Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

De facto αναγνώριση του Κοσόβου από τον ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα 
ImageEπίσκεψη στην Πρίστινα πραγματοποίησε σήμερα ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας. Είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στο Κόσοβο και σημαίνει ένα είδος de facto αναγνώρισης έστω και "πασπαλισμένη" με καλά λόγια για τον Σέρβο πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς. Ο Δ.Δρούτσας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι και τον πρόεδρο, Φατμίρ Σεϊντίου.

«Ειδικότερα, η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Δρούτσας, «με την Πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης το 2003, αλλά και την "Ατζέντα 2014" έδωσε νέο δυναμισμό στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των δυτικών Βαλκανίων».

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός νέου διαλόγου με τη Σερβία, κατέστησε σαφές ότι μετά την ξεκάθαρη γνωμοδοτική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που νομιμοποιεί την ανεξαρτησία του Κοσόβου, ο διάλογος θα μπορούσε ενδεχομένως να αφορά ζητήματα δύο γειτονικών κρατών, αλλά όχι και το.........
 καθεστώς του Κοσόβου.

Ερωτηθείς ο κ. Δρούτσας για το θέμα της ονομασίας με την ΠΓΔΜ ανέφερε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να δούμε λύση. Κάναμε βήματα και ανταποκριθήκαμε στις απευθείας επαφές των δύο πρωθυπουργών, του κ. Παπανδρέου και του κ. Γκρουέφσκι. Προσκαλούμε τα Σκόπια να επιδείξουν το ίδιο ανοιχτό πνεύμα, να δεχθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ώστε να δούμε πολύ σύντομα ολόκληρη την περιοχή να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σήμερα αργά το απόγευμα, ο κ. Δρούτσας θα επισκεφθεί το στρατόπεδο της ελληνικής δύναμης στο Κόσοβο (ΕΛΔΥΚΟ).
Πόσο δικαιώνεται ο μεγάλος Μίκης και όχι μόνο όταν λέει ότι είμαστε υπό καθεστώς κατοχής

 

Διαβαστε σχετικη αναρτηση
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Εκλάπησαν από την τουρκική 1η Στρατιά σχέδια επιχειρήσων στον Έβρο, στη Δυτική Θράκη και τα Στενά!


Ενώπιον ενός «εφιάλτη» από αυτούς που δεν αντιμετωπίζονται συχνά βρίσκονται τα τουρκικά Γενικά Επιτελεία, καθώς όπως αναφέρουν απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, πριν από λίγες εβδομάδας εκλάπησαν από την έδρα της τουρκικής 1ης Στρατιάς που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, δύο από τους κεντρικούς server, οι οποίοι περιείχαν το σύνολο του διακλαδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης, των Στενών, αλλά και για πιθανές επιχειρήσεις... στον Έβρο και την Δυτική Θράκη!

Η απώλεια των δύο κεντρικών υπολογιστών έχει ξεσηκώσει θύελλα στο εσωτερικό του τουρκικού ΓΕΣ και ήδη ετοιμάζονται οι αποκεφαλισμοί δεκάδων αξιωματικών.
Σημειώνεται ότι η 1η Στρατιά είναι ο πλέον σύγχρονος και ετοιμοπόλεμος σχηματισμός του τουρκικού Στρατού, αφού θα αναλάβει το βάρος της υπεράσπισης της «καρδιάς» της Τουρκίας σε περίπτωση επιθετικής κίνησης του Ε.Σ. προς τα ανατολικά ή και το αντίθετο φυσικά... Αλλά οι συμπτώσεις δεν τελειώνουν εδώ. Η 1η Στρατιά ήταν το κέντρο της επιχείρησης «Βαριοπούλα» και οι επιτελείς της είχαν καταστρώσει το σχέδιο επίθεσης στην Ελλάδα και κατοχής του βόρειου Έβρου. Εδρεύει στο προάστιο Selimiye της Κωνσταντινούπολης και ανήκουν σε αυτήν οργανικών συνολικά τρία Σώματα Στρατού.
Το 2ο Σ.Σ. με έδρα την πόλη Gelibolu, το 3o Σ.Σ. με έδρα το προάστιο Sisli της Κωνστναντινούπολης και το 5ο Σ.Σ. με έδρα την πόλη Corlu. Πρόκειται για μία υπόθεση που σίγουρα θα έχει «ουρά» και δεν αποκλείεται η κλοπή να σχετίζεται με την «Βαριοπούλα» και την γενικότερη σφοδρή σύγκρουση κεμαλιστών και ισλαμιστών...

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Έτσι παραδόθηκαν απόρρητα στοιχεία για τα προγράμματα των Ε.Δ.! - Ε.Βενιζέλος: "Το έγγραφο υπάρχει"!


ImageΜία απάντηση ως προς το πώς έλαβαν πλήρη γνώση τα μέλη της αντιπροσωπείας της τρόικας που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΕΜΠΑΕ και του λεπτομερούς σχεδιασμού των Επιτελείων δίνει λεπτομερέστατη αναφορά για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Π.Ν. που έστειλε σε ένα από τα μέλη της τρόικας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της διαγραφής του προστίμου των ΕΝΑΕ, ο (κατά γενική ομολογία αποτελεσματικός και συμπαθής, αλλά σφάλων προφανώς από άγνοια, εν προκειμένω) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Πλασκοβίτης για το θέμα των ΕΝΑΕ. Αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα οικονομικά υπουργεία διαρρέουν-παραδίδουν συστηματικά στην τρόικα άκρως απόρρητα στοιχεία, εν γνώση του ειδικού χειρσμού που απαιτούνται τα έγγραφα αυτά και εδώ πλέον έχουμε μείζον πολιτικό ζήτημα. Διότι ανάλογες αναφορές από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών έχουν υπάρξει για τα ΕΜΠΑΕ του Στρατού και της Αεροπορίας, προς άλλους αποδέκτες της τρόικας.
Πιθανόν δεν γνωρίζουν ότι τα εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα απαγορεύεται.......
 «ρητώς και δια ροπάλου» να κοινοποιούνται σε ξένους υπηκόους,φυσικά μη διαβαθμισμένους! Άρα εδώ διαπράττεται το πρώτο αδίκημα. Αυτό παλαιότερα λεγόταν και «κατασκοπεία». Και μάλιστα είναι εν γνώση των κυβερνητικών παραγόντων ότι πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες. Το defencenet.gr δημοσιεύει μόλις ένα μέρος των εγγράφων αυτών, το πιο ανώδυνο, περισσότερο για να ντοκουμενταριστεί το όλο θέμα.

Μάλιστα στην αρχή του κειμένου, όταν γίνεται αναφορά στο ΕΜΠΑΕ γίνεται παραπομπή όπου εξηγείται με κάθε λεπτομέρεια για τον ρόλο και τον τρόπο που λειτουργεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα! Σε ότι αφορά τις λεπτομέρεις που δίνονται για τα εξoπλιστικά προγράμματα του Ναυτικού, ειδικά των FREMM, αυτές ξεπερνούν και τις πιο λεπτομερείς εσωτερικές αναφορές των Επιτελείων ενώ είναι σε πλήρη γνώση των συντακτών ότι πρόκειται για απόρρητα στοιχεία

Στην αναφορά αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της χαρακτηριστικά: «…we hereby provide you with additional detailed information regarding the exact stage of the procurement procedure for each of the future naval projects of the Hellenic Navy. Kindly note that the abovementioned confidential information and documentation, wich you have already reviewed, as well the information contained herein, concludes the evidence that the Commission has requested on the future naval programs of the HR”.

Ένα από τα απίστευτα της εν λόγω παραγράφου είναι η φράση (σε ελεύθερη μετάφραση) «Με όλο το θάρρος σημειώνουμε ότι … σας στέλνουμε όλα τα μελλοντικά μας προγράμματα του Ναυτικού όπως μας τα ζήτησε η Επιτροπή»!

Είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο του ελληνικού δημοσίου μετά την γερμανική Κατοχή με το οποίο τίθενται υπ’όψιν των ξένων υπηκόων πληροφορίες κρίσιμης αποκλειστικά εθνικής σημασίας, οι οποίες βέβαια, άλλο είναι να κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και άλλο να περιλαμβάνονται σε επίσημο έγγραφο της Ελληνικής Δημοκρατίας προς ξένους υπηκόους.

Αύριο ή την ερχόμενη Δευτέρα, με τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανα χείρας συναντώνται οι σύγχρονοι «γκαουλάϊτερ» (τώρα τους λένε κομψά «ελεγκτές») της τρόκας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να επιβάλουν περαιτέρω περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες κυρίως, δηλαδή καύσιμα για τα αεροσκάφη, τα άρματα, ανταλλακτικά, περιορισμό των ασκήσεων κλπ.

Η διάτρηση του «σκληρού πυρήνα» της εθνικής κυριαρχίας είναι γεγονός…
Επιβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος την ύπαρξη των "εγγράφων Πλασκοβίτη" στην σημερινή του συνέντευξη, αλλά προσπάθησε να καλύψει τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας "μοιράζοντας διϋπουργικά" την ευθύνη για να γραφόμενα και υποστήριξε το καινοφανές (έστω και αν είναι τιμητικό για το defencenet.gr) ότι έχει την ίδια ισχύ είτε το γράψει η κυβέρνηση είτε το defencenet.gr! Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε τα εξής:

"Το έγγραφο αυτό που δημοσιεύετε είναι υπαρκτό. Είναι υπαρκτό έγγραφο, ένα έγγραφο το οποίο ήταν εις γνώση και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Οικονομίας και βεβαίως ένα έγγραφο το οποίο απευθυνόταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού στις υπηρεσίες του κ. Αλμούνια.

Επίσης ο κ. Πλασκοβίτης υπογράφει το έγγραφο, δεν είναι ο συντάκτης, συντάκτες είναι όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, όλες οι Υπηρεσίες και περιλαμβάνονται πληροφορίες που αφορούν τα μελλοντικά εξοπλιστικά προγράμματα του Ναυτικού, οι οποίες είναι όλες προσιτές από ανοικτές πηγές, όλες.

Όλες, όλες έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς από την προηγούμενη Κυβέρνηση που υπέγραψε τη συμφωνία για τις φρεγάτες, από εμένα που έχω απαντήσει σε ερωτήσεις για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών «ΜΕΚΟ», όλα όσα περιλαμβάνονται στο έγγραφο βρίσκονται στο διαδίκτυο, φαντάζομαι ότι αν βάλετε τα λήμματα και στο defencenet θα τα βρείτε".

Tμήμα ειδήσεων defencenet
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Αποτυχία σύναψης συμφωνίας με Βουλγαρία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Σύμφωνα με άρθρο των M&C και zaman :

Η   Ελλάδα  και  η  Βουλγαρία  απέτυχαν  να  καταλήξουν  σε  συμφωνία  για  τον αγωγό   Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη. Δεν  μπόρεσαν  να  επιλύσουν  την διαφωνία  1,3  δις  ευρώ,  για  τον  αγωγό μεταφοράς  ρωσικού  πετρελαίου.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Boiko Borisov, επικαλέσθηκε περιβαλλοντικές ανησυχίες, αναφέροντας ότι το πρόγραμμα θα επηρέαζε αρνητικά το Μπουργκάς που είναι ένα  θέρετρο της Μαύρης θάλασσας.
Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε εμάς, είπε ο Borisov στην συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Ο Παπανδρέου επανέλαβε την ισχυρή δέσμευση της  Ελλάδας σχετικά με το έργο. Είπε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, αλλά θα περιμένουμε για την εκτίμηση των εμπειρογνωμόνων για τους κινδύνους. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα". Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣΕπειδή πολλοί επισκέπτες μας ζήτησαν το κείμενο του μνημονίου σας δίνουμε τη δυνατότητα να το διαβάσετε στα Ελληνικά,μπορείτε ακόμα να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας..........
ΚΛΙΚ    ΕΔΩ

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010

ΘΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ! ! ! ! ! ! ! !


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι για να σκοτώσεις τον Θέμο....


...;] Παραιτήθηκα από την εκπομπή σου αγαπητέ Μάκη στις 27 Οκτωβρίου όταν ήσουν στην Θεσσαλονίκη, με έκτακτη σύσκεψη που έκανα στο γραφείο. Ο λόγος ήταν ότι από το διαδίκτυο ένας άνθρωπος που ήταν συνεργάτης του φίλου σου Νίκου Χατζηνικολάου, με συκοφαντούσε χυδαία και δεν έβλεπα καμία κίνηση από μέρους σου που να.....
Εδείχνει την έμπρακτη στήριξη του συνεργάτη σου. Όχι βέβαια προς τον κ.Παπαγιάννη -και το τόνισα- αλλά προς τον κ.Χατζηνικολάου, ο οποίος θα μπορούσε να πει στον συνεργάτη του να συνεχίσει την αυστηρή κριτική αλλά όχι την συκοφαντία σε βάρος μου. Στις 26 Οκτωβρίου το απόγευμα μου είπες να μην δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα και να παρακαλέσω τα παιδιά στο...... troktiko (με τα οποία υπάρχει επικοινωνία με e-mail) να μην γράφουν τίποτα για τον Νίκο Χατζηνικολάου, το ALTER και τα πλαστά τιμολόγια. Μάλιστα τέθηκε το δίλημμα ότι αν δεν κατεβάσει το troktiko, το θέμα με τα πλαστά τιμολόγια θα ...; έσπαγε το συμβόλαιο σου με το κανάλι!!! Υποτίθεται ότι έτσι σου είπαν. Και μου το μετέφερε ο δικηγόρος σου. Από τον σταθμό βέβαια μου το διέψευσαν. Σου ανέφερα αγαπητέ Μάκη ότι δεν μπορώ να πιέζω ανθρώπους που θέλουν να γράφουν στο διαδίκτυο και ότι δεν μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο με το κανάλι γιατί πολύ απλά η σύμβαση δεν έχει σχέση με το τι γράφουν τα blog.


Επέμεινες ότι έπρεπε να σταματήσουν να ασχολούνται με τον Νίκο Χατζηνικολάου επειδή όπως είπες: "Μας δίνει διαφήμιση για το zougla.gr". Δεν ήθελες να τον πάρεις τηλέ........ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
τηλέφωνο για αυτό τον λόγο. Να μην κοπεί η διαφήμιση και ας με συκοφαντούσε ο συνεργάτης του. Εκεί ράγισε το γυαλί. Μάλιστα μου μετέφερες κάποια πράγματα που υποτίθεται ότι σου είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου αλλά επειδή είναι σοβαρά δεν θέλω να τα ...;ακουμπήσω. Μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρω αν πράγματι στα είπε.


Στις 27 Οκτωβρίου εστάλη e-mail στο troktiko (προφανώς και υπάρχει) με την παράκληση να μην γράψει για τα πλαστά τιμολόγια του ALTER γιατί όπως έλεγες κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι οι δημοσιογράφοι της εκπομπής. Εκείνο το βράδυ τα πράγματα ηρέμησαν. Στις 28 Οκτωβρίου(αν δεν κάνω λάθος) παρ' ότι ο κ.Παπαγιάννης συνέχισε τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος μου (μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχω καταδικαστεί ποτέ, δεν κατηγορούμαι για τίποτα και μόνο μάρτυρας έχω πάει σε δίκες που σε αφορούσαν, κτλ, κτλ)και πάλι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από σένα. Γνώριζες ότι ο Γ.Παπαγιάννης είχε σχέσεις με τον Γ.Κουρή και τον Ν.Χατζηνικολάου και άρα δεν είναι λογικό να συκοφαντεί έναν άνθρωπο του σταθμού. Δεν λέω να μην του ασκεί κριτική αλλά μην γράφει ψευδή γεγονότα. Τότε λοιπόν παραιτήθηκα. Όταν το έμαθες πήρες το αυτοκίνητο και επέστρεψες πολύ γρήγορα από την Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι με πήρες δύο τηλέφωνα αλλά δεν το σήκωσα γιατί επερχόταν μεγάλη σύγκρουση και δεν ήθελα να με μεταπείσεις για άλλη μια φορά να γυρίσω στο γραφείο. Άφησα να καταλαγιάσει το κλίμα.


Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου σε πήρα τηλέφωνο και σου ζήτησα να βρεθούμε. Πράγματι συναντηθήκαμε στο σπίτι σου παρότι σου ζήτησα να γίνει αλλού το ραντεβού γιατί δεν ήθελα να είναι μπροστά άλλα πρόσωπα συγγενικού σου περιβάλλοντος. Μου υποσχέθηκες ότι δεν θα είναι κανένας όπως και έγινε. Συναντηθήκαμε στο σπίτι σου και συζητήσαμε. Εκεί ουσιαστικά έθεσες θέμα ότι δεν μπορεί να γράφονται πράγματα που ούτε ο ίδιος δεν βγάζεις, όπως με τα πλαστά τιμολόγια. Και εδώ ανέφερες τον Νίκο Χατζηνικολάου και το θυμάσαι αλλά δεν θα μπω στην λογική να εμπλέξω τρίτο για κάτι που δεν γνωρίζω αν είπε. Γιατί αν το επιβεβαιώσει τότε πάμε σε άλλες ...;λογικές!


[ ...;] Παράλληλα όμως αγαπητέ Μάκη έγινε και κάτι άλλο. Ξεκίνησε επιθέσεις σε βάρος σου ο Γιάννης Παπαγιάννης και τότε ότι δεν έκανες για τον Σωκράτη το έπραξες για τον εαυτό σου. Χάλασες τον κόσμο. Κάποια στιγμή σε πήρε ο Γ.Κουρής στο τηλέφωνο του σπιτιού σου και τον είχες ανοιχτή ακρόαση και σου είπε ότι «τον Παπαγιάννη τον έχω για να μου κάνει τις δουλειές». Εδώ δεν μπορώ να ξέρω τι εννοούσε και προσπαθούσε να σε ηρεμήσει να μην κάνεις φασαρία.. Όμως απαίτησες να φύγει και το κατάφερες. Έτσι έγραψε και ο ίδιος στο blog του και δεν το διέψευσες ποτέ. Ήταν το μόνο που δεν θα σου ζητούσα να κάνεις όταν ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με καθύβριζε. Για σένα όμως το έκανες. Και το θεωρώ απαράδεκτο.


[ ...;] Όμως μου κάνει εντύπωση ότι στις αρχές του 2009 θυμήθηκες για το troktiko και δεν το θυμάσαι όταν με έπαιρνες τηλέφωνο για να μεταφερθούν θέματα κατά του Καραμήτσου και του Αναστασιάδη σε μια περίοδο που είχαν καταλαγιάσει τα πράγματα. Τότε Μάκη ήξερες και μετά το ξέχασες; Θυμάσαι πάλι τι σου απάντησα; «Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα». Άλλη μια φορά το έκανες και αφορούσε στον κ.Κοντομηνά. Να γράψει το troktiko κατά του προέδρου του ALPHA επειδή δεν σου πλήρωνε «νταβατζιλίκι» το πρόστιμο δικαστηρίου για εκπομπές που έγιναν επί προεδρίας άλλου ιδιοκτήτη και ενώ τα μεταφερόμενα χρέη από τον ΣΚΑΙ στον ALPHA αφορούσαν σε μεταγενέστερη περίοδο. Άρα δεν έπρεπε να πληρώσει ο Κοντομηνάς τα σπασμένα άλλου και αυτό στο είχα εξηγήσει πολλές φορές. Πάλι δεν έστειλα e-mail στα παιδιά του troktikou (σε αυτούς δηλαδή που γνώριζα). Ο μισθός μου είναι συγκεκριμένος και χωρίς ...;αέρα.


Όλα τα παιδιά του γραφείου έγραφαν για το «Πρώτο Θέμα» και ποτέ δεν κανόνισες να πληρωθεί κάποιος έστω και 1 ευρώ. Αυτό έγινε σε συνεννόηση δική μου με τον Τάσο Καραμήτσο που πράγματι έβγαλε ένα ποσό το οποίο κάθε μήνα μοίραζα σε διαφορετικά παιδιά και κρυφά από εσένα. Η αλήθεια είναι ότι στους δημοσιογράφους έλεγα ότι το ήξερες για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση. Παίζαμε κρυφτό δηλαδή για να τους δώσω κάποια χρήματα παραπάνω. Σε αυτό μπορείς να με κατηγορήσεις ότι σε εξαπάτησα. Βέβαια αργότερα επειδή είχα τύψεις και όταν τελείωσε η συνεργασία σου με την εφημερίδα, στο είπα και απλά με κοίταξες. Μην πεις δηλαδή ότι έστω και εκ των υστέρων δεν το γνώριζες. Όπως λες ψευδώς τώρα.


Τα χρήματα αυτά τα έδινε η εφημερίδα με εντολή Θέμου και Καραμήτσου και τα μοίραζα ΌΛΑ στο γραφείο. Συμβολικό ποσό αλλά ουσιαστικό για να επιβραβεύονται οι δημοσιογράφοι που έγραφαν στην εφημερίδα.


Όμως πήρες 15 εκ. ευρώ από την «βρώμικη υπόθεση» όπως έλεγες και ενώ νωρίτερα δήλωσες ότι θα δώσεις τις μετοχές σου στην ΕΣΗΕΑ ή θα τα χαρίσεις. Αλλά την εφημερίδα θα την κλείσεις. Και πάλι σου είπα πολλά πράγματα στα οποία επιβεβαιώθηκα πολλούς μήνες αργότερα. Μόνο και μόνο για να προστατεύσω τον φίλο μου. Πούλα το ποσοστό και μην μιλάς με ηρωισμούς. «Όχι δεν με ξέρετε εγώ θα τα χαρίσω και αν πάρω χρήματα θα πετάξω από το παράθυρο». Πράγματι πήρες 15εκ ευρώ και δεν μπορώ να ξεχάσω ότι δεν κέρασες το γραφείο ούτε ένα κουτί με ...;πάστες. Εκεί δεν έκανες τις κινήσεις που έπρεπε. Ρόμπεν των ...;φτωχών με 15 εκ ευρώ δεν γίνεται χωρίς ένα τυπικό κέρασμα.


Δικά σου είναι τα χρήματα και τα κάνεις ό,τι θέλεις. Έτσι και αλλιώς είχες «αλλοιωθεί» κατά την άποψη μου πολύ νωρίτερα. Και στο είχα επισημάνει. Όπως πολλές φορές σου είπα ότι τα παιδιά στο γραφείο ΔΕΝ πρέπει να είναι ανασφάλιστα. Αλλά μάταια ...;.


Από τον Απρίλιο και μετά από συνεχή και διαρκή αιτήματα έγινε κατορθωτό τον Σεπτέμβριο να δοθεί στους δημοσιογράφους μια αύξηση δυσανάλογη της δουλειάς που έκαναν και του ποσού που πήρες από την εφημερίδα. Δούλεψαν και τα παλικάρια εκεί και το γνωρίζουν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας. Ευτυχώς μου είπες κάνε ότι αύξηση νομίζεις στα λογικά πλαίσια. Προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό και αυτό το ξέρουν τα παιδιά στο γραφείο. Ζήτησα να πληρώνονται με επιμίσθιο όλοι όσοι εργάζονται από το τηλεοπτικό γραφείο στην zougla.gr και οι οποίοι(εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν παίρνουν ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ!!! Σε αυτό διαφωνούσα και μάλιστα το είχα αναφέρει δεκάδες φορές. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι ίδια. Οι δημοσιογράφοι να κάνουν τα πάντα και να μην πληρώνονται από το portal. Μακάρι να αλλάξει. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος έρχεται να εργαστεί σε ένα γραφείο πρέπει να δουλεύει με τα ίδια χρήματα για όλο τον όμιλο.


Υπήρξε ποτέ κάποια μικρή έστω καταγγελία για την συμπεριφορά μου στο γραφείο επί 17 χρόνια; Ποτέ. Και γι' αυτό δεν θεωρούσες σκόπιμο να περνάς έστω και για βόλτα. Επί όσων άλλων λες να σου απαντήσω και σε αυτά: Γιατί να κρυφτώ πίσω από τον κ.Δ.Κοντομηνά; Δεν είναι κρυφή η θέση που έχω και στην ελεύθερη αγορά οι μεταγραφές γίνονται.


Από τις όποιες προτάσεις που είχα επέλεξα αυτή που θεώρησα καλύτερη. Όσο για το troktiko. Γιατί να κρυφτώ πίσω του; Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα. Θεωρείς τους bloggers παράνομους και ενώ γνωρίζεις ότι το καθεστώς είναι ξεκάθαρο. Εδώ γράφεις ΕΣΥ την ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ στο zougla.gr και δεν θέλεις να το δείχνεις και κατηγορείς τους bloggers; Δες τι γράφεις: «Θυμήσου επίσης ότι ο Τριανταφυλλόπουλος έγινε έξω φρενών, όταν το κατάλαβε, γιατί είχε απαγορεύσει στα μέλη της δημοσιογραφικής του ομάδας να συμμετέχουν σε blogs».


Απαγόρευσες σε μέλη της ομάδας σου να έχουν blog αλλά έκανες blog στο portal σου και παράλληλα ζητούσες να περαστούν σε άλλο blog κάποια ζητήματα σου.
Ε, λοιπόν Μάκη επειδή κάνεις το κορόιδο θα σου πω με την ειλικρίνεια που έχω(περίεργο πως άλλαξες άποψη για τον συνεργάτη σου τόσο γρήγορα για ένα παλιοportal;) ότι: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ BLOG. Ικανοποιήθηκες τώρα Μάκη; Εύκολο είναι να το μάθεις. Ξέρεις εσύ.


Λίγο με νοιάζει αν λες ...;κατασκεύασμα το troktiko αλλά περισσότερο με ενοχλεί που απαξιώνεις τους bloggers. Εντάξει το επόμενο κείμενο σου θα λέει ότι δεν διαφωνείς μαζί τους (για να μην σε κράξουν) αλλά διαφωνείς με δημοσιογράφους που έχουν κτλ κτλ.


Ε, όχι και σε εξαπάτησα Μάκη. Αν δηλαδή είναι αδίκημα το ότι λανθασμένα θεώρησες ότι δημιούργησα το troktiko τότε έχεις βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Τόσο που εσύ δεν μπορείς να τον δεις. Υπάρχει αξιοπρέπεια Μάκη και γιαυτό έφυγα. Αυτό είναι αλήθεια. Μην ξεχάσεις Μάκη ότι η ειλικρίνεια μου φάνηκε από όσα κατέθεσα για την υπόθεση του Θέμου και όχι για όσα ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ να καταθέσω. Τα ίδια που είπα τα ίδια και θα πω. Πρέπει να θυμηθείς ότι στον Κουκοδήμο δεν είπες ποτέ: «Τα νόμιμα». Εγώ του το είπα. Εκείνη την ώρα έπαιζες με τους ασυρμάτους σου. Έκανα νόημα σε σένα επειδή δεν άκουγες τι έλεγε να ακολουθήσεις αυτό που είπα και επανέλαβες το ...;ιστορικό: «τα νόμιμα». Το θέμα είναι και τι σου είπε. Αυτό δεν το θυμάσαι γιατί έπαιζες με τα καλώδια. Γιαυτή την υπόθεση πολλά δεν έχουν ειπωθεί. Αλλά ψέματα δεν λέω όπως και δεν το έκανα τότε δεν θα το κάνω και τώρα. Η αδικία δεν μου αρέσει. Και δεν την ανταλλάσσω ούτε με 50 εκ ευρώ.
Λες παρακάτω στην ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ:


«Εμείς, τουλάχιστον, που είμαστε κοντά του (στον Μάκη δηλαδή) όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουμε την πάγια θέση του ο δημοσιογράφος να μην κρύβεται ποτέ πίσω από την ανωνυμία και όταν έχει κάτι να γράψει, να το γράφει καθαρά και ξάστερα με την υπογραφή του και όχι με την ...; τρωκτική προβιά του ...;»


Μα, βρε Μάκη αφού εσύ την γράφεις την ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του ίδιου σου του portal! Το θέμα δεν είναι ότι γράφεις ως ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ. Είναι μια στήλη ανώνυμη. Η ουσία είναι ότι γράφεις δήθεν ως τρίτος. Ούτε οι bloggers δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Ποινικοποιείς και την πνευματικότητα και λες πως από τον ηγούμενο Εφραίμ και τον Τριανταφυλλόπουλο πήγα στον Κοντομηνά.


Δες με τι αλαζονεία ανεβάζεις εσένα και ρίχνεις ίδιος ίδιος. Οι υποθέσεις για ίδιος οποίες διώκεται ο Κοντομηνάς θα κριθούν από τα δικαστήρια αλλά προφανώς έβγαλες απόφαση. Το θέμα ίδιος δεν με αφορά. Δεν είμαι νομικός σύμβουλος. Το να χτυπάς ίδιος κάποιον επειδή πήρε έναν πρώην συνεργάτη σου, είναι ολίγον τι φτηνό. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να παραιτηθούμε όλοι από την ομάδα σου επειδή ίδιος καταδικαστικές αποφάσεις. Με την ίδια λογική εσύ γιατί δεν παραιτείσαι από τον ΑΝΤ1 που ο Μ.Κυριακού έχει ήδη πρωτόδικη καταδίκη για κακουργήματα; Γιατί δεν παραιτείσαι από το κανάλι που εργάζεσαι και υπάρχει η ιστορία με τα πλαστά τιμολόγια κάτι που δεν έγραψες ποτέ στο portal σου αλλά αντίθετα μου ζήτησες να προσπαθήσω να πείσω το blog troktiko να μην γράψει τίποτα. Ποινικοποιείς και ίδιος κοινωνικές σχέσεις;


Πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση ρωτάω πάντα κάποιους ανθρώπους που συμβουλεύομαι και στην συγκεκριμένη περίπτωση το ίδιο έπραξα και για την πρόσληψη μου στον κ.Κοντομηνά του οποίου αποδέχθηκα την πρόταση. Δεν έχω πάρει οικόπεδο από μοναστήρι και δεν έχω λόγο να κρύβω οτιδήποτε.


Έτσι λοιπόν και ο κ.Κοντομηνάς -ίδιος τιμήν του- μου είπε ότι δεν τον απασχολεί καθόλου αν έχω σχέσεις με το Άγιο Όρος, το Βατοπαίδι ή τον ηγούμενο ή με οποιοδήποτε άλλο μοναστήρι. Και μόνο αυτό μου έδειξε ότι δεν είναι εμπαθής. Γι' αυτό και το δέχθηκα. Το χειρότερο ίδιος Μάκη είναι ότι δεν μετάνιωσα που πήγα στην θέση που είμαι τώρα ίδιος και ότι δεν μετάνιωσα που έφυγα από την εκπομπή σου. Δυστυχώς δεν έγινε σεβαστή η πρώτη μου δήλωση ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους αλλά μετά την άθλια επίθεση σου έπρεπε να απαντήσω με λεπτομέρειες. Σεβάστηκα την συγγενική σχέση ίδιος κουμπαριάς και γι' αυτό έγραψα στην ανακοίνωση ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους. Δυστυχώς πάλι Μάκη εσύ δεν ξέρεις τι σημαίνει φιλία και συγγενική σχέση. Αργά το κατάλαβα. Οι περισσότεροι στον χώρο με γνωρίζουν και ξέρουν αν όσα γράφω είναι αληθή. Αυτοί θα κρίνουν. Αν κάνεις τέτοια επίθεση σε μένα που ήμουν 17 και πλέον έτη δίπλα σου και δεν έδωσα ΠΟΤΕ κανένα δικαίωμα τότε σημαίνει ότι στον στρατό δεν σε αδίκησαν με το I5. Τo πήρες με το σπαθί σου. Ακόμα δεν έχω καταλάβει ποια είναι η κατηγορία που μου προσάπτεις. Και μάλλον ούτε εσύ. Δεν έχω σκοπό να απαντήσω σε οποιαδήποτε άλλη αθλιότητα γράψεις. Δεν είναι τα πράγματα ίδιος νομίζεις. Ξεκίνησες έναν πόλεμο που δεν ήξερες που θα σε βγάλει. Η ζωή μου είναι τόσο διάφανη και το μόνο που ίδιος να μου προσάψεις είναι ότι είμαι ο κατασκευαστής ίδιος blog. Και αυτό είναι ανακριβές. Χάσαμε τα λογικά ίδιος, δηλαδή ...;


Υ.Γ: Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο «Πρώτο Θέμα» για να σκοτώσεις τον Θέμο ίδιος είπες σε μένα και στον δικηγόρο σου Γ.Αγιοστρατίτη. Είχες μαζί σου το όπλο. Προσπάθησα να σε σταματήσω και έβαλα κόσμο να πάρει να ενημερώσει τον Θέμο να μην πάει στο γραφείο.(Ούτε ο ίδιος το ξέρει ότι το έκανα και εσένα πάλι στο ...;απέκρυψα). Ο Θέμος πράγματι δεν ήταν στο γραφείο. Μην επιχειρήσεις να κάνεις το ίδιο με μένα. Άδικος κόπος. Δεν με νοιάζει. Τζάμπα ...;.μάρτυρα θα με κάνεις. [ ...;]
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ
ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΤΟ ksipnistere ...;..
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Το Κόσοβο και η γεωπολιτική των Βαλκανίων


Του Pierre Hillard, διδάκτορα Πολιτικών Επιστημών 

Μετάφραση-επιμέλεια: Κλεοπάτρα Κατακάλου

Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου σκηνοθετήθηκε από τα ατλαντικά ΜΜΕ σαν μία νίκη των λαών για την αυτοδιάθεσή τους. Ουδέν απατηλότερον, επισημαίνει ο Pierre Hillard: Η απόφαση αυτή δεν ελήφθη από τους ενδιαφερόμενους, αλλά από τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τελικά το «ανεξάρτητο» Κόσοβο δεν είναι κυρίαρχο και η νόμιμη οικονομική του δραστηριότητα περιορίζεται στο να φιλοξενεί την πιο σύγχρονη αμερικάνικη στρατιωτική βάση, που εμφυτεύθηκε στη Γηραιά Ήπειρο, το Bondsteel. (Πρόλογος από Reseau Voltaire, 28 Φεβρ. 2008)
Η ανεξαρτησία του Κοσόβου της 17ης Φεβρουαρίου 2008, αποτελεί καμπή στα Βαλκάνια. Ένα δάσος από αλβανικές, αμερικάνικες και αγγλικές σημαίες ανέμιζε μέσα στους δρόμους της καινούργιας πρωτεύουσας, της Πρίστινα. Εδώ κι εκεί, ένα «Ευχαριστώ Γερμανία», («Danke Deutschland»), διακοσμούσε τις μετώπες των περισσοτέρων κτηρίων, θυμίζοντας την..... αδιάσειστη συμβολή του Βερολίνου στη γένεση του καινούργιου αυτού κράτους.
Η αναγνώριση της τελευταίας επαρχίας της Ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας δείχνει να ολοκληρώνει τον κατακερματισμό αυτής της χώρας ο οποίος ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στην πραγματικότητα, η καταστροφή της Ομοσπονδίας αυτής εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο εδαφικής και οικονομικής αναδιάρθρωσης των Βαλκανίων, σε σχέση με τη Μαύρη Θάλασσα και την Εγγύς-Ανατολή.

Η Γιουγκοσλαβία πρέπει να καταστραφεί

Η καταστροφή αυτής της χώρας οφείλεται στη Γερμανία. Πράγματι, ήδη από το 1970, οι πολιτικές αρχές της Βαυαρίας υπό τη διεύθυνση του υπουργού-προέδρου Franz Josef Strauss οργάνωσαν πολλαπλές επαφές με τους ιθύνοντες των Σλοβένων και Κροατών. Ο λόγος ήταν να αποσπάσουν οικονομικά τα βόρεια κράτη της Γιουγκοσλαβίας, προκειμένου να τα εντάξουν στην οικονομία της Δύσης, κατά πρώτον στην Αυστρία και τη Γερμανία. Το εργαλείο που επέτρεψε στο Βερολίνο ν’ αρχίσει την διάσπαση αυτής της χώρας πέρασε υπό την μορφή μιας «Κοινότητας εργασίας», (Αrbeitsgemeinschaft), Alpen-Adria. Ιδρυθείσα στις 20 Νοεμβρίου 1978, η Κοινότητα αυτή, συγκέντρωσε διάφορες περιοχές, προερχόμενες από διαφορετικές χώρες . Εκτός από τη Βαυαρία συναντάμε εκεί περιοχές ελβετικές, αυστριακές και ιταλικές. Σ’ αυτές προστέθηκαν μετά την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου και περιοχές ουγγρικές καθώς επίσης οι βόρειες επαρχίες της παλαιάς Γιουγκοσλαβίας. Ισχυρή, έχοντας μία έκταση 306.000 χλμ2, η εδαφική αυτή οντότητα αποδεσμεύτηκε σταδιακά από την εξουσία των επί μέρους κρατών και ανέλαβε τομείς όπως τη χωροταξία, τις συγκοινωνίες κι ακόμη τη γεωργία. Αυτή η δυναμική ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με τη δράση της Association des Regions Frontalieres Europeennes (ARFE), (Ένωσης Ευρωπαικών Παραμεθορίων Περιοχών), ενός γερμανο-ευρωπαικού ιδρύματος, του οποίου ο δηλωμένος σκοπός συνίσταται στο να μετατρέψει τα εθνικά σύνορα σε απλά διοικητικά όρια.

Το προοίμιο της απόσχισης της Σλοβενίας και της Κροατίας ξεκίνησε το 1987 όταν το γιουγκοσλαβικό κράτος, μη δυνάμενο να ανταποκριθεί στα χρέη του, βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας. Η κατάσταση αυτή υποχρέωσε την κυβέρνηση της χώρας να υποκύψει στον ταπεινωτικό ζυγό (Καυδιανά δίκρανα) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (FMI). Αυτό υπήρξε και η αρχή του τέλους. Το εκμεταλλεύθηκε η γερμανική κυβέρνηση για να υποστηρίξει ότι η Σλοβενία και η Κροατία, όντας περιοχές πιο εύπορες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες του Νότου, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να ενταχθούν στην Ευρωπαική Ένωση (ΕΟΚ, ακόμη, κατά την εποχή εκείνη). Το δέλεαρ αυτό, σαν τραγούδι σειρήνας, επέφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Τον Ιούνιο του 1991 οι δύο δημοκρατίες της Βορείου Γιουγκοσλαβίας κήρυξαν την ανεξαρτησία τους, την οποία αναγνώρισε ρητά ο υπουργός Εξωτερικών, Hans-Dietrich Genscher, τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Η απόφασή του παρέσυρε και άλλα ευρωπαικά κράτη, πυροδοτώντας έτσι το γιουγκοσλαβικό καμίνι. Στην πραγματικότητα, η Alpen-Adria είχε προηγηθεί της καθοριστικής αυτής πράξης της Γερμανίας για τον διαμελισμό του γιουγκοσλαβικού κράτους, όταν στις 3 Ιουλίου 1991 σε μία σύνοδο της ολομέλειας δήλωσε : «Τα μέλη της Κοινότητας εργασίας Αlpen-Αdria παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση της βίας στη Γιουγκοσλαβία που απειλεί την ειρήνη στην Ευρώπη (…). Φρονούν ότι είναι καθήκον τους να ενεργήσουν μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, ώστε να αναγνωρισθεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών της Γιουγκοσλαβίας και να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις που πηγάζουν από όργανα εκλεγμένα με δημοκρατικές διαδικασίες. Στηρίζουν πάνω απ’ όλα τις δημοκρατικές, φιλειρηνικές προσπάθειες των μελών κρατών της Σλοβενίας και Κροατίας, προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους για αυτοδιάθεση. Είναι πεπεισμένα ότι οι δημοκρατίες αυτές έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία, την ελευθερία και την αλληλεγγύη μέσα στους κόλπους της Κοινότητας Εργασίας Alpen-Adria».
Η διάσπαση της γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας κατέληξε στην εμφάνιση πολλαπλών ανεξαρτήτων μονάδων. Οι συμφωνίες Dayton που υπεγράφησαν το 1995 προσδιόρισαν προσωρινά τα σύνορα των νεοσυσταθεισών αυτών οντοτήτων που αναδύθηκαν μέσα από αίμα. Εν τω μεταξύ η υπόθεση του Κοσόβου δεν είχε κλείσει. Αυτή η αυτόνομη σερβική επαρχία, πραγματική εστία του πολιτισμού αυτής της χώρας, κατοικήθηκε σταδιακά από μουσουλμάνους, προερχόμενους από την Αλβανία. Αξιώνοντας την ανεξαρτησία τους απέναντι στο Βελιγράδι, οι αλβανοί αντιπρόσωποι του Κοσόβου δέχθηκαν την πλήρη στήριξη της «Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαικών Εθνοτήτων» (UFCE), ενός ευρωπαικού ιδρύματος -στην ουσία όμως γερμανικού- που προάγει την οργάνωση των εθνοτήτων της Ευρώπης. Έχοντας τη συμπαράσταση ενός υψηλού αξιωματούχου του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, η UFCE υποστήριξε πλήρως τις διεκδικήσεις των Κοσοβάρων. Συνελθούσα, υπό την ονομασία «Ένωσις Κοσοβάρων», η οργάνωση αυτή δέχθηκε την στήριξη του Βερολίνου, έχοντας όμως την έδρα της …στις ΗΠΑ, στο Ιλινόις.
Η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ, το Μάρτιο του 1999, λύγισε τη Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας η οποία αναγκάστηκε στο εξής να υποστεί αναδιοργάνωση του γεωγραφικού της χώρου.

Τα Βαλκάνια ως ζώνη τράνζιτ

Το μεγάλο «σφάλμα» του σέρβου προέδρου Μιλόσεβιτς στα μάτια των παγκοσμιοποιητών ήταν ότι αρνήθηκε να ενταχθεί στην πολιτική και οικονομική οργάνωση που εκθείαζε η ευρω-ατλαντική κοινότητα. Πράγματι, η καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας επέτρεψε μία πλήρη αναδιοργάνωση του πολιτικού, οικονομικού και στρατιωτικού σκηνικού. Μετά το πέρας του πολέμου του 1999 οι ΗΠΑ κατασκεύασαν μια στρατιωτική βάση στο Κόσοβο, την πιο σύγχρονη και πιο σημαντική στην Ευρώπη: το Bondsteel. Έχοντας τη δυνατότητα να στεγάσει έως 7.000 στρατιώτες, αυτή η υπερσύγχρονη βάση, είναι σε θέση να παρακολουθεί το σύνολο των Βαλκανίων καθώς και τη Μαύρη Θάλασσα και την Τουρκία. Αυτή η αμερικανική παρουσία, πρώτος εργοδότης των Κοσοβάρων, προσελκύει πελατεία στη μόλις συσταθείσα, ανεξάρτητη κυβέρνηση της Πρίστινα. Με πιο σαφείς όρους, το Κόσοβο αποτελεί ένα παράρτημα της αμερικανικής επικράτειας στην Ευρώπη. Η βούληση αυτή των ΗΠΑ, να αναμιχθούν στη ζώνη αυτή, εξηγείται λόγω της αποφασιστικής σπουδαιότητας της διοχέτευσης των υδρογονανθράκων με προέλευση την Κασπία θάλασσα, πιο συγκεκριμένα το Μπακού. Ανάμεσα στους πολυάριθμους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορούμε να σημειώσουμε το διαβαλκανικό Μπουργκάς-Βλόρα (=λιμάνι της Αλβανίας), το BTC (Μπακούν-Τσευχάν),το Blue Stream, το Nabucco,…ανταγωνιστικά του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Southstream.
Η πολιτική των ΗΠΑ έχει στόχο να ελέγχει τα Βαλκάνια, περνώντας από την κεντρική Ασία μέχρι την Εγγύς Ανατολή. Αυτό επιχειρείται αναπόφευκτα με μία «βαλκανοποίηση» (κατακερματισμό) αυτής της ζώνης, σύμφωνα με την παλαιά καλή συνταγή του «διαίρει και βασίλευε».Ο τεμαχισμός της Ευρώπης λόγω εφαρμογής των γερμανο-ευρωπαικών σεναρίων συνοδεύεται κι από τη βούληση να διασπασθούν τα κράτη της Εγγύς Ανατολής σε μία πληθώρα από εθνικές και θρησκευτικές οντότητες. Η φιλοδοξία αυτή παρουσιάστηκε επίσημα στο στρατιωτικό περιοδικό AFJ (Armed Forces Journal) τον Ιούνιο του 2006 από την πέννα του Ralph Peters, παλαιού αξιωματικού πληροφοριών. Στην πράξη, οι εργασίες αυτές στηρίχθηκαν κατά πολύ στις αντίστοιχες του βρετανού ισλαμολόγου Bernard Lewis, προσκείμενου στους νέο-συντηρητικούς.(7). Η σπουδαιότητα διασφάλισης της μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου ανάμεσα στην Εγγύς Ανατολή και τα Βαλκάνια εξηγεί επίσης την επιθυμία να στηθεί μία ευρω-περιοχή στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή η αντίληψη καλλιεργήθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των πολλαπλών συνεδριάσεων μεταξύ του πολύ ισχυρού Bruce Jackson, προσκείμενου στους νέο-συντηρητικούς κύκλους και των φορέων των ευρωπαιστών. Όπως υποστηρίζει με σαφήνεια ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ: «Η Μαύρη θάλασσα αποτελεί το καινούργιο σημείο επαφής ανάμεσα στην ευρωατλαντική κοινότητα και τη μεγάλη Μέση Ανατολή». Κατά συνέπεια αντιλαμβανόμαστε καλύτερα την έμφαση που δίνεται στην ανεξαρτησία του Κοσόβου, το οποίο μέσω της αμερικανικής βάσης που διαθέτει θα αποτελέσει για την Ουάσιγκτον ένα πραγματικό αεροπλανοφόρο που θα «χτενίζει» κυριολεκτικά το σύνολο αυτής της ζώνης.
Τα γεγονότα που επέσπευσαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου είχαν αναγγελθεί κατά την διάρκεια συσκέψεων των ευρωβουλευτών και των αντιπροσώπων του Κογκρέσσου των ΗΠΑ. Πράγματι μέσα στα πλαίσια του Transatlantic Legislators Dialogue (TLD) (Υπερατλαντικού Διαλόγου Νομοθετών) σε μία σύνοδο από τις 18 ως 21 Απριλίου 2006 στη Βιέννη, φάνηκε ήδη το κλίμα. Σύμφωνα με την τελική έκθεση του ΤDL: «Η αμερικανική αντιπροσωπεία επικεντρώνεται στο θέμα του Κοσόβου κι επισημαίνει ότι η ημι-ανεξαρτησία του Κοσόβου δεν είναι η πιο καλή επιλογή. Αντιθέτως θα πρέπει να εφαρμοσθεί η αυτοδιάθεση και η Σερβία να γίνει μία χώρα ομαλή, πλήρως ενταγμένη στη διεθνή κοινότητα». Αυτή η ίδια αντιπροσωπεία δηλώνει : « Υπάρχει βεβαίως ένα ευρύτερο πρόβλημα: Θα πρέπει να διαθέτει κάθε γλώσσα, κάθε διάλεκτος και δική της σημαία και ανεξάρτητο κράτος;». Εν πάση περιπτώσει είναι πλέον κάπως αργά για να τα σκεφθούμε αυτά.
Η αναγνώριση της κυριαρχίας του Κοσόβου από τις βασικές δυνάμεις της Δύσης αποτελεί μία πραγματική καμπή στις διεθνείς σχέσεις. Σε συνέχεια του πολέμου του 1999, το Συμβούλιο Ασφαλείας με το ψήφισμα 1244 ανεγνώρισε την ακεραιότητα του σερβικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένου και του Κοσόβου, το οποίο τύγχανε κάποιας ενισχυμένης αυτονομίας.

Η κατάφωρη παράβαση αυτού του ψηφίσματος κονιορτοποιεί το διεθνές δίκαιο. Προς τι λοιπόν να συντάσσονται ψηφίσματα που θα καταπατηθούν; Άλλωστε, η αναγνώριση αυτού του κράτους ανοίγει διάπλατα το κουτί της Πανδώρας. Τι απάντηση να δοθεί στις άλλες περιοχές στην Ευρώπη και πανταχού ανά τον κόσμο, που επιθυμούν με τη σειρά τους να αποκτήσουν ανεξαρτησία; Υπό το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, εχθρού των Εθνών-Κρατών, η ανάδειξη αυτού του κράτους προδιαγράφει σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων ( domino effect) που θα καταλύσουν την εδαφική ακεραιότητα πολλών άλλων χωρών. Ακόμη κι αν το επεδίωκαν, δεν θα μπορούσαν να το πετύχουν καλύτερα. Αλλά ακριβώς πρέπει να πιστέψουμε ότι οι Αλ Καπόνε της παγκοσμιοποίησης το έπραξαν έχοντας πλήρη επίγνωση. Στην ανατολή του 21ου αιώνα καμμία ανθρώπινη εξουσία δεν φαίνεται να είναι ικανή να αναχαιτίσει το κτίσιμο του πύργου της Βαβέλ.
πηγη resalto
διαβαστε και σχετικη προσφατη αναρτηση μας
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Μερικές σκέψεις για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα στον 21ο αιώνα


Γράφει ο Γεώργιος Ε. Σέκερης(πρεσβης ε.τ.)

Καθ’ όλον τον 19ον αιώνα και το μεγαλύτερο μέρος του 20ου, πατριωτισμός σήμαινε πρωτίστως επιδίωξη της εδαφικής επέκτασης της ελληνικής επικράτειας. Ορθώς δε, καθώς προείχε η εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών και γεωπολιτικών συνθηκών, αρχικά για την επιβίωση και εν συνεχεία για την εδραίωσή του νεότευκτου κράτους μας, και παράλληλα η συγκέντρωση στους κόλπους του τού μεγαλύτερου δυνατόν μέρους των ελληνικών πληθυσμών της περιοχής μας.
Σήμερα, μετά δύο σχεδόν αιώνες ανεξάρτητου εθνικού μας βίου, μόνες εκτός ελληνικών συνόρων συμπαγείς ομάδες ομοεθνών μας είναι: οι 780,000 Έλληνες Κύπριοι – συγκροτημένοι, όμως, σε δική τους, ανεξάρτητη πολιτεία. Και οι Βορειοηπειρώτες. Πολλοί από τους οποίους είναι πλέον εγκατεστημένοι στην ίδια την Ελλάδα, όπου, κατά πάσαν βεβαιότητα, οι περισσότεροι και θα παραμείνουν. Με την ελληνική εξωτερική πολιτική – ορθότατα, κατά τα λοιπά, τεταγμένη, για γενικότερους εθνικούς λόγους, υπέρ της διατήρησης του βαλκανικού εδαφικού καθεστώτος – ως κεντρικό πλέον στρατηγικό στόχο εν σχέσει με τη Βόρειο Ήπειρο, να έχει τη διασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας εκ μέρους των αλβανικών αρχών.

Η ενσωμάτωση αλύτρωτων ελληνικών πληθυσμών έχει, συνεπώς, παύσει να αποτελεί ρεαλιστικό κίνητρο για την περαιτέρω εδαφική μας εξάπλωση. Υπέρ της οποίας, όμως, ούτε οικονομικές σκοπιμότητες συνηγορούν πλέον. Τηρουμένων των αναλογιών, οι φυσικοί πόροι της χώρας μας είναι σημαντικότεροι από εκείνους που διαθέτουν κράτη ανήκοντα στην παγκόσμια οικονομική πρωτοπορία, όπως η Ελβετία, η Αυστρία, η Φινλανδία – ή το Ισραήλ. Το πρόβλημά μας, συνεπώς, δεν είναι η ανεπάρκεια των φυσικών μας πόρων, αλλά η ανεπαρκής αξιοποίησή τους. Ενώ, ενδεχόμενη εδαφική μας επέκταση, χωρίς ποσώς να συμβάλει στην οικονομική μας ανάπτυξη – πιθανότατα θα την επιβράδυνε – θα μας επισώρευε βασανιστικά μειονοτικά προβλήματα. Αυτά όλα σε καθαρά θεωρητικό, βέβαια, επίπεδο, αφού είναι προφανές ότι,..... ασχέτως κινήτρων μας, τυχόν απόπειρα προσάρτησης εδάφους ανήκοντος σε γειτονικό μας κράτος θα προσέκρουε σε καθοριστικά στρατιωτικά και διεθνοπολιτικά εμπόδια.

Εφικτή, όμως – και από γεωπολιτική σκοπιά επιθυμητή – είναι η στενότερη πρόσδεση στην μητέρα πατρίδα του Κυπριακού Ελληνισμού. Προκειμένου να κατοχυρωθεί η μελλοντική ασφάλεια των αδελφών Κυπρίων. Αλλά και να επιτευχθεί η ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο – και συνακόλουθα και η ενίσχυση του ειδικού βάρους της χώρας μας διεθνώς και ειδικότερα εντός του ευρωατλαντικού και κοινοτικού κόσμου. Υπό το πρίσμα δε αυτό, η σύζευξη σε κοινό με τους Έλληνες πολιτειακό σχήμα των Τούρκων της Μεγαλονήσου – είτε των αρχικών 90.000, είτε, πολύ περισσότερο, των σημερινών 265,000, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο – όχι μόνο δεν θα μας προσπόριζε ουσιαστικά οφέλη, αλλά και θα μας δημιουργούσε τεράστια, διαχρονικά προβλήματα.

Γενικότερα: Ένα γνήσιο εθνικό όραμα για τον 21ο αιώνα, ικανό να εμπνεύσει και ενεργοποιήσει και τις νέες ελληνικές γενιές, θα έχει ως κορμό μια Ελλάδα συγκαταλεγόμενη ισοτίμως στα προηγμένα κράτη του δυτικού κόσμου – και άρα της υφηλίου – και διαδραματίζουσα ανάλογο ρόλο, τόσο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ατλαντικής Συμμαχίας, όσο και στο εγγύς γεωπολιτικό μας περιβάλλον, βαλκανικό και μεσογειακό. Και άρα θα επιτάσσει: Να αναμορφώσουμε τον υπερτροφικό, αναποτελεσματικό, και εν πολλοίς διεφθαρμένο κρατικό μας οργανισμό. Να αναπτύξουμε σε υγιείς βάσεις τη χωλαίνουσα, τριτοκοσμικής υφής οικονομία μας. Και να αναβαθμίσουμε την απαράδεκτα υποβαθμισμένη αυτή τη στιγμή εθνική μας παιδεία. Αλλά και να αναδείξουμε και καλλιεργήσουμε την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού. Αφενός, αξιοποιώντας την, επί μακρόν αγνοημένη ή αντικείμενο-θύμα κομματικού φατριασμού, ελληνική διασπορά. Και, αφετέρου, προβάλλοντας τη διαχρονική πνευματική κληρονομιά μας, με τη δημιουργία στη χώρα μας παγκόσμιας ακτινοβολίας κέντρων μελέτης του κλασικού και του βυζαντινού πολιτισμού – σε αντιδιαστολή με μια παραδοσιακή μουσειακή προσέγγιση του πολιτιστικού μας παρελθόντος, η οποία μας καθηλώνει στον γραφικό ρόλο του φύλακα αρχαιοτήτων. (Που ούτε σε αυτόν, άλλωστε, κατορθώνουμε να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά.)

Καίριο μέρος μιας τέτοιας εθνικής στρατηγικής θα αποτελέσει, βέβαια, και η στρατιωτική της συνιστώσα. Με τις ένοπλες δυνάμεις μας να επωμίζονται διττή αποστολή. Ήτοι, να λειτουργούν ως αξιόπιστη δύναμη αποτροπής – εν απουσία πλέον σοβαρής στρατιωτικής απειλής εκ Βορρά, κυρίως έναντι της Τουρκίας, και για όσο διάστημα οι διαφορές μας με την Άγκυρα θα παραμένουν άλυτες και οξείες. Και, συγχρόνως, να συμμετέχουν αποτελεσματικά στις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες του δυτικού κόσμου. Μολονότι δε περιορισμένου, κατ’ ανάγκην, μεγέθους – τυχόν επιδίωξη ισοδυναμίας με μια στρατοκρατούμενη χώρα, όπως η Τουρκία, διαθέτουσα επταπλάσιο πληθυσμό και τετραπλάσιο ΑΕΠ σε σύγκριση με τη δική μας, θα ήταν χιμαιρική – στρατός ξηράς, ναυτικό, και αεροπορία μας θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από υψηλότατο βαθμό επαγγελματισμού και να διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο και προσαρμοσμένο στη διττή αυτή αποστολή τους εξοπλισμό. Κάτι που συνεπάγεται οικονομικό κόστος δυσβάστακτο, υπό τις παρούσες ιδίως συνθήκες – πλην όμως αναπόφευκτο, αν θέλουμε να παραμείνουμε μάχιμο έθνος-κράτος.

Το κυρίως ζητούμενο, ωστόσο, είναι η διατήρηση και τόνωση του αισθήματος εθνικής κοινότητας των Ελλήνων. Πέραν από τις διαφορές εκτιμήσεων για συγκεκριμένες οικονομικές ή άλλες επιλογές – όπως, επί παραδείγματι, ο βαθμός και οι μορφές παρέμβασης του κράτους στην οικονομία, οι σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ή ακόμη και οι διεθνοπολιτικοί μας χειρισμοί – που είναι καθόλα θεμιτές, και μάλιστα αναπόφευκτες σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κοινωνία, τα όσα έχουμε κοινά ως λαός και έθνος είναι απείρως σημαντικότερα. Το επώδυνο ρήγμα που για ένα διάστημα είχε προκαλέσει στο εθνικό μας σώμα ο σοβιετοκίνητος κομμουνισμός, εν ονόματι μιας ξένης προς την ελληνική πραγματικότητα πάλης των τάξεων και ενός ψευδεπίγραφου διεθνισμού στην υπηρεσία μιας εχθρικώς διακείμενης έναντι των εθνικών μας συμφερόντων μεγάλης δύναμης, έχει πλέον εκλείψει. Πρέπει δε να μεριμνήσουμε ώστε να μην παραχωρήσει τη θέση του σε νέες, διχαστικές διαχωριστικές γραμμές – ή, ακόμη χειρότερο, σε έναν γενικευμένο εθνικό ωχαδερφισμό, που δυστυχώς συνεχώς κερδίζει έδαφος.
πηγή diplomatikoperiskopio
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

ΟΙ ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΙΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Αμέσως μετά την απόφαση του ΔΔΧ οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Ευρωπαίους να έχουν στο εξής μια κοινή γραμμή στο ζήτημα της αναγνώρισης του ΚΟΣΟΒΟΥ. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον η ΕΛΛΑΔΑ, η ΡΟΥΜΑΝΙΑ η ΣΛΟΒΑΚΙΑ και η ΙΣΠΑΝΙΑ(για την ΚΥΠΡΟ δεν γίνεται ούτε καν λόγος ) θα προχωρήσουν σε αναγνώριση του ΚΟΣΟΒΟΥ. Προσωπικά εκτιμώ ότι η κυβέρνηση σε βάθος ενός χρόνου θα το κάνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΚΙΝΕΖΟΣ δικαστής είχε αρκετά επαμφοτερίζουσα θέση στο ΔΔΧ. Ορισμένες άλλες επισημάνσεις
*Η περιβόητη απόφαση.....  1244 του ΣΑ/ΟΗΕ ήταν προσωρινό καθεστώς.

*Η 1244 όπως και η απόφαση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ του ΚΟΣΟΒΟΥ είναι μέρος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ και δεν αποκλείει την ανεξαρτησία (είναι αυτό που επί χρόνια επέμενα ).

*Το αίτημα του ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ να απορριφθεί η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ΚΟΣΟΒΟΥ ως παράνομη απέτυχε πλήρως. Και συνεπώς και ολόκληρη η τεκμηρίωση από ένα κορυφαίο Σέρβο αναλυτή και διπλωμάτη και πρωην πρέσβη της ΣΕΡΒΙΑΣ στην χώρα μας(και φίλο) ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΤΑΚΟΒΙΤΣ
ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Του Ανδρέα Γούλα
Η αφετηρία των διεκδικήσεων της Τουρκίας και τα θέματα που αποτελούν το πακέτο της εξωτερικής της πολιτικής, σε σχέση με την Ελλάδα είναι η εξής:
Κύπρος, Αιγαίο, Δυτική Θράκη, Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, Εναέριος και Θαλάσσιος χώρος.(Σ.Β. Εκτενής ανάλυση υπάρχει στο βιβλίο του Υπ εξ. της Τουρκίας Α.Νταβούτογλου <<Το στρατηγικό βάθος>>). Αλλά ας εξετάσουμε κάπως πιό αναλυτικώς την περιβόητη Συμφωνία του Νταβός:
Τον Ιανουάριο του 1988, έγινε η συνάντηση Α. Παπανδρέου και Τ. Οζάλ, στην πολίχνη Νταβός της Ελβετίας. Κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθησαν τα εξής θέματα:
1. Περιουσίες της ελληνικής ομογένειας της Τουρκίας.
2. Αιγιαλίτις Ζώνη.
3. Υφαλοκρηπίδα.
4. Εναέριος χώρος.
5. Θέματα ΝΑΤΟ.
6. Κυπριακό. 
Ολα αυτά τα ζωτικής σημασίας γιά την ύπαρξη της Ελλάδας θέματα, τα ξεπούλησε στους Τούρκους η υπό τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Παπανδρέου ελληνική αντιπροσωπεία. Για να δικαιολογήσει κατόπιν στη Βουλή των Ελλήνων αυτό το ξεπούλημα δήλωσε "Mea Culpa", αλλά και ότι η συμφωνία ήταν καλή γιατί πέτυχε το: "μη πόλεμος". Αυτό βέβαια δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, διότι κι' αν ακόμα απειλήθηκε με πόλεμο, η ευθύνη του τότε πρωθυπουργού ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι δεν κατήγγειλλε την Τουρκία γι' αυτό τον εκβιασμό.
Τους λόγους που αποφάσισεν ο Ανδρέας Παπανδρέου για να μεταβεί στο Νταβός με όλη τη χαρούμενη συντροφιά του, καθώς και πως παραγράφτηκε η τεράστια οφειλή της Χριστίνας Ωνάση προς το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και για το πως κατάφερε ο Γιώργος Λούβαρης να μπεί το όνομά του στο περιβόητο ΤΕLΕX του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας προς τη γαλλική εταιρία "ΜΑΤRΑ" και να εισπράξει την προμήθεια για τους πυραύλους ΜAGIC 2, καθώς και τι συνέβη στο Νταβός, το αναφέρει χωρίς ποτέ να διαψευσθεί ο αρχηγός της προσωπικής ασφάλειας του Ανδρέα Παπανδρέου, αστυνόμος κ. Βασίλεος.... Κεραμάς στο βιβλίο του με τον τίτλο: "ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ" {Σελίδες 161 - 162}.
Χαρακτηριστικώς αναφέρω ότι ο κ. Γ. Λούβαρης παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για αυτή την απάτη, καθώς και ότι πριν από την εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης, για να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, έφτασε στο σημείο να δηλώσει δια των Μ.Μ.Ε. ότι: "Ο Γιώργος Λούβαρης είναι φίλος μου !..."
Τελικώς παρά την πρωθυπουργική παρέμβαση καταδικάσθηκε σε τέσσερα έτη φυλάκιση, την οποίαν δεν εξέτισε εξαπατήσας τη Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι πάσχει από την ανίατη ασθένεια "σκλήρυνση κατά πλάκας", οπότε του επέτρεψεν η... αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη να εκτίσει την ποινή του στο... σπίτι του! Οταν δε αυτή έληξε, θεραπεύτηκε αυτομάτως από αυτή την ανίατη ασθένεια και ο δημιουργηθείς από το ΠΑΣΟΚ μεγαλοεπιχειρηματίας και υλοποιήσας το όνειρο του Ανδρέα Παπανδρέου για την απόκτηση του Ολυμπιακού, κ. Σωκράτης Κόκκαλης, τον διόρισε Γενικό Αρχηγό της λαοφιλούς αυτής ποδοσφαιρικής ομάδας.
Επίσης ο κ. Γ. Λούβαρης εμφανίσθηκε και ως ο αντιπρόσωπος της εταιρίας ΝΤΑΣΟ και εισέπραξε και την προμήθεια για την αγορά από την Ελλάδα, των γαλλικών αεροσκαφών ΜΙΡΑΖ, που χρεώθηκαν στο διπλάσιο της αξίας τους, που ήσαν και τυφλά, διότι δεν ήσαν εφοδιασμένα με το σύστημα της πρόσθιας σάρωσης των ραντάρ τους. Δηλαδή σε κάποια αερομαχία ήσαν εντελώς άχρηστα, οπότε πληρώσαμε και καπέλο για την τοποθέτηση αυτού του συστήματος εν συνεχεία !...
Αλλά ας έρθουμε στα αποτελέσματα της Συμφωνίας του Νταβός:α} Σχετικώς με τις περιουσίες των Ελλήνων: Υποσχέθηκε ο Οζάλ ότι θα γίνει άρση του μυστικού διατάγματος του 1964, με το οποίο είχαν μπλοκαριστεί οι περιουσίες όλων των Ελλήνων προσφύγων που αναγκάσθησαν να καταφύγουν στην Ελλάδα κατόπιν των διωγμών των ετών: {1955, 1964, 1974}. Αυτή τη δήθεν χειρομία καλής θέλησης, θα την έκανε έτσι κι' αλλιώς η Τουρκία για να αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Τελικώς οι περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης είναι ακόμα μπλοκαρισμένες. β} Σχετικώς με την Αιγιαλίτιδα Ζώνη: Η Αγκυρα κατά παράβαση των κανόνων της διεθνούς νομιμότητας, που απαγορεύουν τη χρήση βίας αλλά και την απειλή χρήσης βίας, έχει διακηρύξει δημοσίως από το 1976, επικυρωθέν και από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνεύλευση του 1995, ότι η άσκηση εκ μέρους της Ελλάδας του αναφαίρετου κυριαρχικού της δικαιώματος, με βάση τη σύμβαση του 1982, για το "Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας" να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν. μ., θα θεωρηθεί από την πλευρά της ως αιτία πολέμου. {Casus belli}.γ} Σχετικώς με την υφαλοκρηπίδα:
Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, που δεν αναγνωρίζει το κατοχυρωμένο δικαίωμα στα νησιά να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα. Προβάλλει δε γι'αυτό μια θεωρία που δεν έγινε αποδεκτή από τη σύμβαση του 1982, ότι δηλαδή η υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αποτελεί προέκταση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας των Μικρασιατικών ακτών της, που εκτείνεται μέχρι το μέσον του Αιγαίου. Με βάση αυτό τον παραλογισμό, οι ελληνικές κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, ανέστειλαν τις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο, μέχρι να ρυθμιστεί τελικώς το ζήτημα. Η ρύθμιση που προτείνει η Τουρκία είναι να γίνει διμερής συμφωνία αυτού του ζητήματος, με βάση την αξίωση της ευθυδικίας {Equity}, που προϋποθέτει την επιβολή του "δικαίου του ισχυροτέρου".δ} Σχετικώς με τον εναέριο χώρο: Η Τουρκία μετά από την κρίση του 1974, έπαψε να αναγνωρίζει τον εληνικό εναέριο χώρο των {10} ν.μ. στο Αιγαίο, αμφισβητεί το F.I.R. Αθηνών και δεν υποβάλλει τα απαιτούμενα σχέδια πτήσεων των Α/Φ της στο Αιγαίο.ε} Σχετικώς με τα θέματα ΝΑΤΟ: Επιτεύχθηκε η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας σε θέματα τρομοκρατίας, που σημαίνει κυρίως τη συνεργασία των δύο χωρών κατά των Κούρδων και της Ε.Ο. 17 Νοέμβρη ! Επίσης η Αγκυρα εγείρει αξίωση μη εξοπλισμού της Λήμνου και της Σαμοθράκης, καθώς και όλων των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου και την αποστρατιωτικοποίηση της Δωδεκανήσου. Και ενώ με τον πρόσφατο διχοτομικό χάρτη πρόσθεσε ένα ακόμα ζήτημα για διαπραγμάτευση, δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να προβάλλει και το "μειονοτικό" των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, αποκαλώντας τους Τούρκους.στ} Σχετικώς με το Κυπριακό: Δεν παρουσιάστηκε καμιά εξέλιξη. Για τους αγνουμένους τίποτα και η στάση του Ντενκτάς κατόπιν των εντολών της Τουρκίας σκληραίνει περισσότερ.Επίσης με το "Μνημόνιο Παπούλια - Γιλμάζ" της Βουλιαγμένης, η Τουρκία αφού κατόρθωσε να απαλειφθεί η έννοια του σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, που αφορά όλο το πλέγμα: "Εναέριος χώρος, Αγιαλίτις Ζώνη" {δηλαδή τα σύνορα της χώρας } καθώς και "Υφαλοκρηπίδα", πέτυχε την κατοχύρωση του δικαιώματος διεξαγωγής εθνικών στρατιωτικών ασκήσεων και επιχειρήσεων "έρευνας και διάσωσης" στον διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου χωρίς, να προσδιορίζονται τα όρια αυτού του χώρου, αφού απουσιάζει οποιαδήποτε σαφής δέσμευση από την πλευρά της, για την αναγνώριση των δεδομένων ελληνικών συνόρων στο Αιγαίο !... Η επιτυχία αυτή της τουρκικής διπλωματίας ήταν τόσο μεγάλη, που κατά την επιστροφή του στην Αγκυρα ο Γιλμάζ, αναφώνησε θριαμβευτικώς ότι: "Βάλαμε νομικώς πόδι στο Αιγαίο". Αν τώρα αναλογισθούμε εναντίον "τίνος εχθρού" μπορεί να διεξάγονται αυτές οι ασκήσεις, τότε θα αντιληφθούμε και το μέγεθος του κινδύνου, αλλά και των παραχωρήσεων που έγιναν. Δεδομένου ότι, τα εν ασκήσει τουρκικά μαχητικά Α/Φ, έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν οποιονδήποτε στόχο μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμα και την Αθήνα.
Το ίδιο ισχύει και για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό !...Για την επιβεβαίωση της σοβαρότητας αυτού του θέματος, καθώς και για τις τουρκικές προθέσεις, αναφέρουμε κατωτέρω δύο πολύ σημαντικά έγγραφα:Α} Την καταγγελία του αντιστρατήγου ε.α. "Ανδρέα Σιαπκαρά", στις 17 Ιανουαρίου 1989. Με αυτήν καταγγέλλει ο στρατηγός, ότι το διάταγμα της Τουρκίας, δεν είναι νόμος αλλά "Αnchluss" {προσάρτηση} σε βάρος του Ανατολικού Αιγαίου και των νήσων του και ότι αποτελεί νέο "Μόναχο", που απειλεί το Αιγαίο, όσον απείλησε την Οικουμένη η στρατηγική υποχώρηση των Τσάμπερλαιν και Νταλαντιέ του 1938. Στην αναφορά του προς τη Βουλή, δηλώνει ξεκάθαρα ο στρατηγός Σιαπκαράς βετεράνος "Ιερολοχίτης" και με ισχυρή προσωπικότητα σο ΝΑΤΟ, τα εξής:"Αν η Ελλάς δεν αντιδράσει σθεναρώς υπεραμυνομένη της ακεραιότητάς της, τότε σημαίνει ότι Κυβέρνηση και Βουλή παραδίδουν την Ελλάδα στην Τουρκία".Εν συνεχεία αναλύει γιατί χρησιμοποίησε τον όρο προσάρτηση:α} Εξαρθρώνει το αμυντικό σύστημα της Ελλάδας. β} Καταλύει την ελληνική κυριαρχία πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.γ} Καταργεί τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νήσων του Ανατολικού Αιγαίου.δ} Εξαφανίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω και γύρω από τα ελληνικά νησιά.ε} Αφαιρεί ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα από τα ελληνικά νησιά.στ} Καταργεί το F.I.R. {Flight Information Region - Περιοχή Πληροφόρησης Πτήσεων Αθηνών. ζ} Αίρει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από το Ανατολικό Αιγαίο.η} Μεταβάλλει τους νησιώτες μας του Ανατολικού Αιγαίου σε μειονότητα εντός της τουρκικής επικρατείας.θ} Μετατρέπει σε τουρκικές επαρχίες τις περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και της Βορείου Κύπρου. Σε σχετική δε ερώτηση δημοσιογράφων στις 5 Φεβρουαρίου 1989, της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" ότι: Αφού οι συνέπειες του τουρκικού νόμου είναι τόσον σοβαρές, ποία είναι η ερμηνεία που μπορείτε να δώσετε για τις χλιαρές ελληνικές αντιδράσεις, απάντησε ως εξής: "Δύσκολο το ερώτημα. αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω με σαφήνεια και παρρησία. Δύο πράγματα πρέπει να συμβαίνουν.
Η είναι ανίκανη η πολιτική διοίκηση να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της τουρκικής ενέργειας, ή το πνεύμα του Νταβός απαιτεί και συνειδητές υποχωρήσεις στο Αιγαίο ! Η ελληνική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της στις 10 Ιανουαρίου 1989, χαρακτηρίζει την τουρκική πράξη ως απαράδεκτη ενέργεια αντιτιθεμένη προς τον διεθνή νόμο. Δεν μπορεί δε να αντιληφθεί τη σκοπιμότητά της, ιδίως σε μιά εποχή που έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για τη βελτίωση της ατμόσφαιρας και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών... Η ελληνική κυβέρνηση όπως αποδεικνύεται από το επίσημο ανακοινωθέν και τις αντιδράσεις της, δεν σταθμίζει ορθώς την όλη κατάσταση.
Αν λοιπόν δεν πρόκειται για εγκληματικά λαθεμένη εκτίμηση, είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε την άλλη εκδοχή, την εκδοχή δηλονότι, κατά την οποίαν το πνεύμα του Νταβός, αξιώνει συνειδητή ελληνική αναδίπλωση στο Αιγαίο". Β} Την οδηγία του Τούρκου πρωθυπουργού στις 14 Ιουνίου 1985:ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΚΥΡΑ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΑΡΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 14 - 6 - 1985.1. Στο Αιγαίο Πέλαγος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας δεν υπάρχει οριοθετημένο επίσημοσύνορο και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, το Αιγαίο διέπεται από το καθεστώς μισοανοιχτής θάλασσας. 2. Παρά τα ανωτέρω η Ελλάδα προσπαθεί να εμφανίσει σαν σύνορο τη γραμή των νησιών της Ανατολίας, για να προβάλλει την κρατική της εξουσία στο Αιγαίο. Επειδή διαπιστώθηκε ότι: "Χάρτες και έντυπα", που τυπώθησαν στην Τουρκία, προφανώς εκ παραδρομής, οριοθετούν το Αιγαίο, ζητείται να ανασταλεί ή και να διορθωθεί η εκτύπωση ανατύπωση παρομοίου υλικού που μακροπρόθεσμα τείνει να δικαιολογήσει ότι το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα.3. Για τη σχετική διόρθωση και προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια λάθη ζητείται:α} Να διορθωθούν όλοι οι χάρτες και οι άτλαντες δημοσίας και ιδιωτικής χρήσεως σε όλη την επικράτεια.β} Να γίνουν οι δέουσες συστάσεις σε συναφείς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς.γ} Να κοινοποιηθούν οι σχετικές "διορθωτικές" οδηγίες σε όλες τις τουρκικές δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες - αντιπροσωπείεςεξωτερικού.δ} Να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στο προσωπικό των "αρμοδίων καθ' ύλην υπηρεσιών".4. Οσον αφορά τη "νέα σήμανση" των χαρτών που τυπώνονται στο εσωτερικό της χώρας:α} Δεν θα υπάρχει οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στη θάλασσα.β} Η λέξη Ελλάς θα αναγράφεται μόνο επί της Ηπειρωτικής Ελλάδος.γ} Η λέξη Θράκη θα αναγράφεται ώστε να καλύπτει τις Τουρκία - Ελλάδα - Βουλγαρία.δ} Δεν θα αναγράφονται ονόματα "θαλασσών - πελάγων" όπως "Θρακικό Πέλαγος" κ.ο.κ.. ε} Τα τοπονύμια θα αναγράφονται στην τουρκική, όπως αντί Ιμβρος "Gokceada" {Γιοκτσεάντα } αντί Εβρος "Meric". {Μέριτς}.στ} Η λέξη Δωδεκάνησα θα αναγράφεται μόνο επί των Δωδεκανήσων, χωρίς να επεκτείνεται στα διεθνή ύδατα. Ο ΠρωθυπουργόςΔηλαδή η Τουρκία θέτει υπό αμφισβήτηση όχι μόνο τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, αλλά και τον χερσαίο χώρο της Ελλάδας και δηλώνει κατάφωρα ότι έχει επεκτατικές βλέψεις και στην περιοχή της Δυτικής Θράκης.
Η δε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό και τον Κάρολο Παπούλια υπουργό Εξωτερικών, τα επικύρωσε όλα αυτά στο Νταβός και στη Βουλιαγμένη, αφού γνώριζε τη σχετική οδηγία του Τούρκου πρωθυπουργού. Αρα ο στρατηγός Α. Σιαπκαράς είχε δίκαιο αναφέροντας τον όρο: "Anchluss" δεδομένου ότι κατά τον ορισμό S.A.R. του ΝΑΤΟ για: "Ερευνα και Διάσωση", {Search And Rescue} σημαίνουν τα εξής: " Χρήση αεροσκαφών, πλοίων επιφανείας, υποβρυχίων και άλλου ειδικού εξοπλισμού, για τη διάσωση ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο στη θάλασσα και στην ξηρά".Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις και οι βουλές των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, μέσα στο χώρο που καθορίζει ο τουρκικός νόμος της 7ης Ιανουαρίου 1989, θα είναι ανεξέλεγκτος από ελληνικής πλευράς, ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι ελληνικός. Ετσι το συμπέρασμα τελικώς είναι ότι η πολιτική του κατευνασμού έναντι επιθετικών δυνάμεων, ουδέποτε στην ιστορία στάθηκε ικανή να ανακόψει τις ορέξεις τους και ότι όπως έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες: "Δικαία γλώττα έχει κράτος μέγα".
Μιά μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, δεν πρέπει να επαναπαύεται μόνον από τη διεθνή κατοχύρωση των δικαιωμάτων της, γιατί θα τα δεί να ανατρέπονται αν δεν είναι έτοιμη να τα υπερασπίσει με όλα τα μέσα. Αναλογιζόμενοι όλα αυτά μας έρχεται στο νού η προτροπή του "John Adams":"Δίδαξε τους πολιτική και πόλεμο, έτσι ώστε οι γιοί τους να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν ιατρική και μαθηματικά, για να δώσουν στα παιδιά τους την ευκαιρία να μελετήσουν ζωγραφική, ποίηση, μουσική και αρχιτεκτονική...."Αυτό πρέπει να ισχύσει για την Ελλάδα η οποία έχει την ατυχία να βρίσκεται απέναντι σε γείτονες, οι οποίοι έχουν σαφείς και δηλωμένες προθέσεις και σχέδια για την ανατροπή των κατοχυρωμένων διεθνώς δικαιωμάτων της.
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Οι οικονομολόγοι ανακαλύπτουν τώρα το «πνεύμα των ζώων»...

  • "Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό..."
  • Μπορεί να μας εξηγήσει τι εννοεί ο Μέγας Κωπηλάτης;

Διαβάστε απόσπασμα της συνέντευξης του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στο περιοδικό «FOREIGN POLICY»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είπατε ότι η χώρα σας «αγωνίζεται για την επιβίωσή της». Και οι βίαιες διαμαρτυρίες στους δρόμους της Αθήνας φάνηκαν να το επιβεβαιώνουν αυτό για κάποιο διάστημα. Αλλά τα πράγματα φαίνεται να ησύχασαν κάπως, παρά την ψήφιση της επίμαχης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού. Πού βρίσκεται τώρα η Ελλάδα;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πράγματι, υπήρξαν κάποιες εκδηλώσεις, ακόμα και βίας, όμως, παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των ΜΜΕ επικεντρώνεται σε αυτές, θα έλεγα ότι αποτελούν εξαίρεση. Προφανώς, η κατάσταση είναι δύσκολη και οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι. Θα έλεγα, όμως, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αντιλαμβάνεται ότι έπρεπε να γίνουν αυτές οι αλλαγές, οι οποίες είχαν καθυστερήσει πολύ στη χώρα μας, προκειμένου να καταστεί πιο αξιόπιστο το σύστημα διακυβέρνησης και πιο διαφανής η λειτουργία της χώρας. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ατομικές μας ευθύνες απέναντι στη χώρα.
Νομίζω ότι το αίσθημα αυτό έχει
 επικρατήσει σαφώς, έστω και αν έγιναν διαδηλώσεις - που είναι κατανοητό. Σημαντική μερίδα των πολιτών καλούνται να αναλάβουν το βάρος, παρότι δεν ευθύνονται για την κρίση. Η κρίση οφείλεται στην κακή διαχείριση και διακυβέρνηση των τελευταίων έξι ετών, στην έλλειψη διαφάνειας, στην κηδεμονία και τις πελατειακές σχέσεις, ακόμη και στη διαφθορά. Και όλα αυτά εντάθηκαν από την διεθνή οικονομική κρίση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σπουδάστε κοινωνιολογία ως φοιτητής στο Amherst College και κατόπιν ως υποψήφιος για Μasters στο London School of Economics. Πώς σας βοήθησαν οι σπουδές σας, η κατάρτισή σας σε θέματα κοινωνιολογίας, στην αντιμετώπιση της κρίσης;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Βλέπω ότι υπάρχουν πολλές συζητήσεις τώρα μεταξύ οικονομολόγων, ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τόση πολλή εποικοδομητική ανταλλαγή στη φιλελεύθερη παιδεία και, κατά κάποιο τρόπο, αυτό για μένα είναι παράδοξο. Αυτό που έχω εκτιμήσει στις ΗΠΑ, είναι το γεγονός ότι, μπορεί κανείς να έχει φιλελεύθερη παιδεία, με μια ευρύτατη προσέγγιση σε πολλά διαφορετικά πράγματα και να μάθει από διαφορετικούς επιστημονικούς κλάδους. Οι οικονομολόγοι ανακαλύπτουν τώρα το «πνεύμα των ζώων», ανακαλύπτουν την ψυχολογία, ανακαλύπτουν την κοινωνιολογία, για να ερμηνεύσουν συμπεριφορές που δεν είναι εξατομικευμένες, εγωκεντρικές, ιδιοτελείς, ορθολογικές ψυχολογίες, τύπου αγοράς. Δεν είμαστε τόσο αφελείς, ούτε είμαστε υπολογιστές, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε αυτά τα μαθηματικά μοντέλα που ελέγχουν τη ζωή μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα λέγατε στους πολίτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και των άλλων χωρών της Ε.Ε., που παραπονιούνται ότι θα αναλάβουν μεγαλύτερο φορολογικό βάρος, λόγω των προβλημάτων της Ελλάδας;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα τους έλεγα ότι αν υπάρξει φορολογικό βάρος, αυτό δεν θα οφείλεται στην Ελλάδα. Εμείς θα ξοφλήσουμε τα δάνεια αυτά, με υψηλότερο επιτόκιο και, έτσι, οι χώρες αυτές θα κερδίσουν χρήματα από εμάς, αν όλα πάνε καλά - και ελπίζουμε ότι θα πάνε καλά.
Θα έλεγα όμως ότι, στην Ευρώπη, δεν χρειαζόμαστε λιτότητα, δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Χρειαζόμαστε περισσότερη υπευθυνότητα στη διακυβέρνηση. Γι’ αυτό, θέλουμε να κάνουμε τις κυβερνήσεις και τα συνταξιοδοτικά μας συστήματα πιο αποτελεσματικά. Χρειαζόμαστε επίσης ανάπτυξη, επενδύσεις στην παιδεία, στην καινοτομία και την πράσινη ενέργεια και πρέπει, επίσης, να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το ανεκτό σε μια Δημοκρατία. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να πάνε στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, στη δημιουργία υποδομών, μιας πιο πράσινης οικονομίας κ.λπ.


Σχόλιο:Αποδέχτηκε για πρώτη φορά ο κ. Παπανδρέου ότι στην κρίση της χώρας μας, έχει συμβάλλει και η διεθνής οικονομική κρίση!!!
Αυτό όμως που ανέφερε για κηδεμονία μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και πιστεύω ότι χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Κηδεμονία από ποιόν;
Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε αυτή η κηδεμονία, τώρα που πήγε;
Την έδιωξε κανένας και πως;
Ανέφερε επίσης ότι: στην Ευρώπη, δεν χρειαζόμαστε λιτότητα, δεν είναι η κατάλληλη λέξη. (Δηλαδή, μέχρι να βρει την κατάλληλη λέξη ο Γιώργος, εμείς τι θα κάνουμε;)
Πως θα γίνει αυτό στην Ελλάδα της Ευρώπης είναι ζήτημα....
Το άλλο με τους οικονομολόγους που ανακαλύπτουν το πνεύμα των ζώων..
Τι είναι πάλι κι αυτό ποιοι είναι τα ζώα και ποιοι οι άνθρωποι;;;
Tι εννοεί ο ποιητής;;

Πάντως για το πνεύμα των ζώων έχει γράψει ο Ιεζεκιήλ στην Παλαιά διαθήκη:
"Όπου ήταν να πάει το πνεύμα, εκεί πορεύονταν, εκεί ήταν να πάει το πνεύμα και οι τροχοί υψώνονταν απέναντί τους επειδή, το πνεύμα των ζώων ήταν μέσα στους τροχούς."

Πηγή exomatiakaivlepo
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Μελέτη του Ιδρύματος Rockefeller προβλέπει μελλοντική δικτατορία ελεγχόμενη από την ελίτΠαγκόσμιες πανδημίες που σκοτώνουν εκατομμύρια, υποχρεωτική καραντίνα, σημεία ελέγχου, βιομετρικές ταυτότητες, και ένας κόσμος ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. Αυτά τα πράγματα δεν προέρχονται από την τελευταίες ταινία επιστημονικής φαντασίας που σπάει τα ταμεία, αλλά αποτελούν μέρος του ‘οράματος’ του Ιδρύματος Ροκφέλερ για το πώς μπορεί να είναι ο κόσμος σε 15-20 χρόνια, στο πλαίσιο μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης που θα ελέγχεται αυστηρά από την ελίτ. Αυτό είναι ένα από τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον του πλανήτη, όπως αναφέρεται στο «Σενάρια για το Μέλλον της Τεχνολογίας και της Διεθνούς Ανάπτυξης», (“Scenarios for the Future of Technology and International Development”), μια μελέτη του Ιδρύματος Ροκφέλερ, που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την Global Business Network.


Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Lock Step,” (ρυθμικός βηματισμός τον οποίον συνήθιζαν να έχουν οι φυλακισμένοι στις αμερικάνικες φυλακές τον 19ο αιώνα) το σενάριο απεικονίζει,.......
"Ένα κόσμο με αυστηρότερο καθολικό κυβερνητικό έλεγχο και πιο αυταρχική ηγεσία, με περιορισμένη καινοτομία και μία αυξανόμενη υποχώρηση στα δικαιώματα του πολίτη."
Μετά την παγκόσμια πανδημία ιού H1N1 που προέρχεται από τις χήνες και που μολύνει το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού σκοτώνοντας 8 εκατομμύρια ανθρώπους, η οικονομία ανακόπτεται και οι κυβερνήσεις επιβάλλουν αυταρχικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
"Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν την εξουσία τους και επιβάλουν σκληρούς κανόνες και περιορισμούς, από την υποχρεωτική χρήση μασκών προσώπου, μέχρι τον έλεγχο τη θερμοκρασίας του σώματος κατά την είσοδο σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς και σούπερ μάρκετ», αναφέρει η μελέτη.
Είναι εμφανές, ότι ακόμη και μετά την εξασθένιση της πανδημίας, αυτά τα δρακόντεια μέτρα παραμένουν σε ισχύ και ακόμη ισχυρότερα, καθώς οι ηγέτες ‘πατώντας’ τώρα πάνω στην εξουσία τους και εκμεταλλευόμενοι την προθυμία των πολιτών να θυσιάσουν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα και την ιδιωτική τους ζωή, οδηγούν σε «ένα πιο ελεγχόμενο κόσμο» με αφεντικά τα ‘πατερναλιστικά κράτη’ που επιβάλλουν τα βιομετρικά δελτία ταυτότητας για όλους τους πολίτες. «Η εξαναγκαστική συνεργασία» με παγκόσμιες ρυθμιστικές συμφωνίες σφυρηλατεί την πορεία προς την παγκόσμια διακυβέρνηση, ακόμη και ως μια σπασμωδική κίνηση που έρχεται μετά από κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις «παθογόνου εθνικισμού».
Ο οικo-φασισμός, επίσης, έφερε στο προσκήνιο το σενάριο “lock step”, το οποίο ασχολείται με τον τρόπο που τα "υψηλής εκπομπής" αυτοκίνητα θα πρέπει να απαγορευθούν και κάθε σπίτι θα υποχρεωθεί, βάσει νόμου, να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πάνελ.
Η εφαρμογή αυτού του ολοκληρωτικού αυταρχισμού προκαλεί τον μαρασμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τον κλυδωνισμό της οικονομίας, αλλά το έτος 2025 οι άνθρωποι αρχίζουν να δείχνουν σημάδια κούρασης από τον "τόσο πολύ ασφυκτικό έλεγχο και για το ότι άφησαν τόσο χώρο στους ηγέτες και στις αρχές να κάνουν τις επιλογές τους" και μια οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης ενάντια σε αυτήν την τυραννία αρχίζει να αναπτύσσεται.
"Ακόμη και εκείνοι που ήθελαν αυτή την μεγαλύτερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα του κόσμου άρχισαν να αισθάνονται άβολα και να νιώθουν τον περιορισμό από τόσους πολλούς αυστηρούς κανόνες και από την αυστηρότητα των εθνικών συνόρων. Η αίσθηση που υπήρχε είναι, ότι αργά ή γρήγορα, κάτι θα έφερνε αναπόφευκτα σε αναστάτωση αυτόν τον ‘τακτοποιημένο’ κόσμο, που οι κυβερνήσεις του κόσμου δούλεψαν πολύ για να θεμελιωθεί", καταλήγει η μελέτη.
Το βασικό νόημα που βγαίνει από αυτό το σενάριο που περιγράφει η μελέτη του ιδρύματος Rockefeller είναι ότι εξαίρεται η Κίνα ως το μοντέλο για το πώς οι κυβερνήσεις, παγκοσμίως, θα πρέπει να ανταποκριθούν στις κρίσεις. Τα πιο δρακόντεια και δικτατορικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής καραντίνας, εξαίρονται στο σενάριο ως «σωτήρια για εκατομμύρια ζωές, καθώς σταμάτησαν την εξάπλωση του ιού πολύ νωρίτερα από ό, τι σε άλλες χώρες και επέτρεψαν μια ταχύτερη ανάκαμψη από την πανδημία», ενώ αναφέρεται περιφρονητικά η ελευθερία της κίνησης των ανθρώπων ως αιτία επιδείνωσης της κρίσης.
Είναι αλήθεια ειρωνικό, συνεπώς, που ακριβώς αυτή την εβδομάδα, το Associated Press ανέφερε για το πώς η κινεζική κυβέρνηση έχει ήδη επιβάλει σταθμούς ελέγχου στους φτωχότερους πολίτες της, με το να κλειδώνει και να αποκλείει ορισμένες από τις πιο φτωχικές γειτονιές μέσα σε μία νύχτα, με την αστυνομία ή την ασφάλεια ελέγχου ταυτοτήτων σε δράση όλο το εικοσιτετράωρο, σε μια ιστορική αναδρομή σε παλαιότερου τύπου ελέγχους. "
Η μελέτη Rockefeller, δεν είναι μια προειδοποίηση για το πώς θα προληφθεί αυτό το είδος της τυραννίας που παρουσιάζεται σε αυτό το σενάριο, αλλά είναι ένα σχέδιο για το πώς οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να εκμεταλλευτούν τις παγκόσμιες κρίσεις όπως οι βιοτρομοκρατικές επιθέσεις και οι πανδημίες, προκειμένου να καταστρέψουν εντελώς την κοινωνία και να την ξαναχτίσουν έχοντας στο νου τους την εικόνα της νέας παγκόσμιας τάξης.
Το σενάριο Rockefeller προχωράει ακόμα περισσότερο από ένα όμοιο περαστικό, όπου μία μελέτη του 2007 του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας, προέβλεπε ότι μέχρι το έτος 2035, οι άνθρωποι θα έχουν στον εγκέφαλό τους εμφυτευμένα τσιπ, ότι η μεσαία τάξη θα γίνει επαναστατική, και ότι η κοινωνία θα ζει ημέρες χάους και πολιτικής αναταραχής ως αποτέλεσμα της αυξημένης παγκοσμιοποίησης, της μετανάστευσης και ενός πιο αυταρχικού κράτους.
Είναι απολύτως σαφές, από την ανάγνωση του σεναρίου “Lock Step” ότι αυτή η καταπιεστική κοινωνία που παρουσιάζεται στη μελέτη δεν παρουσιάζεται ως νουθεσία για το πώς οι κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν, κυνικά, μια πανδημία για να δημιουργήσουν ένα αστυνομικό κράτος και θα πάρουν τέτοια δύναμη που θα τις μεταμορφώσει σε δικτατορίες, αλλά είναι ένα καμπανάκι ότι η προσέγγιση αυτή θα ήταν το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει. Αυτή είναι η μετα-βιομηχανική κοινωνία που απαιτούν οι ‘φωτισμένοι’ της Λέσχης Bilderberg, όπως ο αρχηγός της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Αυτό είναι που θέλουν οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης - πανδημίες, πόλεμος, χάος και κρίσεις που μπορούν να ‘δουλέψουν σωστά’ και στη συνέχεια να αξιοποιηθούν για να ‘κλειδώσει’ η θέση μίας δικτατορικού τύπου κοινωνίας που θα διοικείται από την ελίτ μέσα από τους γυάλινους πύργους τους, ενώ οι πολίτες θα μετατραπούν σε φτωχούς, αλληλοσυγκρουόμενους, εξαρτημένους χωρικούς που θα ελέγχονται ασφυκτικά από την εξελιγμένη τεχνολογία του Μεγάλου Αδελφού, έτσι ώστε να έχουν όλο τον χρόνο για να ανησυχούν για την προέλευση του επόμενου γεύματός τους, από το να έχουν χρόνο να ανατρέψουν τους νέους αφεντάδες τους.

ΠΗΓΗ
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Η ''Τουρκική μειονότητα της Θράκης'', θα εκπροσωπείται στις Βρυξέλλες

Στις 10-7-2010 πραγματοποιήθηκε το 16ο Συνέδριο εκπροσώπων της ABTTF (Ευρωπαική Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης). Διεξήχθη το Σάββατο στο Γκίμπεν και μετείχαν η διοίκηση της ABTTF, τα μέλη του ελεγκτικού και πειθαρχικού, ο τέως πρόεδρος της ABTTF Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύλλογος (και μέλος της ABTTF) Τούρκων Δ. Θράκης –Αννόβερου, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης-Έσπελκαμπ, ο πολιτιστικός σύλλογος Τούρκων Δ. Θράκης-Γκούτερσλοχ και περιχώρων, ο σύλλογος Αλληλεγγύης και Βοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης του Μέσχεντε, ο σύλλογος αλληλοβοήθειας Τούρκων Δ. Θράκης του Γκίζεν, ο σύλλογος πολιτισμού και αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης του Σβάμπαχ, και ο σύλλογος Τούρκων Δ. Θράκης Στουτγάρδης και περιχώρων.

Οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο εκπροσώπων που διεξήχθη στο .... Γκίμπεν, αποφάσισαν με ομοφωνία να διαμορφωθεί μια εκπροσώπηση στις Βρυξέλες με στόχο την ενδυνάμωση του αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Προς τη κατεύθυνση αυτού του στόχου αποφασίστηκε να ανοίξει ένα γραφείο στις Βρυξέλλες και τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης να τεθούνε σε επίπεδο Ε.Ε και να μπούνε στην επικαιρότητα της Ευρώπης. Ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε : ¨η ABTTF επί χρόνια προσπαθεί θέτοντας τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στην κοινή γνώμη της Ευρώπης και του κόσμου, να βρει λύσεις. Μαζί με άλλους διεθνείς φορείς, με τις πρωτοβουλίες που είχαμε σε επίπεδο Ε.Ε. τα δύο τελευταία χρόνια, είχαμε θετικά αποτελέσματα. Σήμερα η εντατικοποίηση αυτών των πετυχημένων προσπαθειών, η συνέχεια και η πραγματοποίηση νέων πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων, θα μπορούν να γίνονται και στην πρωτεύουσα της Ε.Ε., Έτσι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θα μεταφερθούνε στις Βρυξέλλες.
ΠΗΓΗ tourkikanea.wordpress
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Το “σωτήριο” μνημόνιο για την Ελλάδα. Οι “κρυφές” από τα ”ΜΜΕ” μελλοντικές δεσμεύσεις.

Γράφει ο Ν.Σ.
Εχω βαρεθεί να ακούω του κόσμου τις μακακίες, από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, τα κανάλια, το κόσμο στα καφενεία, παντού.
Κανένας μα κανένας δεν έχει καταλάβει που βρισκόμαστε και που πάμε.
Και προσωπικά απορώ γιατί ούτε το αγαπημένο μου κάπιταλ δεν δημοσίευσε 5 σελιδούλες από το νόμο 3845, δηλαδή το περίφημο μνημόνιο, για να τελειώνουν οι βλακείες.
Σήμερα θα παρουσιάσω μόνο τον πίνακα 1, σελίδα 1349 του νόμου 3845, ΦΕΚ 65/2010.
Ο Πίνακας λέει τα δημοσιονομικά μέτρα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα.
Οτι άλλο ακούτε είναι αηδίες.
Πάμε λοιπόν να δούμε τα μέτρα για το 2010.
Οπως βλέπετε από τα μέτρα του 2010, θα εξοικονομήσουμε 5800 εκατομύρια.
Τελειώσαμε; Οχι βέβαια, έρχεται το 2011.
Πάρτε τα μέτρα του 2011,
για να καταλάβετε:

Αν δεν καταλάβατε ακόμα το 2011, θα εξοικονομήσουμε άλλα 9650 εκατομύρια, δηλαδή υπεδιπλάσια από το 2010, δηλαδή το αγγούρι θα είναι διπλάσιο το 2011. Για δείτε:
Αύξηση αντικειμενικών αξιών 400 εκατομύρια
Εξοικονόμηση πόρων από τον Καλλικράτη 500 εκατομύρια.
ΚΑι μετά από αυτά έρχεται το 2012.
Πάρτε και το 2012 να το έχετε.

Ζείτε ακόμα;
Για δείτε τι λέει για το 2012.
Μείωση προσλήψεων δημοσίων υπάλλήλων πέραν του 5 προς 1!!
Αυτό για όσους σας τάζουν θέσεις στο δημόσιο.
Ανάπτυξη θέλετε.
Πέρτε μείωση δημόσιων επενδύσεων 500 εκατομύρια.
Προσέξτε τώρα και το τελευταίο.
ΜΗ καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα  900 εκατομύρια!!!
Αντέχετε;;
Ε, πάρτε και το 2013

Βλέπετε τι λέει;
ΜΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ 4200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ,δηλαδή το 2013, θα πάρουνε μέτρα που θα πρέπει να αποδώσουν όσοΟΛΕΣ οι περικοπές του 2010!!!
Ακόμα αναπνέετε, και δεν σας έχουν φορολογήσει;
Δεν πειράζει.
Υπομονή.
Εσεις οι 500.000 Ελληνες που έχετε καταφέρει να ζείτε, θα δείτε τα βάσανα σας να τελειώνουν το …. 2015, γιατί ακόμα υπάρχει το 2014, που έχει και αυτό μέτρα. Πάρτε και το 2014.

Προσέξτε τώρα.
Το 2014, και μόνο τότε θα σταματήσει τη φορολογία των κερδοφόρων επιχειρήσεων, χάνοντας 600 εκατομύρια, αλλά προβλέπει εξοικονόμηση από μη καθορισμένα ακόμα μέτρα 4700 εκατομυρίων!!!
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ 30 ΔΙς ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ 5,8!!!
Από σήμερα λοιπόν ό,τι μαλακία ακούτε από οποιονδήποτε, θα μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στους λογαριασμούς και να ξέρετε τι σας περιμένει.
Αν έχετε τάσες αυτοκτονικές διαβάστε όλο το νόμο, αλλά όχι σαν τους ηλίθιους πολιτικοδημοσιογράφους.
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑρΤΗΜΑΤΑ!!!
Κι ενώ ο νόμος γράφει όλα αυτά, έχεις τον έναν και τον άλλον, να διαμορφώνουν γνώμη, για τον 15χρονο που θα δουλεύει με 400 ευρώ, ή τη ποσόστωση ναυτικών στο Ζενίθ, “κρύβοντας” με την έντονη δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων, το εγκληματικό σύνολο.
Ε, λοιπόν.
Οσοι τα λένε αυτά, ή ξέρουν και μας δουλέυουν, ή είναι βλάκες, ή και τα δύο.
Αντε καληνύχτα, συνάδελφοι κορόιδα μελλοθάνατοι….
Υ.Γ. Οσοι μπορείτε, διακινήστε τα παραπάνω στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο. Ετσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεται ότι θα τολμήσει κανένα επίσημο μέσον να τα δημοσιοποιήσει ευρέως.
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Και νέο θαύμα αλά Ρεπούση«ΞΕΣΠΑΣΕ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ YΜΙΑ...»

Γράφουν στο βιβλίο «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ΄ Γυμνασίου!

Απίστευτο δώρο στην Τουρκία!


Ο... συνωστισμός στη Σμύρνη, της κυρίας Ρεπούση, στο περιβόητο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού, που αναγκάστηκε η κυβέρνηση Καραμανλή, μετά τον γενικό ξεσηκωμό, να το αποσύρει (και ο αθηναϊκός λαός την κυρία Γιαννάκου), φαντάζει πταίσμα μπροστά στο εθνικό έγκλημα που διαπράττουν οι συγγραφείς αλλά και οι αξιολογητές του βιβλίου της Γ΄ Γυμνασίου «Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου εκεί μαθαίνουν τα παιδιά μας κι εμείς ότι τα Ύμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα... διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!

Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 για την τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης της ελληνικής βραχονησίδας τον Γενάρη του 1996, γράφονται επί λέξει τα εξής:......  «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ύμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»!Διεκδικούσαμε δηλαδή τα Ύμια, δεν ήταν κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, γράφουν οι συγγραφείς Ευαγγελία Λούβη και Δημήτρης Ξιφαράς. Καλά, πού ζουν; Δεν ήξεραν ότι τα Ύμια βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας;

Αυτήν την Ιστορία μαθαίνουν στα παιδιά μας; Ότι το 1996 πήγε η Ελλάδα να... διεκδικήσει τα Ύμια από την Τουρκία; Και το άφησαν αυτό να τυπωθεί στο βιβλίο δυστυχώς και οι κριτές αξιολόγησης, οι Αλ. Ρήγος, Όλ. Καραγεώργου και Μ. Βενιέρης, που είναι κι αυτοί συνυπεύθυνοι της ιστορικής διαστρέβλωσης.

Τι καλύτερο δώρο θα μπορούσε να περιμένει η Τουρκία; Έχει πλέον κι ένα σχολικό ελληνικό βιβλίο για να το επικαλείται στα διεθνή φόρουμ, ότι και η Ελλάδα παραδέχεται ότι δεν έχει την κυριαρχία της βραχονησίδας Ύμια, αλλά τη... διεκδικεί!

Απορίες προκαλεί πώς έδωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο την έγκρισή του σ'αυτήν την πλαστογράφηση της αλήθειας, της ιστορικής πραγματικότητας.

Τι δείχνει κι αυτό το βιβλίο, μετά από εκείνο της Ρεπούση; Ότι η άλωση της ελληνικής διαπαιδαγώγησης και της γνώσης της αλήθειας για τα ιστορικά γεγονότα της πατρίδας μας γίνεται από μέσα, με ευθύνη και των υποτιθέμενων ελεγκτών.

Κι όπως σημειώνει σε άρθρο του ο καθηγητής-φιλόλογος κ. Χρίστος Δάλκος, που εντόπισε τη νέα εθνική διαστροφή, πέραν του ότι δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αμερικανική παρέμβαση (που ομολογήθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα στη Βουλή, μ' εκείνο το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς»), ούτε στον σκοτωμό τριών Ελλήνων, ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έπεσε το ελικόπτερό τους (υπάρχει πάντα η «υποψία» ότι καταρρίφθηκε από τους τούρκους κομάντος) στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων, υπάρχει αναφορά.Η υπουργός Παιδείας, κυρία Διαμαντοπούλου, θα πρέπει να δώσει εντολή να αποσυρθεί και να διατάξει έρευνα πώς οι αξιολογητές και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο επέτρεψαν να μπει στο βιβλίο Ιστορίας αυτή η διαστρέβλωση της αλήθειας που αποδυναμώνει τις ελληνικές θέσεις, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παρέμβει.

http://www.paron.gr/
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

"Διέβη τον Ρουβίκωνα" το "Πίρι Ρέϊς" - Ερευνά στην υφαλοκρηπίδα - Μηδενική αντίδραση από την Αθήνα!


Image«Διέβη τον Ρουβίκωνα» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς» - όπως άλλωστε αναμενόταν αφού είχε δεσμεύσει την περιοχή - όταν από χθες αργά το βράδυ, πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (αυτή την στιγμή βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στο σημείο ερευνών "Α" του χάρτη που δημοσιεύουμε) και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο. Το πρωί έκανε ένα πέρασμα νότια του Καστελλόριζου, σε απόσταση περίπου 45 μιλίων και πλέον διενεργεί έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός περιοχής καθαρά ελληνικών συμφερόντων.
Σε πρακτικό επίπεδο η απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει να «ενοχλήσει» το «Πίρι Ρέϊς», έδωσε από μόνη της απάντηση στο ερώτημα «Υπερασπιζόμαστε ή παραχωρούμε».
Η de facto παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει ουσιαστικά τελεστεί, παρά τους «λεονταρισμούς» κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι προφανώς νομίζουν ότι «ψιχαλίζει», αλλά φευ...
Η ευθεία παραβίαση από το "Πίρι Ρέϊς" του Πρωτοκόλλου της Βέρνης του 1976 και της συμφωνίας Παπούλια-Γιλμάζ το 1987, έχουν μεταβάλει σε κουρελόχαρτα τις συμφωνίες αυτές και επιβεβαιώνουν για άλλη μιά φορά ότι η Τουρκία σέβεται τις συμφωνίες μέχρις ότου νιώσει ισχυρότερη. Μετά τις χρησιμοποιεί για χαρτί τουαλέτας...
Τριαντατέσσερα χρόνια μετά το «Χόρα» και 23 χρόνια μετά το «Σισμίκ» η αντιμετώπιση του νυν επεισοδίου καταδεικνύει ανάγλυφα την «ολική υποχώρηση» της ελληνικής πολιτικής βούλησης να υπερασπίσει τα δικαίωματα του ελληνικού κράτους.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή την στιγμή δίπλα από την «κλέφτη» που έχει μπει στην «αυλή του σπιτιού» είναι ένα μικρό σκάφος του ... Λιμενικού, ως να επρόκειτο για λαθρομετανάστες ή παραβάτες των κανονισμών περί θαλάσσιας ρύπανσης. Δεν είναι θέμα κλιμάκωσης, είναι θέμα επίδειξης από την κυβέρνηση πολιτικής-εθνικής βούλησης.
Image
 Mάλιστα ... έχει αφαιρεθεί(!) η όλη διαχείριση του θέματος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας έχουν αναλάβει να εμποδίσουν με διπλωματικά διαβήματα το τουρκικό σκάφος.

Σε ότι αφορά τα Επιτελεία, το μεν ΓΕΝ έχει σε ετοιμότητα την κανονιοφόρο ΤΟΛΜΗ στη Ρόδο, αλλά έχουν πάρει εντολή «να μην κινηθούν», ενώ για στην Πολεμική Αεροπορία εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί το σαββατοκύριακο «να μην είναι τόσο ήσυχο» και ο Αρχηγός Βασίλης Κλόκοζας έχει δώσει εντολές για αυξημένη ετοιμότητα. Θεωρείται πολύ πιθανό να έχουν παράλληλη κίνηση και στο Αιγαίο, όπως έγινε πριν τρεις ημέρες με την υπέρπτηση μετά από πολύ καιρό επάνω από το Αγαθονήσι...

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Το Βυζαντινό μάθημα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ)  ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ο πνευματικός του Πούτιν, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Sretensky, αρχιμανδρίτης Τύχων Σεβκούνοφ, ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΕΤ3 του Παντελή Σαββίδη! Ο π. Τύχων είναι δημιουργός του ντοκυμοντέρ "Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας. Το Βυζαντινό μάθημα" και η θεματολογία της εκπομπής κινήθηκε γύρω από το Βυζάντιο και την ανάγκη μιας νέας προοπτικής που θα επικεντρώσει στην πνευματικότητα πέρα από εθνικισμούς και ιδιοτέλειες με πυξίδα την ορθόδοξη παράδοση.
Έχοντας στο μυαλό τις στενές σχέσεις του αρχιμανδρίτη Τύχωνα με την ρωσική πολιτική ηγεσία θα καταλαβαίνατε ότι ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα - με ρωσική κυρίως πρωτοβουλία - συμβαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ που ξεπερνάει στείρους εθνικισμούς και αποβλέπει στην πνευματική παγκόσμια αναβάθμιση των ανθρώπων.


Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........