Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;



Τι συμβαίνει τελικά στη Θράκη; Που οφείλεται η κινητικότητα της Αμερικανίδας προξένου Μάρσα Λέιν, που παρα­τηρείται το τελευταίο διάστη­μα; Τι κάνει στη Θράκη η περιβόητη πλέον ''Ziraat Bankasi''; Aληθεύει, πως η τουρκική τράπεζα χορηγεί αθρόα δάνεια μέχρι και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μειονοτικών συλλόγων και οργανώσεων; Μετά πάντως τις αποκαλύψεις του ''Πρώτου Θέματος'', η Τράπεζα της Ελλάδος προσανατολίζεται (επιτέλους) σε έλεγχο της ''ZIRAAT'' και των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.
Για θέμα ηθικής αλλά και διπλωματικής τάξης, κάνουν λόγο στη δυτική Θράκη, σε ό,τι αφορά τις τακτικές (κάθε Τετάρτη) επισκέψεις εκπρο­σώπων του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην Κομοτηνή και τις επαφές που έχουν με τη μειο­νότητα των μουσουλμάνων της περιοχής.
Πρόκειται για μείζον θέμα, καθώς χωρίς την έγκριση -ως..............  όφειλαν- του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αλλά και την ταυτόχρονη συνεννόηση με την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, εκπρόσωποι του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν επαφές σε μια ξένη χώρα, τείνοντας ευήκοα ώτα σε θέματα όπως οι δήθεν διώξεις της μειονότητας ή το δικαίωμα της να αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκική. Όλα αυτά μέσα από επαφές με κάθε τύπου σύλ­λογο ή οργάνωση των αυτοα­ποκαλούμενων ''Τούρκων'' της Ελλάδας.

Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Αμερικανών τείνουν να αναγάγουν σε θεσμό αυτού του είδους τις ύποπτες για τα εθνικά μας συμφέροντα επαφές, οι οποίες μάλιστα διεξά­γονται κάθε Τετάρτη στο ξενοδοχείο της Κομοτηνής ''Arkadia''.

Εκεί, τόσο η κυρία Λέιν όσο και η γενική πρόξενος κυρία Κάθριν Κέι, ενημερώνονται από σωματεία και φορείς της μειονότητας και συχνά προτείνουν λύσεις. Ολα αυτή τα περίεργα για τη χώρα μας συμ­βάντα τελούνται εν αγνοία της ΕΥΠ, η οποία βάσει αξιόπι­στων κυβερνητικών πληροφο­ριών παραμένει δραματικά απούσα σε μια περιοχή δυναμίτη.

Πρόκειται για συνέχιση της πολιτικής την οποία οι ΗΠΑ ξεκίνησαν δυναμικά πριν από δύο χρόνια, παρακάμπτοντας τη χώρα μας και την επίσημη κυβέρνηση και πραγματοποιώντας το 2008 επισκέψεις μέχρι και στο τουρκικό προξε­νείο στη Κομοτηνή για ανταλλαγή απόψεων. Τότε, ο υποπρόξενος των ΗΠΑ είχε δει τον πρόξενο της Τουρκίας κ. Μουσταφά Σαρνίτς αλλά και σωματεία της μειονότητας, ενέργεια που προκλητικά συνεχίζεται, αποτελώντας ευθεία παρέμβαση στα εθνικά μας ζητήματα από τρίτη χώρα.

Ανά­λογη πολιτική είχε ακολουθήσει και ο άλλο­τε πρόξενος των ΗΠΑ Χότ Μπράιαν. Όπως και σειρά άλλων αξιωματούχων, που με ιδιαίτερη επιμονή θέλησαν να καλλιεργήσουν ή ακόμη και να ανακαλύψουν μειονότητες στη Θράκη.

Ως προς την ''ZIRAAT'', θα πρέπει να σημειώσουμε πως η δράση της έχει προκαλέσει την οργή της θρακικής κοινότητας, που γνωρίζει εδώ και καιρό τις συνθήκες εργασίας και τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο ο συγκεκριμένος τουρκικός χρηματοπιστωτικός φορέας λειτουργεί. Θυμίζουμε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, για τη μη διάθεση δανείων εκτός της γεωγραφικής περιοχής ''ενδιαφέροντος'' της τουρκικής τράπεζας (αρνήθηκε δάνειο σε επιχειρηματία του οποίου το όνομα βρίσκεται στη διάθεσή μας από την Κρήτη) με επίκληση πως ''η τράπεζα χρηματοδοτεί μόνο projects στη Θράκη''.

Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές τράπεζες περνούν κάθε είδους stress test και που ελέγχονται για την φερεγγυότητά τους, μια ανταγωνιστική τράπεζα, τουρκικών συμφερόντων, δεν δίνει δάνεια σε όλη την Επικράτεια (πράγμα που αντίκειται στους όρους της Τράπεζας της Ελλάδος), επιλέγει δηλαδή τους πελάτες της με εθνικά ή γεωγραφικά χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα δίνει αφειδώς δάνεια σε φορείς που δεν έχουν επιχειρηματική ή άλλου τύπου ανταποδοτική δραστηριότητα.

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

2 σχόλια:

  1. ma.... pantou dinontai daneia.... paei na pei oti opoios tourkos stin germania exei agorasei spiti, oikopedo i kai ouranoksisti exei ginei i germania tourkia?? anoikoun ta oikopeda stin tourkia kai tha stisoun tourkiki simaia kai kiriarxeia stin germania?? elpizo na tous touk touk siga siga....olous tous gia na katharisei i germania.... kai to xristianiko kratos. multikulti kalo kai agio alla oxi kai islamokratia se xristianiko kratos.... eleos epitelous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε αν αυτο καταλαβες απο το κειμενο ,καλο ειναι να το ξαναδιαβασεις αρκετες φορες.Ισως καποια στιγμη, που ξερεις μπορει να το καταλαβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή