Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αν χάσουμε την Μακεδονία θα χαθούμε όλοι


Λίγο καιρό πριν ξεκινήσει ο Παύλος Μελάς το θυσιαστικό του ταξίδι στη γη της Μακεδονίας, δράση που οδήγησε στην τελική απελευθέρωσή της, ένας άλλος μεγάλος Έλληνας, έδινε τον δικό του αγώνα για να πείσει τους συμπατριώτες του να πάρουν τα όπλα, για να απελευθερώσουμε την Μακεδονία.
Και φώναζε ο Ίων Δραγούμης:
«Αν σώσουμε την Μακεδονία, θα σωθούμε και εμείς».
Φαίνεται ότι 100 σχεδόν χρόνια μετά, ένας ιστορικός κύκλος έχει ολοκληρωθεί. Και πρέπει αυτή την στιγμή να βρεθεί κάποιος να φωνάξει στους Έλληνες ότι «Αν χάσουμε την Μακεδονία, θα χαθούμε όλοι».
Θα μπορούσε κάποιος να το είχε φωνάξει ήδη από το 1992, όταν η τότε οργή του ελληνικού λαού, δημιούργησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε κίνημα αντίστασης και ανατροπής. Το πολιτικό κατεστημένο όμως, κατάφερε να «ξεφουσκώσει» το αναπτυσσόμενο τότε κίνημα, με διάφορα μέσα.
Σήμερα, δεν μπορούμε να πούμε να «σώσουμε την Μακεδονία».
Πρέπει να κοιτάξουμε να μην χάσουμε την Μακεδονία.
Οι διαδοχικές κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έχουν θέσει τις πλέον σαθρές βάσεις, καλλιεργώντας τις χειρότερες πλευρές του χαρακτήρα του Έλληνα.
Η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, με την... αναμενόμενη (!!!!!!!!;;;;;;;;;) αντιπολίτευση της Ντόρας Μπακογιάννη, αναμένεται να κλείσουν το ζήτημα.
Αν ο ελληνικός λαός το δεχθεί, αυτό θα σημαίνει πολλά. Θα σημαίνει ότι έχει χάσει την ζωτικότητα και τις αντιστάσεις του. Σημαίνει ότι πολύ ευκολότερα θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι «μεταρρυθμίσεις» της νεοταξίτικης λογικής, που θα μας αφελληνίσουν πλήρως, και θα ακολουθήσει ο εποικισμός της χώρας από μετανάστες, κάτι που μάλλον θα οδηγήσει στο πνίξιμο της «ελληνικής ιδιαιτερότητας» ως αυθύπαρκτης, μέσα σε μια γκρίζα μάζα πολυπολιτισμού.
Αν χάσουμε, έτσι απλά την Μακεδονία, ποιος θα αντισταθεί στα υπόλοιπα;
Ποιος θα υψώσει την φωνή του για κάτι άλλο;
Αν από την άλλη πλευρά, υπάρξει ένα ουσιώδες και δυναμικό κίνημα αντίδρασης, θα σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια ανάνηψης από το ιστορικό κώμα στο οποίο βρίσκεται ο λαός μας;
Θα σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη κεντρόφυγες από το πολιτικό τέλμα δυνάμεις, που θα μπορέσουν να σημάνουν τον απαραίτητο συναγερμό.
Τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται μόνιμα σε άμυνα.
Και όταν είσαι επ' άπειρον σε άμυνα, κάποια στιγμή τα τείχη θα καταρρεύσουν. Ιδιαίτερα όταν πια κανείς δεν τα φυλάει και αντ' αυτού όλοι ασχολούνται με τις ... σοδειές τους.
Είναι απλό: αν χάσουμε την Μακεδονία, θα χαθούμε ως έθνος, ως φυλή, ως πολιτισμός.
Κάτι που μάλλον καθόλου δεν θα δυσαρεστήσει όλους αυτούς που θεωρούν τα έθνη ως εμπόδια στα σχέδια τους.


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου