Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΑΜΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΓΑΠ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ;


ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ.

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ Η ΧΙΛΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ.




ΓΡΑΦΕΙ Ο Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Ενώ αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση των ΗΠΑ για την πυρηνική ανταλλαγή με το Ιράν, ο Ρώσος Πρόεδρος ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ εμφανίστηκε πολύ συγκρατημένα αισιόδοξος και δήλωσε ότι «η συμφωνία δεν θα εξαλείψει τις πολλές ανησυχίες κρατών σχετικά με το Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Το ΙΡΑΝ θα συνεχίζει κανονικά τον εμπλουτισμό του ουρανίου και αυτό θα είναι πρόβλημα». Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ΚΟΥΣΝΕΡ ζήτησε άμεσα από την ΙΑΕΑ να τοποθετηθεί και απαντήσει επί του θέματος.

Την ίδια στιγμή η......ΧΙΛΑΡΙ είναι σφόδρα δυσαρεστημένη με τον ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ο οποίος «την ξεγέλασε» στο θέμα με αποτέλεσμα να προβεί σε απαξιωτικές δηλώσεις για την τριμερή. Σημειώνω ότι του τηλεφώνησε στην ΑΘΗΝΑ και στο Αεροδρόμιο ΕΣΕΜΠΟΓΚΑ στην ΑΓΚΥΡΑ και του είπε ότι «όλα πάνε για κυρώσεις και η διάσκεψη δεν αξίζει τον κόπο!». Ο Νταβούτογλου αλλά είπε και άλλα έκανε και σήμερα το πρωί ποιος άκουγε την ΧΙΛΑΡΙ… Επίσης κάποιοι άλλοι είπαν ότι «ορισμένοι προεδρικοί σύμβουλοι είχαν άλλη άποψη… και άλλη ενημέρωση.». Η ίδια σήμερα μίλησε τρεις φορές με τον ΟΜΠΑΜΑ και με τον Αντιπρόεδρο ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ και επέμενε στην σκληρή γραμμή των κυρώσεων και ότι η όλη περίπτωση γίνεται για να κερδίσει χρόνο το ΙΡΑΝ. Αναμένεται και η αντίδραση του ΙΣΡΑΗΛ. Είναι πάντως γνωστό ότι η κυρία ΚΛΙΝΤΟΝ δεν συμπαθεί ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία της ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ και της ΤΟΥΡΚΙΑΣ(παρά τις αναγκαίες διπλωματικές επαφές ).

Πάντως μια νέα στενή σχέση γεννιέται ανάμεσα σε ΑΓΚΥΡΑ και ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ, που έχει αρχίζει να προβληματίζει πολλούς. Και οι δυο χώρες παρά τις σχέσεις με τις ΗΠΑ κινούνται αντιαμερικανικά και θέλουν να παίξουν άλλους ρόλους…(στο G-20, και στο ΣΑ/ΟΗΕ). Από πληροφορίες μου καταθέτω ότι είναι οι δυο χώρες που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια τις πιο πολλές πρεσβείες στον παγκόσμιο χάρτη.(σε ΑΦΡΙΚΗ-ΑΣΙΑ-ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ-ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ). Επιπλέον η μια βοηθά την άλλη σε πολλά ζητήματα και προσεχώς και στον στρατιωτικό τομέα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου