Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Για νέο κόμμα πάει ο Α.Σαμαράς - "Παρήλθε η ημερομηνία λήξης της Ν.Δ."







ImageΟ κίνδυνος (σ.σ. ή η μεγάλη ευκαιρία...) βίαιης ανατροπής του πολιτικού σκηνικού τους επόμενους μήνες διατρέχει την «ραχοκοκκαλιά» του κατεστημένου πολιτικού συστήματος με εξαίρεση τα δύο κόμματα της Αριστεράς τα οποία φαίνεται ότι θα αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς είναι σαφές και διακριβωμένο ότι ανησυχεί και αυτός για το πολιτικό μέλλον τόσο του ιδίου όσο και του κομματικού σχηματισμού που ηγείται.

Δεν θα πρέπει να αποκλείεται (το αντίθετο) να επιχειρηθεί από πλευράς Σαμαρά κυριολεκτικά η διάλυση του νυν πολιτικού σχηματισμού και η δημιουργά ενός νέου κόμματος με νέο τίτλο και νέα δομή λειτουργίας.

Η μεταπολίτευση τελείωσε οριστικά και η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φθαρμένο προϊόν της μεταπολίτευσης. Όχι η παράταξη, αλλά ο κομματικός φορέας που την εκφράζει από το 1974 μέχρι σήμερα. Μα απλά λόγια έχει παρέλθει...

η ημερομηνία λήξης του οργανωτικού σχήματος "Νέα Δημοκρατία".

Το απόσπασμα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά «Ο λαός μας και ιδιαίτερα οι δικοί μας οπαδοί, δεν θέλουν απλώς, απαιτούν ρήξεις και ανατροπές. Ρήξεις με το χθες. Και ανατροπές όλων όσων μας παγιδεύουν στο χθες», δείχνει το δρόμο. Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι πάντες ότι το παρελθόν του καθενός κρίνεται. Και «ισορροπίες» με το χθες δεν θα κάνω".

Η αναδόμηση του κομματικού φορέα με μία μεγάλη διεύρυνση προς τα αριστερά, αλλά και προς τα δεξιά, είναι ίσως η μοναδική λύση για να μπορέσει να καταστεί και πάλι ελκυστικός ο κεντροδεξιός πολιτικός χώρος, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς μεταξύ 2004-2009 ενστερνιζόμενος ιδέες, θεωρίες και τακτικές διοίκησης από την διακυβέρνηση της εποχής Σημίτη, με ισχυρές «ιδεολογικές ενέσεις» Αριστεράς.

Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο «αντ’αυτού», του "κουρασμένου", ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, προερχόταν ιδεολογικά από τον σκληρό πυρήνα του Συνασπισμού.

Στο εγχείρημα αυτό, φαίνεται ότι έχει καταλήξει ο Αντώνης Σαμαράς και για έναν άλλο λόγο: Θέλει να προλάβει την Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει αυτή πρώτη, στην ίδρυση ενός νέου κεντρώου-κεντροδεξιού πολιτικού σχηματισμού, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν θα συνεχίσει την πολιτική της σταδιοδρομία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.

Αλλά φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει καταλήξει ότι αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγεί από τα λεγόμενα «βαρίδια» που εξακολουθούν να απαιτούν πολιτικό ρόλο στη νέα εποχή. Οι αστειότητες του στιλ «Πιέζουν τον Παυλίδη να μην πάει στην ομιλία του Σαμαρά στη Ρόδο, αλλά αυτός επιμένει να πάει» δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο. Είμαστε σε κατοχική περίοδο και δεν μπορεί η - εν δυνάμει - αντίσταση να συνεχίσει να παίζει «τις κουμπάρες», αν δεν θέλει να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα της Ιστορίας...

Ο Α.Σαμαράς έχει καταλάβει ότι ή θα πάει μπροστά «εδώ και τώρα» ή θα μείνει πίσω οριστικά, ξεπερασμένος από τα ιστορικά γεγονότα...

Tμήμα ειδήσεων defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου