Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

"ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ" - ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ "ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ!Ενώ το περισπούδαστο καθεστώς προσπαθεί, με μεθόδους πλύσης εγκεφάλου, να επιβάλει τη διζωνική στο λαό, ο Πανίκος Ελευθερίου, έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ ενδιαφέρον "μυθιστόρημα" για το πως επηρεάζει η κυοφορούμενη διζωνική την καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων.

Μεταφέρουμε από το οπισθόφυλλο:

"Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο συγγραφέας επιχειρεί να ζωντανέψει ένα μελλοντικό φανταστικό σενάριο, το οποίο προκύπτει μετά από μια Ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού που επιδρά καταλυτικά σε όλες τις πτυχές της ζωής των κατοίκων. Στόχος του, είναι να ζήσει έντονα ο αναγνώστης "το κλίμα των ημερών", στη μετά τη λύση εποχή.

Ο Κώστας, ο ήρωας του μυθιστορήματος βρίσκεται ενώπιον ενός μεγάλου διλήμματος. Μια σκληρή μάχη μαίνεται μέσα του. Σύντομα όμως, πρέπει ν’ αποφασίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αδιέξοδο θα γίνει λιγότερο εφιαλτικό.

Από τη μέρα που πήρε την επιστολή που ήταν υπογραμμένη από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας της Ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, για να παραδώσει το όπλο που του είχε εμπιστευτεί η πατρίδα, μόνο αυτός ο εφιάλτης γυροφέρνει στο μυαλό του. Το δίλημμα είναι φοβερό και τον κόβει στα δύο. Από τη μία είναι η θέληση για ζωή κι από την άλλη το κάλεσμα του χρέους. Θα παραμερίσει τις αξίες και τα ιδανικά του, για να "ζήσει"… «μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες;» Έχει το δικαίωμα να είναι τόσο εγωιστής; Να "ζει" χωρίς μνήμη, χωρίς συνείδηση, χωρίς περηφάνια κι αξιοπρέπεια; Θ’ αθετήσει τον μακρινό, αλλά όχι ξεχασμένο όρκο του Έλληνα Αξιωματικού ή θα είναι τελικά συνεπής, στο δικό του συναπάντημα με την ιστορία;

Όσο πλησιάζει η σημαντική εκείνη μέρα, τόσο πλησιάζει κι η ώρα της αλήθειας. Τότε είναι που θα μάθει από τι πραγματικά είναι φτιαγμένος και τι είδους κληρονομιά θ’ αφήσει στην Ελευθερία, την κόρη του.

Μια σειρά από γεγονότα γεμάτα περιπέτειες και συγκρούσεις ανάμεσα στους ήρωες, κάνει το μυθιστόρημα πολύ ενδιαφέρον. Η φιλοπατρία, η κραυγή του πόνου, η αγωνία γι’ αυτόν τον έρμο τόπο, το πάθος για την ελευθερία, η αγάπη για την οικογένεια και η αυτοθυσία είναι τα κυρίαρχα στοιχεία."

Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία - από ό,τι μάθαμε κάνει "τρελλές" πωλήσεις- και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 14/1/2010, στις 7:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαϊκής Τράπεζας.

Κόντρα στη στρατευμένη "διανόηση" από το καθεστώς Χριστόφια, κόντρα στη διζωνική "επιμόρφωση" και την πλύση εγκεφάλου, κόντρα στους ξύλινους εγκάθετους και κόντρα στους ψευτοεπαναστάτες των στρατιωτικών παραγγελμάτων και των "αντιρατσιστικών" λοστών και σιδερογροθιών, ένα βιβλίο βγαλμένο από την ψυχή, ενός πραγματικού και ωραίου Έλληνα.

Του σεμνού ανιδιοτελούς πατριώτη Πανίκου Ελευθερίου.
ΠΗΓΗ Χchristofias-watch.blogspot