Δημοσιεύουμε αποκλειστικά την εσωτερική έκθεση της Goldman Sachs για τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις. Τα γραφόμενα δικαιώνουν τις τοποθετήσεις μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, την πολιτική της και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της.
Τι λέει η Goldman Sachs για την πολυδιαφημιζόμενη προληπτική βοήθεια από την Γερμανία.
Τι αποκαλύπτει για την επερχόμενη συνάντηση Obama – Παπανδρέου
Πως η ΕΕ θα “στραγγαλίσει” την Ελλάδα για να την οδηγήσει σε επαχθείς όρους βραχυπρόθεσμου δανεισμού με το σταγονόμετρο, αλλά και μία μεγάλη αποκάλυψη:
Πως η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να “εκδικηθεί” τη Βρετανία που άλλωστε είναι ο κύριος ευνοημένος από την Γερμανική πολιτική στην Ευρωζώνη.
Διαβάστε:
1. Σύμφωνα με την αναφορά, οι επιτελείς της Goldman Sachs γνώριζαν ή “θεωρούσαν απίθανο” να υπάρξει η οποιαδήποτε προληπτική χρηματοδότηση της Ελλάδας από την πλευρά της Γερμανίας. Θα ήταν μάλιστα Σοκ γι’ αυτούς έστω να υπήρχε αντίστοιχη δήλωση από την Γερμανική πλευρά. Δικαιώθηκαν πλήρως, όταν εδώ διάφοροι κύκλοι διέρρεαν ότι “ήταν σίγουρη μία τέτοια επέμβαση”.
Η διατύπωση είναι σαφέστατη. Το γνώριζαν λοιπόν εδώ και καιρό ότι ΔΕΝ θα υπήρχε προληπτική χρηματοδότηση από την ΕΕ. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις τις Μέρκελ, όπως τις μεταδώσαμε εδώ: Μέρκελ: Φράγκο δεν παίρνετε!
2. Συνάντηση Obama – Παπανδρέου: Σε αντίθεση με αυτά που διατυμπανίζει ο Τράγκας και οι λοιποί ευφάνταστοι (;) σχολιαστές των τηλεπαραθύρων, η συνάντηση δεν έχει καμμία σχέση με ενδεχόμενη χρηματοδότηση, ούτε καν με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Όπως άλλωστε τονίσαμε εδώ: Η αλήθεια για την περιβόητη “πρόσκληση Ομπάμα σε Παπανδρέου”.
Και εδώ σχετικά με την “επίσπευση”: Αναβρασμός στην Αμερική για την κατάσταση στην Τουρκία. Επενδυτές προεξοφλούν πραξικόπημα…
3. Τα περιβόητα μέτρα Παπανδρέου, καθ’ υπαγόρευση της ΕΕ και του ΔΝΤ. Τα γνώριζαν πολύ καλά οι επιτελείς της GS, όπως και τα επιπρόσθετα που έρχονται και αφορούν συντάξεις και τα πλαφόν στις απολύσεις του ιδιωτικού τομέα. Ο περιβόητος “Πατριωτισμός” που επιστρατεύεται όταν η χώρα πρόκειται να πληρώσει το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χρέος που αντιστοιχεί σε ένα μικρό ποσοστό του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ της χρέους. Το Ελληνικό κράτος όπως έχουμε τονίσει, οφείλει πολλαπλάσια στους Έλληνες πολίτες που όμως καλούνται να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και να αναλάβουν πάλι την εξόφληση των διεθνών υποχρεώσεων.
4. Εδώ είναι η μεγάλη αποκάλυψη της αναφοράς για το τις βραχυπρόθεσμες μελλοντικές ενέργειες της Γερμανίας που ως φαίνεται, θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για να λύσουν τις διαφορές τους με τη Βρετανία. Διαβάστε με προσοχή:
Με απλά λόγια: Η Γερμανία θα αφήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης χωρίς να προβεί σε προληπτικές χρηματοδοτήσεις. Ένα βήμα πριν το γκρεμό, οι χώρες τις Ευρωζώνης θα ενεργοποιήσουν το περιβόητο άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Τι λέει αυτό το άρθρο;
Το άρθρο 122 προβλέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνεισφορά όλων των χωρών της ΕΕ και όχι μόνο της Ευρωζώνης, σε περίπτωση που κάποια χώρα της ζώνης του Ευρώ αντιμετωπίσει τον κίνδυνο χρεωκοπίας. Το άρθρο ενεργοποιείται με πλειοψηφική απόφαση του συμβουλίου των υπουργών και δεν υπάρχει δικαίωμα Βέτο από οποιαδήποτε χώρα της κοινότητας.
Μεγάλος χαμένος βέβαια η Βρετανία που θα συρθεί να καταβάλλει τουλάχιστον 6 δις Ευρώ για τη σωτηρία της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι όταν ο Gordon Brown υπέγραφε τη συνθήκη, ζήτησε να μην υπάρχουν φωτογράφοι!
Αυτός λοιπόν είναι ο σχεδιασμός της Γερμανίας και η εξήγηση της “απροθυμίας” της όπως και των Γερμανικών τραπεζών να συνεισφέρουν σε όποιας μορφής προληπτική χρηματοδότηση. Η υπερδανεισμένη Βρετανία λοιπόν που όμως δεν είχε χάσει σε κανένα σημείο την πιστοληπτική της ικανότητα, διατηρούσε τον ρυθμό ανάπτυξης της λόγω της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της λογω του ισχυρού Ευρώ στο οποίο δεν συμμετείχε! Τώρα θα κληθεί να συμβάλλει στα προβλήματα του Ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος με τη Γερμανία εξέπεμψαν και οι Γάλλοι αλλά και ο Μπαρόζο:
“Greece has to sort this out itself. That is the issue,” a French official said.
Mr Barroso said “the best way to help Greece is for Greece to respect its obligations under the stability and growth pact”, a reference to the EU’s fiscal rules.
Το κατά πόσον αυτή η χρηματοδότηση θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας, το καταλαβαίνουμε όλοι. Εάν επιβεβαιωθεί και σε αυτό το σημείο η GS, τότε η εξάμηνη πίστωση θα επιτείνει τα προβλήματα και τον ερχόμενο Οκτώβρη αφού θα έχει εξαντληθεί η “Ευρωπαϊκή Βοήθεια”, οι αγκαλιές του ΔΝΤ θα περιμένουν ορθάνοιχτες.
Εκτός εάν έχουμε κάποια ανατροπή στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό στο μεσοδιάστημα που θεωρείται επιτακτική πριν ολισθήσουμε σε οδυνηρές καταστάσεις…
ΠΗΓΗ olympia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου