Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Ευγένιος Ρωσσίδης: Ένας σπουδαίος Ελληνας


Του Μελ. Μελετόπουλου
Ειχα την μεγάλη τύχη, το περασμένο Σάββατο, να γνωρίσω και να συζητήσω επί δύο ώρες με έναν σπουδαίο Αμερικανό και ταυτόχρονα σπουδαίο Έλληνα, τον Ευγένιο Ρωσσίδη. 

Ο Ρωσσίδης γεννήθηκε στο Μπρούκλιν το 1927 από πατέρα Κύπριο και μητέρα Μανιάτισσα. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των ΗΠΑ (απέκτησε το παρωνύμιο“GoldenGreek”), και ως πρωταθλητής απέκτησε τεράστια αναγνωρισιμότητα και δημοτικότητα. Σπούδασε νομική στο Columbia, έγινε νομικός και ασκεί την δικηγορία σε διεθνές επίπεδο. Ταυτόχρονα, ασχολήθηκε από νέος με την πολιτική και έχει συνεργαστεί με τρεις Αμερικανούς προέδρους (με πρώτον τον Άϊζενχάουερ, τον οποίον θεωρεί τον σπουδαιότερο όλων).
Ο Ρωσσίδης το 1952 έγινε συνεργάτης της Rogers & Wells, το δικηγορικό γραφείο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ και κατόπιν υφυπουργού WilliamP. Rogers. Στην συνέχεια υπηρέτησε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης από το 1956 έως το 1958, οπότε διορίστηκε Βοηθός Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. Μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας του στην κυβέρνηση Αϊζενχάουερ, επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα. Το 1969 ο Νίξον τον διόρισε Βοηθό Υπουργό Οικονομικών έως το 1973. Διετέλεσε και αντιπρόεδρος τηςINTERPOL, καθώς και εκδότης του «Εθνικού κήρυκα», της μεγαλύτερης ομογενειακής εφημερίδας των ΗΠΑ. ΕΜετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Ρωσσίδης οργάνωσε το μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Οίκο, που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη, και στην συνέχεια πρωταγωνίστησε στην επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λόγω της εισβολής στην Κύπρο.Ταυτόχρονα, ο Ρωσσίδης ίδρυσε το AmericanHellenicInstitute, με σκοπό να αφυπνίσει την αμερικανική κοινή γνώμη και να ασκήσει πίεση στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα γιά το Κυπριακό.
Ο Ρωσσίδης εξέδωσε πρόσφατα ένα συγκλονιστικό βιβλίο, με τίτλο «KissingerandCyprusAStudyinLawlessness»., στο οποίο όχι μόνον καταγγέλλει με ισχυρές αποδείξεις τον ρόλο του Kissinger στα δραματικά γεγονότα της Κύπρου (ενεθάρρυνε το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο καθοδηγούμενος από μίσος για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ο οποίος ακολουθούσε αδέσμευτη πολιτική, υποστηρίζει ο Ρωσσίδης), αλλά ασχολείται εκτενώς και με την Τουρκία, την οποία χαρακτηρίζει αναξιόπιστο «σύμμαχο» της Δύσης. Στην Λευκωσία, όπου παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το βιβλίο του, είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, στον οποίον συνέστησε να σταματήσει η παρασκηνιακή διπλωματική προσπάθεια εξεύρεσης «λύσης» στο Κυπριακό και να ασκηθούν πιέσεις ώστε η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο.
Ο Ρωσσίδης ήρθε στην Ελλάδα γιά την παρουσίαση του βιβλίου του και με αυτήν την ευκαιρία παραχώρησε στους συνεργάτες μου και εμένα μία συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ψήγματα της οποίας παρουσιάζω τώρα: α. σύμφωνα με τον Ρωσσίδη, η Τουρκία είναι ένα “roagstate”, δηλαδή κράτος-παρίας, σε ελεύθερη μετάφραση κράτος εκτός διπλωματικών κανόνων, που γεννήθηκε πάνω στις στάχτες της ελληνικής, της αρμενικής και της ασσυριακής γενοκτονίας. Η γεωστρατηγική της σημασία έχει υπερεκτιμηθεί λόγω της προπαγάνδας που ασκεί η Τουρκία μέσω διαφόρων λόμπυ στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα. Αντιθέτως η Ελλάδα αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο, ολόκληρη δε η δυτική γεωστρατηγική αρχιτεκτονική του Ψυχρού Πολέμου για την Ανατολική Μεσόγειο βασίστηκε στην βάση της Σουδας. Σήμερα, ο άξονας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ αποτελεί την βάση της δυτικής πολιτικής στη περιοχή.
Ο Ρωσσίδης επέμενε στην ανάγκη δραστηριοποίησης της Ελλάδας με σκοπό την ενημέρωση του αμερικανικού πολιτικού συστήματος για τα ελληνικά εθνικά θέματα και το κυπριακό, ενώ ζήτησε η Ελλάδα να ανταποκριθεί άμεσα σε οποιοδήποτε αίτημα αρωγής υπάρξει στην κρίση στην Εγγύς Ανατολή. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι οι Αμερικανο-ρωσσικές  και οι Αμερικανο-κινεζικές σχέσεις θα βελτιωθούν και ότι η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις με τις χώρες αυτές, χωρίς να παραμελήσει όμως την πολύ σημαντική-και λόγω ομογένειας- σχέση της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κρίμα που στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν υπάρχουν προσωπικότητες σαν του Ευγένιου Ρωσσίδη. πηγη kontranews".
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ξεκάθαρα πως τα δάνεια και τα μνημόνια είναι προιόν παράνομων συναλλαγών;

Απ' τον παππού, στον εγγονό: Ποιοι μας ξαναφόρτωσαν τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη το 1964;______________________________________________________

Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα χρέη των εμπόλεμων χωρών-συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- διεγράφησαν. Σημειωτέον, ότι η διαγραφή των προπολεμικών χρεών των χωρών, ήταν απ’ τα κυριότερα αιτήματα των αντιφασιστικών εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων αντίστασης, όπως του ΕΑΜ.

Η χώρα μας όμως, ήταν... ιδιάζουσα περίπτωση. Μετά τη λήξη του εμφυλίου, οι ΗΠΑ φρόντισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε επίσημη αποικία τους, μέσω της πιο αλάνθαστης και δοκιμασμένης μεθόδου: Της -μέσω του χρέους-εξάρτησης. Ποιου χρέους όμως, αφού τα προπολεμικά χρέη είχαν διαγραφεί; Όταν έχεις να κάνεις, ίσως με το πιο εθελόδουλο, ξευτιλισμένο και διεφραρμένο πολιτικό προσωπικό, τέτοιου είδους εμπλοκές ξεπερνώνται εύκολα.

Έβαλαν την κυβέρνηση της ΕΚ του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη (ή «Δράκουλα», ή «μαιμούνι των αντρώς» στην κρητική διάλεκτο) να αναγνωρίσει και να επαναδιαπραγματεί  τα διαγραμμένα χρέη, ως εξής:

Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου, ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου!

Δεύτερο: Βάσει του διακανονισμού, η περίοδος αποπληρωμής των (επ)αναγνωρισθέντων δανείων ορίστηκε για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, οπότε κι χρεοκοπήσαμε για 5η φορά στην  ιστορία μας, με ηγέτη τον εγγονό του «Γέρου της Δημοκρατίας».
Άλλωστε, το τι συμφωνήθηκε τότε, μας το περιγράφει η  προσκείμενη στον Κ. Μητσοτάκη, εφημερίδα «Ελευθερία», στο φύλλο της 16ης Ιουλίου 1964: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν, υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον». Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι μεγάλο μέρος των νέων ομολόγων, (βάσει των οποίων το διεγραμμένο χρέος αντικαταστάθηκε με το καινούργιο), πήγε τότε στα χέρια μεγάλων πολιτικών, επιχειρηματικών και άλλων οικογενειών, στο Παλάτι κλπ, με αποτέλεσμα πολλοί απόγονοί τους, να είναι σήμερα κάτοχοι ομολόγων και δανειστές της Ελλάδας... ΕΕδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια, η οποία δεν αναφέρεται καθόλου στα...politicaly corect πάνελς, στα οποία συμμετέχει κι η Αριστερά. Τη δεκαετία 1999-2009, η Ελλάδα δανείστηκε –αποτιμώμενο σε ευρώ -το συνολικό ποσό των 490 δις €. Βάσει των επίσημων στοιχείων (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ΤτΕ κλπ), εκ των 490 δις €, το ποσό των 20 δις € πήγε στα πραγματικά ελλείμματα , διότι τα (πραγματικά) ελλείμματα της Ελλάδας είναι το πολύ 20-22 δις. Το ποσό των 450 δις € πήγε σε τοκοχρεολύσια προηγούμενων δανείων!
Περισσεύει το ποσό των 20 δις, το οποίο-βάσει των ιδίων παραπάνω στοιχείων-ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ! Όπως το διαβάζετε: Αγνοείται, δηλαδή δεν ξέρουν που πήγε, γεγονός το οποίο είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του κι ο τέως Υπ. Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

Αυτά τα ολίγα, για τους οικονομολογούντες της υπεύθυνης κι ευρωπαίζουσας Αριστεράς, οι οποίοι μας τσαμπουνάνε ότι το απεχθές (κι όχι  επαχθές κ Στρατάκη) χρέος είναι μόνο... 5%, αποφεύγοντας να πουν τη μια και μοναδική αλήθεια στο λαό: Ότι τα δάνεια, τα μνημόνια κλπ, είναι προιόν παράνομων συναλλαγών, από πρόσωπα που πρέπει να οδηγηθούν και να λογοδοτήσουν στα (εγχώρια και διεθνή) δικαστήρια, τα σχετικά ποσά δεν αξιοποιήθηκαν για δημόσιο σκοπό κι ως εκ τούτου πρέπει να διαγραφούν ολοκληρωτικά και μονομερώς.
Γιατί δεν το λένε άραγε;

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου! 

πηγη tsak-giorgis".
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Τουρκία: ‘Ορφανά’ 36 δισ. δολ. ποιον χρηματοδοτούν τα ‘λογιστικά λάθη’;

Ο ρυθμός εισροής ξένων κεφαλαίων από άγνωστες πηγές στην Τουρκία τα τελευταία 12 χρόνια συνεχώς και αυξάνεται. Κανείς δεν γνωρίζει από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά ενώ στο ισοζύγιο πληρωμών της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας αυτά τα ποσά καταχωρούνται στον δείκτη «Λάθη και Παραλείψεις” (Errors and Omissions).
Του ΠΑΝΟΥ ΜΗΤΡΟΝΙΚΑ
(Το άρθρο βασίζεται σε στοιχεία δύο αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του ιστοχώρου «Al Monitor» τα οποία παραπέμπονται στο τέλος του κειμένου).
Μια ματιά στον δείκτη αυτό (εικ. 1) μας αποκαλύπτει ότι κάθε φορά που ο εξωτερικός τραπεζικός δανεισμός της Τουρκίας πέφτει, το όποιο έλλειμμα του Τουρκικού προϋπολογισμού (το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τις αναδυόμενες αγορές και κυμαίνεται στο 8%, επίπεδο ανάλογο αυτού της Ελλάδας στην αρχή της κρίσης) καλύπτεται αυτόματα από ποσά που καταχωρούνται σαν «Λάθη και Παραλείψεις».
Είναι προφανές από τον συσχετισμό και τον απόλυτο συγχρονισμό του δανεισμού και των «λαθών», ότι η πηγή και των δύο πρέπει να είναι η ίδια. Πιθανότατα χώρες του Κόλπου, καθότι ελάχιστος από αυτόν τον τραπεζικό δανεισμό καταγράφετε στην BIS (Bank of International Settlements), άρα δεν προέρχεται από χώρες της Δύσης. ΕΑυτή η ροή των κεφαλαίων (δανεισμός και λάθη) που προέρχονται από άγνωστες πηγές, φαίνεται να είναι στενά συνδεδεμένη με τις πολιτικές αλλαγές στην Τουρκία τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς και με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή (Ιράν, Ιράκ, Συρία και Κατάρ).
Ο Μαχφί Εγκιλμέζ, πρώην υφυπουργός του Υπουργείου Οικονομικών, ετοίμασε ένα λεπτομερή πίνακα που δείχνει καθαρά ότι μετά την πρώτη νίκη του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP)» στις εκλογές το Νοέμβριο του 2002 υπήρξε μια απότομη αύξηση στα μυστηριώδη κεφάλαια που έρχονται στην Τουρκία. Ενώ το 2002, 758 εκατ. δολάρια αποχώρησαν από την Τουρκία, την επόμενη χρονιά, το 2003, 4,489 δις δολάρια εισήλθαν.
Ο ρυθμός των κεφαλαίων αυτών αυξήθηκε πάλι το 2007, όταν το ΑΚΡ ανέλαβε και την προεδρία της χώρας, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι θα μείνει στην εξουσία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ τα εισερχόμενα κεφάλαια ήταν 517 εκατ. δολάρια το 2007, το 2008, το ποσό εξαπλασιάστηκε σε 3 δις δολάρια. Τέλος, το 2011 ήταν ένα έτος ρεκόρ, με 9,4 δις δολάρια να φθάνουν στα ταμεία από άγνωστες πηγές.
Στα 11 χρόνια πριν από το AKP, τα «άγνωστα» κεφάλαια έρεαν προς την άλλη κατεύθυνση. Μεταξύ του 1992 και του 2002, 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια από άγνωστες πηγές εγκατέλειψαν την Τουρκία. Μια απότομη ανατροπή ακολούθησε τα επόμενα 11 χρόνια του ΑΚΡ. Μεταξύ 2003 και 2013, συνολικά 29,3 δις δολάρια εισήλθαν στην Τουρκία. Αν προσθέσουμε και τα 6.4 δις δολαρίων από άγνωστες πηγές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, το σύνολο των κεφαλαίων από μυστηριώδεις πηγές είναι 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.
Με ένα αναμενόμενο ποσό της τάξης των 15 δις δολαρίων να έρχονται μέχρι το τέλος του 2014, το ρεκόρ των 9,4 δις δολαρίων του 2011 θα ξεπεραστεί κατά 50%. Πως είναι δυνατόν να χαρακτηρίζει κάποιος ένα τόσο μεγάλο ποσό ως «λογιστικό λάθος» και να το καταχωρεί σαν «λάθη και παραλήψεις»;
Οι πρώην Υφυπουργοί Οικονομικών της Τουρκίας, Φαϊκ Οζτράκ και Μαχφί Εγκιλμέζ κάλεσαν την Κεντρική Τράπεζα να αποκαλύψει την πηγή αυτών των κεφαλαίων, διαφορετικά προειδοποίησαν ότι τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνες εικασίες από τρίτους σχετικά με πολλούς υπουργούς της Κυβέρνησης Ερντογάν, την ίδια την Κυβέρνηση, την Τουρκία και τον ρόλο τους. Επιπροσθέτως, ο κ. Οζτράκ ανέφερε σχετικά με το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, ότι αυτό χρηματοδοτείται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από κεφάλαια που προέρχονται από άγνωστες πηγές.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, 8,8 δις δολάρια εισήλθαν στην Τουρκία από άγνωστες πηγές, ενώ 2,6 δις δολάρια, πάλι από άγνωστες πηγές, αποχώρησαν από την Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σημειώθηκε καθαρή είσοδο 6,4 δις δολαρίων από άγνωστες πηγές, γεγονός που στην πραγματικότητα σημαίνει ότικατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 το 26% του τρέχοντος ελλείμματος χρηματοδοτήθηκε από άγνωστες πηγέςΑυτό είναι περίεργο και χρειάζεται εξήγηση».
Από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά; Για να ανακαλύψει την πηγή των αγνώστων κεφαλαίων, ο κ. Οζτράκ υπέβαλε και ερώτημα στο κοινοβούλιο προς τον αρμόδιο Υπουργό οικονομικού συντονισμού Αλί Μπαμπατζάν. Ερώτημα στο οποίο δεν πήρε καμιά απάντηση μέχρι σήμερα ούτε από τον Υπουργό αλλά ούτε και από την Κεντρική Τράπεζα.
Ο κ. Οζτράκ, ωστόσο, έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με πιθανή προέλευση αυτών των κονδυλίων αναφέροντας τα παρακάτω: «Κάποια στιγμή το Ιράν αναφερόταν σαν πηγή. Τώρα οι πηγές είναιστη Συρία και τις χώρες του Κόλπου. Το κράτος πρέπει να το ερευνήσει αυτό σοβαρά και δεν πρέπει να επιτρέψουμε εικασίες.»
Ο πρώην υφυπουργός Μαχφί Εγκιλμέζ υπαινίσσεται, επίσης, τις ίδιες πηγές στην παρακάτω δήλωση του: «Υπάρχουν καταγγελίες ότι αδήλωτα μυστηριώδη κεφάλαια έρχονται στην Τουρκία από διάφορες χώρες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή. Καμία από αυτές τις καταγγελίες όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.»
Εμμέσως πλην σαφώς τα λεγόμενα και των δύο δείχνουν αρχικά προς τις σχέσεις Τουρκίας και Ιράν, και τις γνωστές κατηγορίες ότι η Τουρκία βοηθούσε τα Ιράν να ξεπεράσει το Δυτικό εμπάργκο. Παράλληλα όμως δείχνουν και προς την μεριά του ISIL, την παράνομη πώληση πετρελαίου, και περίεργες διαδρομές χρήματος από χώρες του Κόλπου προς άγνωστους παραλήπτες.
Ο πολιτικός επιστήμονας Μουσταφά Σαχίν, γνωστός για τις κοντινές σχέσεις του με το ΑΚΡ, εξετάζει το ζήτημα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Είπε ότι το ΑΚΡ έχει ανακαλύψει τη σημασία αυτών των αδήλωτων κεφαλαίων και δήλωσε:
«Το μυστικό του πώς η Τουρκία απέφυγε το 2008 την παγκόσμια οικονομική κρίση είναι σε αυτά τα μυστηριώδη κεφάλαια. Η Δύση υποψιάζεται ότι κεφάλαια από τη Μέση Ανατολή εισέρχονται στην Τουρκία χωρίς να δηλώνονται πουθενά. Το Κατάρ και άλλες μουσουλμανικές χώρες έχουν χρήματα στην Τουρκία. Αυτά τα μη καταχωρημένα κεφάλαια ήρθαν στην Τουρκία, λόγω τηςεμπιστοσύνης τους στον Ερντογάν, στα Ισλαμικά χαρακτηριστικά του ΑΚΡ και στα σημάδια ότι η Τουρκία θα αποκαταστήσει την ιστορική αποστολή της.»
Ποια είναι αυτή η «ιστορική αποστολή» της Τουρκίας; Μήπως η επαναπροσέγγιση της με το Ισλάμ και την όποια προσπάθεια παγκόσμιας επικράτησης του που οραματίζονται πολλοί με πρώτη και καλύτερη την Μουσουλμανική Αδελφότητα;
Για να δούμε όμως τι άλλο συμβαίνει με αυτά τα κεφάλαια που προέρχονται από άγνωστες πηγές; Που φορολογούνται αυτά τα χρήματα; Φορολογούνται; Ο κ. Οζτράκ απάντησε στο παραπάνω ερώτημα:
«Δεν είναι δυνατόν να φορολογήσεις την είσοδο των κεφαλαίων που προέρχονται από άγνωστες πηγές μέχρις ότου τα χρήματα εισέλθουν στο σύστημα. Οι κυβερνήσεις του AKP έχουν νομιμοποιήσει κάποια κεφάλαια που προέρχονται από άγνωστες πηγές στο παρελθόν, προσφέρονταςοικονομική αμνηστία. Το κράτος μπορεί να φορολογήσει τα κεφάλαια αυτά όταν δαπανηθούν. Αλλά αυτοί οι φόροι επί των δαπανών δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν τις πηγές των κεφαλαίων αυτών.»
Πηγαίνοντας πίσω στο θέμα της προέλευσης των κεφαλαίων αυτών, ο Νάκι Μπακίρ , οικονομικός συγγραφέας για την ιστοσελίδα Gazeteciler on-line, κάνει την ακόλουθη εκτίμηση:
«Οι κινήσεις του λογαριασμού ‘Λάθη και Παραλήψεις’ απεικονίζουν μια διαρκώς αυξανόμενη εισροή χρημάτων από άγνωστες πηγές. Συμπίπτουν με τα στοιχεία των πράξεων διαφθοράς της 17ης Δεκεμβρίου [2]. Σαφώς, αυτά τα σημαντικά σε μέγεθος κονδύλια που έρχονται στην Τουρκία από άγνωστες πηγές, κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, την καθιστούν (την Τουρκία) ένα σημαντικό κόμβο στη διακίνηση και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Πιθανότατα και στην βοήθεια προς την διεθνή Ισλαμική τρομοκρατία και το «Ισλαμικό Κράτος» θα προσθέταμε εμείς.
Εν κατακλείδι, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας έχει δύο επιλογές: Είτε θα δώσει σύντομα μια σαφή και λεπτομερή εξήγηση της προέλευσης αυτών των κεφαλαίων, ή θα συνεχίσει να αποκρύπτει τα δεδομένα. Όμως, οι αριθμοί αυξάνονται ραγδαία πια. Για πόσο ακόμα θα μπορεί η κυβέρνηση Εντογάννα κρύβει 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε λογιστικά λάθη;
[2] – http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2013/12/corruption-crackdown-damages-akp.html# πηγη defencepoint".
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........