Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τι ειπώθηκε στην χθεσινή μυστική συνάντηση 20 ελλήνων εκατομμυριούχων με την Goldman Sachs στην Αθήνα;

Η Αμερικανική επενδυτική τράπεζα «βλέπει» ανάπτυξη το 2014 και συνέχεια της ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα στην οποία παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Goldman Sachs και 20 έλληνες επιφανείς εκατομμυριούχοι, τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ζήτησε να παρουσιάσει την κεντρική στρατηγική της θέση για την Ελλάδα και κάλεσε εκλεκτούς καλεσμένους…μόλις 20 για να παρουσιάσει τις βασικές τις προβλέψεις.Ο βασικός πυρήνας της άποψης της Goldman Sachs η οποία σημειωτέον από τον Αύγουστο του 2012 εμφανίζεται θετικότερη για την Ελλάδα είναι ότι οι επερχόμενες εξελίξεις θα ευνοήσουν την Ελλάδα.ΕΗ αστάθεια στην Ιταλία και το επόμενο haircut στο χρέος σε συνδυασμό με την σταθερή πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσουν την οικονομία σε ανάπτυξη το 2014.
Προφανώς χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια ενώ επίσης τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί αλλά η Goldman Sachs ανέπτυξε στους 20 καλεσμένους της ορισμένες θέσεις για το πώς θα εξελιχθούν οι ελληνικές εξελίξεις.
Το ρεπορτάζ του www.bankingnews.gr προέρχεται από έναν εκ των 20 εκλεκτών προσκεκλημένων αυτής της ιδιαίτερης παρουσίασης.
1)Προβλέπει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη από το 2014.
2)Η κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία για όλο το 2013 με προοπτική το 2014.
3)Θα υπάρξει νέο haircut στα δάνεια του επίσημου τομέα 30% με 35%.
4)Το χρηματιστήριο της Αθήνας θα συνεχίσει να ενισχύεται
5)Οι εξελίξεις στην Ιταλία θα ευνοήσουν την Ελλάδα και η σταθερότητα που εσχάτως παρουσιάζει η χώρα θα αποτιμηθεί δεόντως.
6)Οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν αλλά τα έσοδα θα συνεχίζουν να αποτελούν προσδοκώμενο στόχο κοινώς θα είναι κατώτερα των προσδοκιών.
7)Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ξεκινήσει η ανάκαμψη και του τραπεζικού κλάδου.
8)Το 2015 θα είναι χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα θα είναι χρονιά όπου η οικονομία θα πάρει εμπρός.

(Πρώτη ενημέρωση:08:12)

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου