Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

"ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ" Η ΚΥΠΡΟΣ...



ΜΑΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ.....

Η Κύπρος αποκαλείται σήμερα, "Φυσικό αεροπλανοφόρο".
Ο αείμνηστος Πρόεδρος Τ.Παπαδόπουλος, γνωρίζοντας την αξία της χώρας του και θέλοντας να την καταστήσει αυτάρκη και ανεξάρτητη, προσπάθησε να συνάψει συμφωνίες μέσω αποκλειστικών ζωνών, της συμφωνίας για έρευνες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Κύπρου-Αιγύπτου-Λιβάνου.
Παράλληλα είχε απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους ενεργειακούς κολοσσούς και Αμερικανικές, Βρετανικές, Αμερικανο-Εβραϊκές, Γαλλικές και Ρωσικές εταιρείες, προκειμένου να αξιοποιήσει πολιτικά και να θωρακιστεί έναντι της Τουρκίας, η οποία ήθελε και ασφαλώς θέλει να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο διεθνούς εμβέλειας.
Λογικό λοιπόν είναι σήμερα η Κύπρος ώς εκ της θέσεώς της να αποτελει πεδίο μάχης οικονομικών συμφρόντων τα οποία επιθυμούν την αποσταθεροποιησή της
Σήμερα τη σταθεροποίηση στην Κύπρο θέλουν η Ρωσία και το Ισραήλ, επειδή επιδιώκει την απεξάρτησή του απο την Αίγυπτο και μαζί με τη Ρωσία προωθούν ενεργειακές συμφωνίες στις οποίες συμμετέχει και η Κύπρος.
Σε αυτό το πεδίο ενεργειακών συμφερόντων που έχει μεταβληθεί η Κύπρος,από ότι μέχρι στιγμής προκύπτει, κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι που δεν θέλουν την σταθερότητα στο νησί είναι και πάλι... οι Βρετανοί...
ΠΗΓΗ politikosafari

1 σχόλιο:

  1. Τόσο σοφία θέλει από τους φωστήρες που μας κυβερνούν για να καταλάβουν ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα να συμμαχήσει στρατηγικά με τις χώρες των οποίων τα συμφέροντα ταυτίζονται με τα δικά μας;
    Το Ισραήλ θέλει στρατηγικό βάθος προς τη δύση που μπορούμε να το προσφέρουμε(με αμοιβαίο όφελος) με τη χάραξη της Ελληνικής Α.Ο.Ζ που θα εφάπτεται με την Α.Ο.Ζ της Κύπρου και θα ενώνει την Α.Ο.Ζ του Ισραήλ με αυτήν της Ε.Ε.
    Συνεργασία με το Ισραήλ για τη δημιουργία Κουρδικού κράτους με αντάλλαγμα την απρόσκοπτη τροφοδοσία Ισραήλ και Κύπρου με πετρέλαιο από το Κιρκούκ και με νερό από τον Ευφράτη και με κέρδος για την Ελλάδα την αποδυνάμωση της Τουρκίας.
    Παραχώρηση εκμετάλευσης της Ελληνικής Α.Ο.Ζ σε εταιρίες από Η.Π.Α, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Μ.Βρεταννία, Κίνα με τα ανάλογα πολιτικά ανταλλάγματα, πράττοντας ότι έπραξε και ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή