Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Αθηναϊκή Δημοκρατία και Σύγχρονη κοπριτοδημοκρατία!

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά ΘέματαΠοιος θα το περίμενε, ότι σε τούτο εδώ τον ιερό τόπο, στην Αττική γη όπου το 508 π.Χ. ο Κλεισθένης ο Αθηναίος έχτισε την Πρώτη Δημοκρατία της Ανθρωπότητας, βασιζόμενος στη μεταρρύθμιση του δημοτικού συστή­ματος, θα έκανε την εμφάνισή της η απαίσια κοπριτοδημοκρατία.Η πρώτη, υπήρξε το......................  αγλάισμα του παγκόσμιου πολιτισμού και το υπόδειγμα διακυβέρνησης της ανθρωπότητας (βλ. το έργο μου: "Αρχαία και Σύγχρονη Δημοκρατία: Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία στη σύγχρονη οικογενειοκρατία και από την κληρωτή δημοκρατία στη δημοκρατία των επιγόνων", εκδ. "Πελασγός", Αθήνα, 2007). Δυστυχώς το έργο αυτό όχι μόνο θάφτηκε κάτω από τους μαύρους μπερντέδες της συνωμοσάις της σιωπής των "προοδευτικών" παντός χρώματος αλλά έπεσε και θύμα εμπρησμού τον ίδιο χρόνο, όταν οι... προοδευτικοί έβαλαν φωτιά στο βιβλιοπωλεί του Γιάννη Γιαννάκενα! Δημοκρατία με τα όλα της.

Η δεύτερη, η πιο χυδαία και η πιο διεφθαρμένη "δημοκρατία" του κοσμου, η κοπριτοδημοκρατία είναι προϊόν της τελευταίας τεσσαρακονταετίας και υπήρξε το αμάλγαμα χυδαίων πολιτικών τζακιών και πρόστυχων ψηφοφόρων – κοπριτών.

Πρόκειται για τις αντινομίες που βασιλεύουν στους κόλπους της Ιστορίας όταν αυτή γράφει τα πεπρωμένα του κόσμου.

Εδώ γεννήθηκε το θείον, εδώ εμφανίστηκε το τέρας!

Εδώ σφυρηλατήθηκε η έννοια του αληθινού πολίτη, του υπέροχου πολίτη που ζούσε και δρούσε για το μεγαλείο της πόλης, εδώ γεννήθηκε ο κοπρίτης που θεοποίησε το ατομικό του συμφέρον σε βάρος όλων των άλλων.

Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία σμιλεύτηκε ο αληθινός και υπερήφανος πολίτης, που ξεκινούσε χαράματα με το δισάκι στον ώμο να βρεθεί στη θεία συνεδρίαση της Πνύκας για να πει τη γνώμη του και να ψηφίσει.

Στην κοπριτοδημοκρατία των ημερών μας σμιλεύτηκε ο ερζάτς πολίτης, ο πολιτικός Αυστραλοπίθηκος, ο κοπρίτης που αντάλλασσε τις πολιτικές του ιδέες και τα πιστεύω του με τους Αρχικοπρίτες πολιτικούς για να διοριστεί στο δημόσιο και, γενικά, να έχει την εύνοιά τους!

Πιο χυδαία κακοποίηση της έννοιας του πολίτη δεν μπορούσε να γίνει. Αυτή η πρόστυχη "πολιτική" συμπεριφορά των κοπριτών βρήκε την αποθέωσή της στην αισχρή τους συμπεριφορά που οδήγησε είκοσι χιλιάδες απ' αυτούς να έχουν διπλή κομματική ταυτότητα: Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ (βλ. τα στοιχεία αυτά στην "Καθημερινή" της 18/12/2001). Χρόνια και δεκαετίες καταγγέλλει ο γράφων αυτή την προστυχιά, αλλά κόμματα και κοπρίτες τραβούν τον εθνοκτόνο δρόμο τους σφιχταγκαλιασμένοι. Πρόκειται για τους μεγάλους δωσίλογους της εποχής μας και τους πραματευτάδες της ιδεολογίας (βλ. το άρθρο μου: "Η ιδεολογία ως εμπόρευμα", στην "Καθημερινή" της 16/3/1990).

Οι δούλοι της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, είχαν μεγαλύτερη αίσθηση της αξιοπρέπειας απ' ό,τι οι σημερινοί "ελεύθεροι" κοπρίτες, που επέλεξαν το δρόμο της εθελοδουλείας, για λίγα ευρώ, για μια θεσούλα, πουλώντας την ψήφο τους στους νταβατζήδες και τους νονούς.

Πρόκειται για τους κοπριτοψηφοφόρους τους οποίους λοιδορούσε ο σατιρικός μας Γ.Σουρής γράφοντας: "Πουλούσατε την ψήφο σας αντί του αργυρίου σαν πρόστυχοι ντελάληδες του Αναβρυτηρίου".

Αυτή είναι η σημερινή... σοσιαλιστική δημοκρατία, που εναλλάσσεται με την εκφυλισμένη αστική, οι ψηφοφόροι της οποίας υπολοίπονται πολύ από τη συμπεριφορά των δούλων της Αθηναϊκής Δημοκρατίας (για τη θέση των δούλων και τη γνώμη του Φ. Ένγκελς γι' αυτούς βλ. στο πιο πάνω έργο μου).

Αυτή την Ελλάδα των κοπριτών, των λαμογιών, των νονών και των αρχικοπριτών ήρθε η ώρα ν' ανασκολοπίσουμε. Μας το επιτάσσει η παράγρ. 4 του άρθ. 120 του Συντάγματος και μας το θυμίζει ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε λέγοντας για τη χαμένη αξιοπρέπεια: "Ήρθε ο καιρός ν' αποδείξουμε με πράξεις ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ισούται με το μεγαλείο των θεών". Γονατισμένοι Έλληνες! Ανακτήστε τη χαμένη σας αξιοπρέπεια.
Από το ιστολόγιο "Ελεύθερη Σκέψη"