Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μυστικό έγγραφο αποκαλύπτει τη Greek D-Day: Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στην κατοχή Αμερικανών τραπεζιτών – εκδοτών CDS – αποκαλύπτει ότι S&P, Moody’s και Fitch θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Συγκεκριμένα, έχει προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ μυστικό έγγραφο που βρίσκεται στα χέρια Αμερικανών τραπεζιτών και φωτογραφίζει τηνΠαρασκευή 23 Μαρτίου ως την ημέρα χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αμερικανικού blog “The Slog” κορυφαίοι Αμερικανοί τραπεζίτες έχουν στα χέρια  τους το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις επικείμενες εξελίξεις στην Ελλάδα. Τίτλος του εν λόγω δημοσιεύματος “”Greek default exclusive: Senior US bankers given explicit timetable for Athens default“.
Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο έχει ήδη αποφασιστεί πως την Παρασκευή 23 Μαρτίου και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης, S&P,  Moody’s και Fitch, θα ανακοινώσουν την υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας (default).
“H Eλλάδα επίσημα θα υποβαθμιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας και από τους τρεις οίκους αξιολόγησης στις 23 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει, οι λογαριασμοί σε όλες τις ελληνικές τράπεζες θα παγώσουν, ενώ θα ακολουθήσει ανακοίνωση – λεπτομερής – λήψης έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης, προκειμένου να αποτραπεί η μαζική φυγή των καταθέσεων”, τονίζεται στο εν λόγω έγγραφο… bankingnews............................... 1 Σχόλιο RYaN: Εδώ και αρκετό καιρό έχω δημοσιεύσει στο blog ότι αν δεν πληρωθούν τα ομόλογα της 20ης Μαρτίου στο ακέραιο σε όσους θέλουν να τα πληρωθούν στο ακέραιο, είτε λόγω PSI+, είτε λόγω αδυναμίας πληρωμής, τότε οι οίκοι αξιολόγησης θα θέσουν την Ελλάδα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Ήξερα ότι το χορό θα τον ξεκινούσε η S&P, αλλά πλέον υπάρχει συντονισμός για ταυτόχρονη δράση και από τους 3 μεγάλους οίκους ταυτόχρονα. Μετά από μία τέτοια κίνηση των οίκων, η ISDA θα είναι υποχρεωμένη να κυρήξει πιστωτικό γεγονός (credit event) και οι κάτοχοι των CDS θα σπεύσουν να πληρωθούν. Δεν πιστεύω ότι αυτά που λέει το έγγραφο υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστούν στις ελληνικές τράπεζες, αφού έχουν σχεδόν ήδη βγει εκτός της παγκόσμιας τραπεζικής (π.χ. δοκιμάστε να κάνετε ανάληψη με την ελληνική κάρτα σας από ATM του εξωτερικού και μάλλον θα απογοητευτείτε). Το πρόβλημα, όμως, που θα ξεσπάσει στις ΗΠΑ θα είναι μεγάλο και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. papaioannou.wordpress2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου