Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

FEDERAL RESERVE SYSTEM {FED} : Αυτοί (που) κυβερνούν την Αμερική και τον κόσμο...

Louis_T_McFadden_-_Copy"Σ' αυτή τη χώρα έχουμε το πιο διαφθαρμένο ίδρυμα που γνώρισε ποτέ ολόκληρος ο κόσμος. Αναφέρομαι στο Συμβούλιο των Ομοσπονδιακών Τραπεζών και τις Τράπεζες Ομοσπονδιακών Αποθεματικών, που από εδώ και πέρα θα αποκαλώ η FED...Δεν πρόκειται..για κυβερνητικές υπηρεσίες. Είναι ιδιωτικά μονοπώλια που, λυμαίνονται τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών προς όφελος των ξένων πελατών τους και δικό τους...Μέλη σ' αυτή την ομάδα των πειρατών της οικονομίας γίνονται αυτοί που θα μαχαίρωναν έναν άνθρωπο για να του πάρουν το μοναδικό δολάριο που έχει από την τσέπη του.."
Ο Εντιμότατος Λιουις Τ. ΜακΦεήντεν (Louis T. McFadden), Πρόεδρος για μια δεκαετία της Τραπεζικής και Νομισματικής Επιτροπής
 

του Ιωάννη Σπανού*
Federal_Reserve__System_Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, που συχνά αναφέρεται ως Federal Reserve System  ή απλώς Fed, είναι η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών. Δημιουργήθηκε από το Κογκρέσο ώστε να παρέχει στο έθνος  ένα ασφαλέστερο πιο ευέλικτο και πιο σταθερό νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Με τα χρόνια, ο ρόλος της έχει εξελιχθεί και έχει επεκταθεί αρκετά. Δημιουργήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1913, με την υπογραφή της Federal Reserve Act από τον Πρόεδρο Woodrow Wilson. Σαφώς και Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Δεύτερη Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών( ουσιαστικά ένα αντίγραφο της πρώτης, με υποκαταστήματα σε όλη την χώρα), την περίοδο  1837-1862 έχουμε τις τράπεζες που χορηγούνταν από τις πολιτείες και έφτασαν να υπάρχουν μέχρι και 712 καταστήματα και τέλος από το 1863 μέχρι και το 1913 έχουμε τις ......... Εθνικές τράπεζες.

Το Κογκρέσο σχεδίασε τη δομή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για να δώσει μια ευρεία προοπτική για την οικονομία και την οικονομική δραστηριότητα σε όλα τα μέρη του έθνους. Πρόκειται για ένα ομοσπονδιακό σύστημα, που αποτελείται από μια κεντρική κρατική υπηρεσία, το Διοικητικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον( DC) και δώδεκα περιφερειακές Ομοσπονδιακές Τράπεζες. Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Αποθεματικό υπήρχαν και άλλες τράπεζες πριν την fed στην Αμερική όπως η Πρώτη μοιράζονται την ευθύνη για την εποπτεία των τραπεζών και τη ρύθμιση ορισμένων χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, για την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών καθώς και για την εξασφάλιση ότι οι καταναλωτές λαμβάνουν επαρκείς πληροφορίες και δίκαιη μεταχείριση στις επιχειρήσεις τους με το τραπεζικό σύστημα.η συνέχεια στην πηγή(κλικ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου