Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Η ιστοριογραφία της FYROM και επίσημα πλέον αποκηρύσσει τον Σλαβικό χαρακτήρα των Σλαβομακεδόνων.


Χθες η National Historic Society of (FYR)Macedonia έκδωσε ένα νέο βιβλίο με θέμα την ιστορία της γης της FYROM από το 6.000 π.Χ., μέχρι τον Απρίλιο του 2008, Απριλίου Σε αυτό το βιβλίο, για πρώτη φορά οι Σκοπιανοί ιστορικοί ΕΠΙΣΗΜΑ και σε ακαδημαϊκή βάση προωθούν το επιχείρημα του Σλαβοαμκεδονισμού(ψευδομακεδονισμού) ότι οι σύγχρονοι Μακεντότσι είναι πρόγονοι των αρχαίων Μακεντότσι της κλασσικής εποχής, με τη σημαντική, αλλά και μη ουσιαστική επιρροή από τους Σλάβους εισβολείς. Αρνούνται την προηγούμενη «σλαβοκεντρική» υπόθεση που υποστήριζε ότι τον 6ο μ.Χ. οι Σλάβοι αντικατέστησαν εντελώς τους αρχαίους κατοίκους της χώρας.
Υποστηρίζουν επίσης ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι σλαβικές εισβολές ήταν βαθμιαίες και κατά κύματα και σχετικά μικρές, έτσι υπήρξε αρκετός χρόνος για την αλληλεπίδραση και την αφομοίωση. Το ανθρωπολογικό στοιχείο επιβεβαιώνει ότι το αρχαίο στοιχείο δηλαδή οι «Μακεντότσι» επικράτησε του «Σλαβικού» στοιχείου. Εκτός από αυτό, στον 7ο αιώνα οι σλαβικοί εισβολείς υπέστησαν οι ίδιοι δημογραφική κρίση.

Ένα άλλο επιχείρημα που διαβιβάζεται για πρώτη φορά είναι ότι η Ελληνιστική περίοδος πρέπει πλέον να ονομαστεί ως Αλεξανδρινή ή Μακεδονική.

Αυτά για να ξέρουμε που βαδίζουμε και με ποιους μιλάμε. Τώρα ετοιμαστείτε και επίσημα να ακούτε από τους Σκοπιανούς ότι ο Όμηρος μιλούσε Σλάβικα, η γλώσσα τους είναι προϊστορική, οι Πελασγοί ήσαν Μακεντότσι κλπ.
Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν......
ΠΗΓΗ akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/