρα 2009», υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία του εκπροσώπου της χώρας με τη σημαία τους, εντός της αίθουσας που συνήλθε η ολομέλεια. Η πλευρά του κ. Κούβελου, σε μιά προσπάθεια να δικαιολογήσει το γεγονός, ανέφερε ότι «η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα για το όνομα Μακεδονία». Ο ίδιος ο κ. Κούβελος, όπως τονίστηκε, «δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα ή να αποτρέψει τη δυσάρεστη εξέλιξη, γιατί αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως γενικός γραμματέας της ΔΕΜΑ, από τις 5 Ιουλίου, ημέρα λήξης των αγώνων της Πεσκάρα».
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»

«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, απεθυνόμενος προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση
ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣυνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΡΗ Τέως υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και επίτιμου αρχηγού ΓΕΑ και ΓΕΕΘΑ

Είναι γνωστό ότι μακράς προοπτικής στόχος της τουρκικής πολιτικής είναι η αναθεώρηση του status quo στην περιοχή μας που περιλαμβάνει την Κύπρο, τη Θράκη και το Αιγαίο.

Όσοι πιστεύουν ότι οι επιδιώξεις της Άγκυρας περιορίζονται σε «τεχνικές» διευθετήσεις (όπως είναι το εύρος του εναέριου χώρου της Ελλάδας κ.λπ.) εθελοτυφλούν. Οι στρατηγοί επιδιώκουν την αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας στην περιοχή μας με τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας.

Το τουρκικό κατεστημένο θεωρεί ότι η Συνθήκη της Λωζάννης αδίκησε το τουρκικό έθνος και ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες της εποχής μας δεν έχουν καμία ομοιότητα με τις συνθήκες της εποχής των Βενιζέλου - Ατατούρκ (Λόγος του Οζάλ στις 19 Ιουνίου 1988 στη Βουλιαγμένη).

Έχουν καταστρώσει λοιπόν ένα μακράς προοπτικής στρατηγικό σχέδιο το οποίο προωθούν με βραδύ ρυθμό αλλά σταθερά, χρησιμοποιώντας πολιτικά και στρατιωτικά μέσα.

Από την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ
ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009


ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Καλωσορίσατε στη μεγάλη παρέα των φίλων των Δρόμων της Ελιάς!
Των φίλων της Μεσογείου, της περιπέτειας και της μοτοσικλέτας!
Μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει σε όλες τις χώρες της Μεσογείου και την Ελλάδα! Και πορεύεται με οδηγό την ελιά, ένα δέντρο σύμβολο με ένα προϊόν ζωτικής σημασίας για πολλές τοπικές οικονομίες και εκατομμύρια καταναλωτές και με στόχο, τη γνωριμία με τον κόσμο της ελιάς, την επικοινωνία για την αντιμετώπιση προβλημάτων κοινών, την επαφή σε εποχές απομόνωσης …
Αν πιστεύετε στις αξίες και τον συμβολισμό της ελιάς, αν είστε λάτρης των αποδράσεων με μοτοσικλέτα κι αν έχετε την περιέργεια να μάθετε τι ακριβώς σημαίνει πολιτισμός της ελιάς και να ανακαλύψετε τη Μεσόγειο και τους ανθρώπους της, μείνετε εδώ και συζητείστε μαζί μας, είστε στο σωστό μέρος!

http://www.olivetreeroute.gr/greek.htm


Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Η ιστοριογραφία της FYROM και επίσημα πλέον αποκηρύσσει τον Σλαβικό χαρακτήρα των Σλαβομακεδόνων.


Χθες η National Historic Society of (FYR)Macedonia έκδωσε ένα νέο βιβλίο με θέμα την ιστορία της γης της FYROM από το 6.000 π.Χ., μέχρι τον Απρίλιο του 2008, Απριλίου Σε αυτό το βιβλίο, για πρώτη φορά οι Σκοπιανοί ιστορικοί ΕΠΙΣΗΜΑ και σε ακαδημαϊκή βάση προωθούν το επιχείρημα του Σλαβοαμκεδονισμού(ψευδομακεδονισμού) ότι οι σύγχρονοι Μακεντότσι είναι πρόγονοι των αρχαίων Μακεντότσι της κλασσικής εποχής, με τη σημαντική, αλλά και μη ουσιαστική επιρροή από τους Σλάβους εισβολείς. Αρνούνται την προηγούμενη «σλαβοκεντρική» υπόθεση που υποστήριζε ότι τον 6ο μ.Χ. οι Σλάβοι αντικατέστησαν εντελώς τους αρχαίους κατοίκους της χώρας.
Υποστηρίζουν επίσης ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι σλαβικές εισβολές ήταν βαθμιαίες και κατά κύματα και σχετικά μικρές, έτσι υπήρξε αρκετός χρόνος για την αλληλεπίδραση και την αφομοίωση. Το ανθρωπολογικό στοιχείο επιβεβαιώνει ότι το αρχαίο στοιχείο δηλαδή οι «Μακεντότσι» επικράτησε του «Σλαβικού» στοιχείου. Εκτός από αυτό, στον 7ο αιώνα οι σλαβικοί εισβολείς υπέστησαν οι ίδιοι δημογραφική κρίση.

Ένα άλλο επιχείρημα που διαβιβάζεται για πρώτη φορά είναι ότι η Ελληνιστική περίοδος πρέπει πλέον να ονομαστεί ως Αλεξανδρινή ή Μακεδονική.

Αυτά για να ξέρουμε που βαδίζουμε και με ποιους μιλάμε. Τώρα ετοιμαστείτε και επίσημα να ακούτε από τους Σκοπιανούς ότι ο Όμηρος μιλούσε Σλάβικα, η γλώσσα τους είναι προϊστορική, οι Πελασγοί ήσαν Μακεντότσι κλπ.
Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν......
ΠΗΓΗ akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/ Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Είναι πραγματικά ειλικρινές ;

SABAH: «Γιατί να θυμίζουμε συνεχώς πως είμαστε ξένοι στην Πόλη”;
Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα
SABAH, από τον …

Συνέχεια http://www.anixneuseis.gr/?p=2890 Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2009

ΝΔτες σέ κυβέρνηση. Ηταν η τελευταία προειδοποίηση. Αν δέν μείνουμε ευχαριστημένοι θά σάς καταψηφίσουμε καί στίς εθνικές...

Εδώ καί πολλούς μήνες οι ΝΔτες είναι δυσαρεστημένοι ...
Τό λένε όλες οι μετρήσεις...
Και κυρίως τό λεει αυτό το γενικό αίσθημα πού έχει κανείς όταν είναι σέ παρέες...
Τό σημερινό δέν είναι έκπληξη...
Τό ξέρουμε όλοι ότι αυτό είναι το κλίμα...
Αυτό πού ξέρουμε όλοι αυτό έβγαλε και η κάλπη....
Ενας στούς 4 ΝΔτες σήμερα δέν πήγε κάν στην κάλπη...
Γιατί νά πάει?
Κατά τή γνώμη μας τό σημερινό αποτέλεσμα είναι ένα καλό αποτέλεσμα...
Μέ τήν έννοια ότι ο κόσμος ξεκαθαρίζει τη θέση του...
Καθαρές κουβέντες απο τον κόσμο τής ΝΔ.
Είμαστε δυσαρεστημένοι...
Αν δέ, δέν μείνουμε ευχαριστημένοι και στη συνέχεια θα σάς καταψηφίσουμε και στις εθνικές....
Είναι όπως όταν σέ ένα γήπεδο ο κόσμος γιουχάρει την ομάδα του...
Επειδή δέν παίζει καλή μπάλα..
Διότι το χειρότερο δέν είναι να χάνεις ...
Τό χειρότερο είναι όταν η (καλοπληρωμένη) ομάδα δέν παίζει καλή μπάλα και σέρνεται....

Πηγή jimmy278.blogspot.com Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δεν πήραν το μήνυμα οι πολιτικοί

"Ενώ δεν έχει αναρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα, δεν έχουν υπάρξει πολιτικά συμπεράσματα και, φυσικά, δεν έχουν υπάρξει δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας για το «τι μέλλει γεννέσθαι», το ΠΑΣΟΚ βγήκε και ζητάει εκλογές!!! Βουλευτικές εκλογές…
Γιατί τόση πρεμούρα όμως; Μήπως επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζει πως το σημερινό θετικό κλίμα (ή κατ’ άλλους τιμωρία της κυβέρνησης από το λαό) δεν θα διαρκέσει για πάντα. Έτσι, τρέχει να ζητήσει εκλογές, ξεχνώντας τα συνθήματα που μέχρι πριν λίγα εικοσιτετράωρα δονούσαν την ατμόσφαιρα και έπαιζαν και ξανα-έπαιζαν σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Συνθήματα για μία Ευρωπαϊκή Ελλάδα, για μία Ελλάδα δυνατή που θα μπορέσει να συνδιαμορφώσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες τη νέα Ευρώπη, για.. για… για…
Με ποια λογική το ΠΑΣΟΚ ζητάει βουλευτικές εκλογές; Μα με τη λογική της ευκαιρίας!!! Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας… Μία τέτοια νίκη δεν μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτη για το ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον έτσι πιστεύουν, αυτό θέλουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ηθελημένα βέβαια, αγνοούν μία σοβαρή παράμετρο: άλλο οι Ευρωεκλογές (όπου η ψήφος του πολίτη έχει σαφή χαρακτηριστικά και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηρίζεται ως «χαλαρή ψήφος») και άλλο οι Βουλευτικές εκλογές (όπου ο πολίτης καλείται να διαμορφώσει την εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας, αναλαμβάνοντας μεγάλες ευθύνες σχετικά με την εκλογή του κυβερνώντος κόμματος).
Δεν είναι δυνατόν, σήμερα να συζητείται πιθανότητα Βουλευτικών εκλογών, εξαιτίας ενός αποτελέσματος Ευρωεκλογών!!! Το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά η προσπάθειά τους αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στο να εκμεταλλευτούν την μεγάλη πτώση της κυβέρνησης. Μάλιστα, κι ενώ αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει (ακόμη και αν γίνουν αύριο βουλευτικές εκλογές) το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το παράδοξό τους. Δηλαδή, θέλει να οδηγηθεί ο τόπος, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις για να ικανοποιήσει τι; Το ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να χαίρεται αλλά και να καταδεικνύει το γεγονός της μη αυτοδυναμίας; Έχουν υπάρξει συζητήσεις, συμφωνίες ή οτιδήποτε άλλο ανάμεσα στον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Αλαβάνο ή τον Τσίπρα; Εμείς, ο λαός δεν πρέπει να γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς αυτούς;
Ξεκινήσαμε για Ευρωεκλογές, το γυρίσαμε σε δημοψήφισμα και τώρα οδεύουμε προς βουλευτικές εκλογές!!! Αυτό μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί… Πουθενά αλλού, σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν είναι δυνατό να μπερδεύουν τόσο πολύ την βούρτσα με την… (άντε να μην το γράψω). Μα φυσικά, οι εκλογές (όποιες, όποτε και όσες και αν γίνουν) μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν στην χώρα. Οι εκλογές γίνονται για να εξάγονται συμπεράσματα και όχι για να ζητάμε και άλλες «στο καπάκι»! Οι Έλληνες απείχαν από αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Άραγε, οι πολιτικοί μας άρχοντες, όλων των κομμάτων, κατάλαβαν τι πραγματικά σημαίνει αυτό; Πήραν το μήνυμα της αηδίας που αισθάνεται ο λαός για το «έργο» τους; Και φυσικά το μήνυμα δεν στάλθηκε μόνο στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή… Οι αποδέκτες του ήταν όλα τα κόμματα και όλα τα αποκόμματα (π.χ. Οικολόγοι Πράσινοι, που απορώ ποιες Ελληνικές θέσεις θα εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο –εάν τελικά εκλεγούν- από τη στιγμή που μόνο ανθελληνικά μηνύματα χαρακτηρίζουν την ίδια τους την ύπαρξη –ως κόμμα-).
Δύσκολη η σημερινή ημέρα για τον κύριο Καραμανλή. Η αυριανή είναι βέβαιο πως θα είναι δυσκολότερη για την κυβέρνηση. Αλλά κάτι μου λέει πως τα δύσκολα μόλις αρχίζουν για την αντιπολίτευση, που δείχνει να κινείται χωρίς να σκέφτεται το πραγματικό συμφέρον του τόπου, αλλά και το δικό της… Γιατί, αναρωτιέμαι, ποιος λογικός θα ήθελε να αναλάβει την κυβέρνηση μίας χώρας που βυθίζεται οικονομικά εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Εκτός και αν όλο το θέμα είναι να αναλάβει την κυβέρνηση και από εκεί και πέρα να ακολουθήσει τα βήματα της απελθούσης, ρίχνοντας το ανάθεμα στους ανίκανους προηγούμενους… το γνωστό παραμυθάκι δηλαδή…

Πηγή kostasxan.blogspot.com
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Αδύναμη καί ασθενική νίκη ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ έπεσε απο τήν Ακρόπολη καί καθάρισε με γρατζουνιές...

Η νίκη τού ΠΑΣΟΚ είναι ασθενική...
Είναι αδύναμη...
Δέν ανταποκρίνεται στούς στόχους πού ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε θέσει...
Δέν υπάρχει πολιτική ηγεμονία ΠΑΣΌΚ και ούτε κάν ρεύμα ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ έπεσε απο τήν Ακρόπολη (ξεκίνησε απο τηλεοπτική, μιντιακή συντριβή 7 μονάδων) καί γλίτωσε με γρατζουνιές (τελική ήττα γύρω στίς 4 μονάδες)....
Τίποτα πού δέν γνωρίζαμε δέν μάθαμε απο αυτήν την εκλογή....
1) Εχουμε πολύ δυσαρεστημένους ΝΔτες πού δέν θέλουν να ψηφίσουν ΝΔ αλλά καί - βασικά - δέν πείθονται απο κανένα άλλο κόμμα...
Περιμένουν απο τό κόμμα τους....
2) Εχουμε πασόκους να ψηφίζουν με βαρειά καρδιά έναν αρχηγό πού ξέρουν μέσα τους ότι δέν μπορεί καί δέν πρόκειται να μπορέσει ποτέ...
Απλά παρακαλάνε να κάνει και άλλα λάθη η ΝΔ....
Ξέρουν ότι μόνο έτσι θα νικήσουν...
3) Αξιοπρόσεκτη η πορεία τού ΛΑΟΣ.
Στήν ΝΔ θα πρέπει να μελετήσουν πολύ προσεκτικά τήν περίπτωση ΛΑΟΣ.....
Ειδικά τόν τρόπο πού χειρίστηκε αυτή την προεκλογική εκστρατεία (ψηφοδέλτιο, ήπιες απόψεις, μετριοπάθεια, επίκληση κοινής λογικής κλπ)...
Αναρτήθηκε από wolf στις 12:53 πμ
πηγή wolf - www.jimmy278.blogspot.com Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2009

MHΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ Κ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ?

Από έρευνα στο διαδίκτυο εντόπισα ότι υπάρχει ένας συνασπισμός κομμάτων με τίτλο EFA (European Free Alliance) το οποίο αποτελείται από διάφορα τοπικιστικά κινήματα που απαιτούν την ανεξαρτητοποίηση των περιοχών τους ή την εκχώρηση περισσότερων δικαιωμάτων. Από την πλευρά της Ελλάδας στο EFA group συμμετέχει το Ουράνιο τόξο (Rainbow). To EFA στην...
Ευρωβουλή συμμαχει-ενσωματώνεται με το Ευρωπαικό Πράσινο Κόμμα. Δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/European_Free_Alliance

http://www.mhrmi.org/news/2004/may30a_e.asp
. Τώρα μήπως εξηγούνται οι απόψεις Τρεμόπουλου??

ΠΗΓΗ troktiko Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Εξυμνεί τον Τρεμόπουλο ο τουρκικός τύπος

Παρασκευή, 5 Ιούνιος 2009

Η Hürriyet [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να υπάρχει μια Λεωφόρος Ατατούρκ και στην Κωνσταντινούπολη μια Λεωφόρος Βενιζέλου» καταχωρεί ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από την Αθήνα, που αναφέρεται σε δηλώσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου, αρχηγού του κόμματος των Πρασίνων, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι, μεταξύ των ετών 1938 – 1955, ο δρόμος, στον οποίο είχε γεννηθεί ο Ατατούρκ, έφερε την ονομασία «Οδός Κεμάλ Ατατούρκ». Όμως, μετά τα Σεπτεμβριανά του 1955, η ονομασία του δρόμου άλλαξε σε «Οδό Βασιλέως Παύλου». Ο Τρεμόπουλος αναρωτήθηκε γιατί να μην υπάρχει στη Θεσσαλονίκη μια οδός Κεμάλ Ατατούρκ. Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί σε έναν δρόμο της Τουρκίας και το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η μητέρα του Τρεμόπουλου κατάγεται από την Αδριανούπολη. Ο ίδιος, στην ερώτηση «κατά την άποψή σας, ποιοι είναι οι ήρωες της Θεσσαλονίκης», είπε: «Ο Ναζίμ Χικμέτ».

Η Sabah [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Οι ερωτευμένοι με την Τουρκία υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» καταχωρεί ανταπόκριση του Στέλιου Μπερμπεράκη από την Αθήνα, στην οποία αναφέρεται ότι στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα θέτουν τη σφραγίδα τους η Τουρκία και οι συμπαθούντες αυτήν. Ένας εξ αυτών είναι και ο αρχηγός του κόμματος των Πρασίνων, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος είναι θαυμαστής του Ατατούρκ. Οι άλλοι υποψήφιοι του κόμματος είναι ο Κωνσταντινουπολίτης ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Ιρλανδός μουσικός Ross Daly.

Η Radikal [31/5] στις εσωτερικές της σελίδες με τίτλο «Στην Ελλάδα Ατατουρκιστής υποψήφιος» αναφέρεται στην υποψηφιότητα Μιχάλη Τρεμόπουλου.

totefteri.blogspot.com

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

Ψηφίζουμε μονάρχη, όχι κόμμα


Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς

Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι πρωθυπουργοκεντρικό, που σημαίνει: μοναρχία όχι συνταγματική, αλλά απόλυτη. Το Σύνταγμα το αλλάζει ο πρωθυπουργός κατά την ανεξέλεγκτη βούλησή του, αρκεί να διαθέτει 180 έδρες στη Βουλή – το είδαμε στην πράξη το 1985. Αν δεν μπορεί να επέμβει και στο Σύνταγμα, αξιοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεριόριστο της πρωθυπουργικής μοναρχίας.
Δεν δεσμεύεται από κανέναν όρο εσωκομματικού δημοκρατικού ελέγχου. Χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να επιβάλει όποια σύνθεση της κυβέρνησης θέλει – έστω και με κραυγαλέα ανίκανους ή προκλητικά φαύλους υπουργούς. Σπάνια (και για λόγους εντυπώσεων) επιτρέπει στους βουλευτές του να ψηφίσουν «κατά συνείδησιν» – τους νόμους που τον εξυπηρετούν τους ψηφίζουν οι βουλευτές έστω και «παρά συνείδησιν», σαν ανέγνωμα πιόνια. Ελέγχει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματός του, γεγονός που τον καθιστά αδιαμφισβήτητο σατράπη με αυλή κολάκων και λακέδων. Μαγειρεύει και επιβάλλει εκλογικούς νόμους προσαρμοσμένους σε επικαιρικές διευκολύνσεις της επανεκλογής του, αποφασίζει, με ιδιοτελή και μόνο κριτήρια, πότε θα διενεργηθούν εκλογές. Διορίζει τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, όλων των Δημόσιων Οργανισμών, τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους όλων των κρατικών εταιρειών. Ορίζει όλες τις υποψηφιότητες νομαρχών και δημάρχων του κόμματός του σε ολόκληρη τη χώρα και, βέβαια, τους ευρωβουλευτές του. Επιλέγει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον επιβάλλει με την κοπαδιασμένη κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ή τον παζαρεύει, υπό την απειλή εκλογών, εξευτελίζοντας τον θεσμό.
Με αυτά τα δεδομένα ο λαός δεν ψηφίζει κόμμα στις εκλογές, ψηφίζει απόλυτο μονάρχη. Σήμερα αυτή η επιλογή δεσμεύεται και από συγκεκριμένες δυναστείες: Οι υποψήφιοι έχουν διαδοχή εξ αίματος από οίκους και πατριές διαλαμψάντων μοναρχών στην προσχηματική και κατ’ επίφασιν «δημοκρατία» μας. Καμιά πολιτική προσωπικότητα, οποιωνδήποτε προσόντων, δεν μπορεί να αντιταχθεί στους κληρονομικώ δικαιώματι ηγέτες των δύο κομματικών σατραπειών που διεκδικούν την πρωθυπουργική μοναρχία.
Η χώρα σήμερα έχει παγιδευτεί σε πολιτικό αδιέξοδο, γιατί οι πολίτες οφείλουν να επιλέξουν απόλυτο μονάρχη ανάμεσα σε δύο άκρως προβληματικούς δελφίνους. Η δέσμευση στη .........
.διλημματική επιλογή καθορίζει τους δείκτες υπανάπτυξης της ελλαδικής κοινωνίας: Σύμφωνα με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις το 62% των ψηφοφόρων είναι έτοιμο να δώσει την ψήφο του και πάλι στις δύο κομματικές σατραπείες, στους άκρως προβληματικούς, αλλά κληρονομικώ δικαιώματι ηγέτες τους. Και από αυτή την πλειοψηφία των ψηφοφόρων το μέγιστο ποσοστό (60%) αιτιολογεί την πρόθεση της ψήφου του επικαλούμενο μόνο τον εθισμό – δηλώνει, δίχως αιδώ ή λύπην, ότι ψηφίζει πάντοτε σταθερά μία από τις δύο εκδοχές απόλυτης μοναρχίας χωρίς κριτική επανεκτίμηση της προτίμησής του («Κ» 23.5.2009).
Εφιαλτική υπανάπτυξη, ανατριχιαστική απερισκεψία ή ασυνείδητη και ενστικτώδης, όμως «σοφή» ενόρμηση αυτοσυντήρησης; Η λευκή ψήφος δεν υπονομεύει, ευνοεί τον διπολισμό και τρίτη κομματική επιλογή για τον νοήμονα ψηφοφόρο δεν υπάρχει. Τα μικρά κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν πολιτική σοβαρότητα, είναι μετερίζια ουτοπικών φιλοδοξιών ή αρρωστημένης δημοσιολαγνείας πολιτευτών, φυγάδων από τα δυναστικά ποιμνιοστάσια. Δεν υπάρχει μικρό κόμμα που να κυοφορεί ρεαλιστικές προϋποθέσεις ανατροπής του θεσμικά κατεστημένου διπολισμού, των φεουδαρχών που εκ περιτροπής καταληστεύουν και ρημάζουν τη χώρα.
Τα κόμματα καπηλείας της Αριστεράς γραδάρουν τον βυθό της πολιτικής και παιδευτικής μας υπανάπτυξης. Το ένα, το τάχα και «εκσυγχρονιστικό» έχει μεταλλάξει τα κοινωνιοκεντρικά οράματα της Αριστεράς σε συντεχνιακό καμουφλάζ αδίστακτου καριερισμού, ωμού ατομοκεντρισμού συμφερόντων – υιοθετεί τη βία και τον γκανγκστερικό εκβιασμό σαν όπλα δήθεν «κοινωνικής πάλης», ενώ πρακτορεύει απροκάλυπτα στην ελληνική κοινωνία τον νεοταξικό εθνομηδενισμό. Το άλλο, το «συντηρητικό» κόμμα, έχει επιλέξει τη φυγή στο παράλογο, στο εξωπραγματικό: ζει στο αστρικό νεφέλωμα νοσταλγίας του Σταλινισμού, συνθηματολογεί στοχεύοντας σε παραισθησιογόνα τεχνητής αναβίωσης του σοβιετικού «παραδείσου». Πρέπει να έχει κανείς σοβαρό πρόβλημα απώλειας της επαφής με την πραγματικότητα για να ψηφίσει ένα από τα κόμματα καπηλείας της Αριστεράς στην Ελλάδα σήμερα.
Υποδηλώνει λοιπόν ενστικτώδη, αλλά «σοφή» ενόρμηση αυτοσυντήρησης το 62% των πολιτών που εμμένουν στον διπολισμό; Είπαμε ότι πρόκειται σαφέστατα για επιλογή μονάρχη, όχι επιλογή κόμματος ή πολιτικής ή κοινωνικού στόχου. Και το δίλημμα εντοπίζεται σε δύο δελφίνους με πολλά κοινά γνωρίσματα και κάποιες δευτερεύουσες διαφορές:
Και οι δύο δεν χρειάστηκε να παλαίψουν ποτέ για τίποτα στη ζωή τους: Δεν κρίθηκαν στον επαγγελματικό - κοινωνικό στίβο προτού φιλοδοξήσουν να διαχειριστούν τα κοινά. Κάθε μέρα που ξημερώνει ξυπνούν ξέροντας ότι τους έτυχε ο πρώτος λαχνός του λαχείου. Η δυναμική της ανέλιξής τους βασίζεται στο οικογενειακό τους όνομα και μόνο.
Επομένως είναι και εξαιρετικά δύσκολο να έχουν φίλους, σχεδόν αδύνατο να ακούσουν ειλικρινή, ρεαλιστική κριτική. Εζησαν και ζουν στη γυάλα του οικογενειακού τους ονόματος, δεν έχουν ζυμωθεί με την κοινωνία. Γι’ αυτό και δεν ξέρουν να εντοπίζουν ανθρώπινη ποιότητα. Βασίζονται σε συγκυριακά «φιλαράκια», σε ρηχόμυαλους συγγενείς.
Στην πολιτική τους διαδρομή έχουν κοινό το στίγμα της αποτυχίας: Ο ένας χρημάτισε υπουργός παροιμιώδους ανεπάρκειας, ο άλλος πρωθυπουργός ανεπανάληπτης ατολμίας και ραστώνης. Ως κομματικοί αρχηγοί δεν έχουν δώσει το παραμικρό δείγμα δημιουργικής φαντασίας, σθένους για να τολμήσουν τομές, να πρωτοτυπήσουν, να διακινδυνεύσουν γόνιμες ανατροπές.
Είναι και οι δύο εξίσου ενδοτικοί στο ψεύδος: Ο ένας αυτοχαρακτηρίζεται «σοσιαλιστής» (ύψιστε Θεέ!), ο άλλος, ο μνημειώδους ατολμίας, καυχάται συνεχώς για «μεταρρυθμίσεις»! Δεν επεξεργάστηκαν ούτε αποτόλμησαν ποτέ λύσεις των καίριων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, επαγγέλλονται συνεχώς «διαλόγους», συμβιβάζονται με ασήμαντες «βελτιώσεις», αναμηρυκάζουν καυχήσεις για το τίποτα. Η δημοκοπική τους ρητορική είναι αναξιοπρεπής ψευδολογία καλοχτενισμένη από μαστόρους της εξαπάτησης.
Διαφέρουν στα δευτερεύοντα: Ο ένας δεν διαθέτει παιδικά βιώματα πατρίδας στη χώρα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει και τα ελληνικά δεν είναι μητρική του γλώσσα – η εκφραστική αδεξιότητα τον εκθέτει. Μιμείται ύφος και χειρονομίες του πατέρα του, τον αδικεί και το παρουσιαστικό του: φιγούρα επαρχιακού γυμνασιάρχη περασμένων εποχών. Ο άλλος έχει σίγουρο ρητορικό ταλέντο, αλλά δείχνει να μην έχει αισθήματα, να μην τον αγγίζει τίποτα, να είναι όλα ένα παιχνίδι εντυπώσεων. Σαν να ασχολείται με την πολιτική όπως με το σκάκι, το μπριτζ ή το τάβλι. Από βαρεμάρα.
Αν είναι αυτές οι συντεταγμένες του διπολισμού, η ελληνική κοινωνία τον συντηρεί όχι από ενστικτώδη «σοφία» αυτοπροστασίας. Μόνο από απαιδευσία και υπανάπτυξη.
Χρήστος Γιανναράς 31/5/2009
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Με απλά μαθηματικά βρες τι πρέπει να κάνεις στις ΕυρωεκλογέςΚάνε απλώς την παρακάτω άσκηση
1. Διάλεξε έναν αριθμό μεταξύ 1 και 9.
2. Πολλαπλασιάστε τον με το 3.
3. Πρόσθεσε 3 και πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα επί το 3 πάλι.
4. Τώρα έχεις έναν αριθμό με 2 ή 3 ψηφία.
5. Πρόσθεσε αυτά τα ψηφία μεταξύ τους .

Διάλεξε τον αριθμο που βρήκες από την πιο κάτω λίστα και θα δεις τι πρέπει να κάνεις στις Ευρωεκλογές

1. ΝΔ
2. ΠΑΣΟΚ
3. ΚΚΕ
4. ΣΥΡΙΖΑ
5. ΛΑΟΣ
6. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ/ΠΡΑΣΙΝΟΙ
7. ΚΥΝΗΓΟΙ
8. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
9. ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΟΥΖΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΙΟ
10. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
11. ΔΡΑΣΗ

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........