Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Θράκη τέλος; Η Ευρώπη προωθεί την κατάργηση της Συνθήκης της Λοζάνης, ως αναχρονιστική!!!Ζητούν να τιμωρούνται όσοι έλληνες θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον ελληνισμό!
Η Ευρώπη «στήνει» την ανεξαρτησία της Θράκης
Η σιωπή του Παπανδρέου αποδεικνύει το μεθοδικό ξεπούλημα το οποίο συντελείται

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε παρουσιάσει την επικείμενη στημένη ψηφοφορία και είχαμε προσδιορίσει την επικινδυνότητα μεταβολής του υπάρχοντος πολιτειακού καθεστώτος το οποίο συγκεκριμένοι κύκλοι της Ευρώπης προσπαθούν να επιβάλουν στην Ελληνική Θράκη, παραδίδοντάς την ουσιαστικά σε μία κατάσταση περίπου όπως ήταν το Κόσοβο πριν από την εμφύλια διαμάχη που ξέσπασε και η οποία ξεκίνησε τη δημιουργία του ανεξάρτητου ψευδοκράτους του Κοσόβου (του οποίου η υπόσταση σήμερα αμφισβητείται από πάρα πολλά κράτη).
Η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, λοιπόν, ασχολήθηκε με το ψήφισμα 1704 (2010)1 που είχε τίτλο «Θρησκευτική ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία και την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη», το οποίο τελικά και εγκρίθηκε με πλειοψηφία 102 ψήφων υπέρ, 18 κατά και 4 αποχές.
Την έκθεση του συγκεκριμένου ψηφίσματος εισηγήθηκε ο Γάλλος βουλευτής Μισέλ Υνό (Michel Hunault), από την ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών (σύμφωνα με πληροφορίες, συγκαταλέγεται από τους φίλους του κ. Σαμαρά)!!!
Το συγκεκριμένο ψήφισμα της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ουσιαστικά προσπαθεί να καταργήσει κυριολεκτικά τη Συνθήκη της Λοζάνης και θέτει παράξενες αιτιάσεις σχετικά με θέματα που αφορούν έλληνες πολίτες (αμφισβητεί τον άξονα στον οποίο έγινε η Συνθήκη της Λοζάνης, βάσει του οποίου οι διαμένοντες στην Ελλάδα μουσουλμάνοι είναι έλληνες πολίτες), ενώ ταυτόχρονα αποδέχεται τις αστήρικτες αιτιάσεις της Άγκυρας περί «τούρκων πολιτών» στην Ελληνική Θράκη… Η παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα μίας χώρας αντίκειται στις αρχές δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καθιστά αυτομάτως εχθρικά κείμενη προς την Ελλάδα την συγκεκριμένη επιτροπή, περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συγκλήθηκε έπειτα από διεργασίες του τουρκικού λόμπι στις Βρυξέλλες…!
Η συνεχεια στην πηγη Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: H ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗΤου Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Καθημερινά βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα. Δεν περνά μέρα χωρίς η χώρα να αντιμετωπίζεται με πικρόχολα σχόλια στο διεθνή τύπο. Φήμες και σενάρια πάνε κι έρχονται. Σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να οδηγείται σε πτώχευση ή να εξέρχεται της ευρωζώνης. Χωρίς να αρνείται κανείς το υπαρκτό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διεθνείς κερδοσκόποι εκμεταλλεύονται την αδυναμία της χώρας και την υποχρεώνουν να δανείζεται με υπέρογκους τόκους σε σχέση με άλλες χώρες.
Και ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οικονομίες και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά αυτές της ζώνης του ευρώ η Ελλάδα δέχεται τις πιο σκληρές επιθέσεις από τους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών επειδή θεωρείται ο αδύνατος κρίκος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αγγλοσαξονικός τύπος είναι αυτός που σέρνει το χορό των επιθέσεων. Ξαφνικά Άγγλοι και Αμερικανοί που στο παρελθόν υπονόμευσαν με κάθε τρόπο το ευρώ, σήμερα παρουσιάζονται τάχα ως «υπερασπιστές» του, διακινώντας φήμες και σενάρια για την Ελλάδα. Ακόμη μια φορά, χωρίς να αρνείται κανείς το σοβαρό υπαρκτό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επίθεση εναντίον της Ελλάδας στοχεύει και την ίδια την σταθερότητα του ευρωπαϊκού νομίσματος και μέσω αυτού την ίδια τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τούτων λεχθέντων οι ευθύνες των ελληνικών πολιτικών και οικονομικών ελίτ είναι ασήκωτες. Με την ανεύθυνη διαχρονική πολιτική τους οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή διεθνή ανυποληψία. Αν και η σημερινή κυβέρνηση φορτώνει το βάρος για την κρίση στην πενταετή διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή, όλοι οι σοβαροί πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι οι ρίζες της πάνε πολύ πίσω. Στις Βρυξέλλες και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όλοι γνωρίζουν σήμερα πως η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με πλαστά στατιστικά στοιχεία, την περίφημη «δημιουργική» λογιστική του εκσυγχρονιστή Κώστα Σημίτη. Όλοι γνωρίζουν σήμερα πως ειδικά η δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης Σημίτη υπήρξε καταστροφική για τη χώρα. Αυτή την καταστροφική πολιτική συνέχισε και ο Κώστας Καραμανλής με τη Νέα Δημοκρατία με χειρότερα ακόμη αποτελέσματα, λόγω και της διεθνούς κρίσης. Ακόμη, οι ρίζες της σημερινής ελληνικής κακοδαιμονίας πηγαίνουν πίσω στη δεκαετία του ’80 στη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Κάποιες προσπάθειες που κατέβαλε στην τελευταία περίοδο διακυβέρνησής του ο Ανδρέας για να αντιμετωπίσει το χρέος και τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, λίγα πράγματα απέδωσαν λόγω και της εύθραστης υγείας του. Είχε προηγηθεί και η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ είναι αλήθεια πως ο Σημίτης κατέβαλε κάποιες προσπάθειες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας στην πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του. Στην πραγματικότητα όμως από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων ξοδεύτηκαν σε άσχετες παροχές και έργα με την σφραγίδα της διαφθοράς και της διαπλοκής αντί να επενδυθούν στην παραγωγική οικονομία και στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Με τον ίδιο τρόπο ξοδεύτηκαν και δισεκατομμύρια που προέκυψαν από τις ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου τομέα που πραγματοποίησαν οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη. Στο μεταξύ το δημόσιο χρέος αυξανόταν συνεχώς κατά γεωμετρική πρόοδο. Αλλά και η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αμφιταλαντεύεται συνεχώς και δεν τόλμησε μέχρι στιγμής να πάρει τα μέτρα εκείνα που θα δώσουν την απάντηση στους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών αλλά και θα στείλουν ένα καθαρό μήνυμα ότι η χώρα είναι αποφασισμένη να εξέλθει από την κρίση υιοθετώντας μια νέα σοβαρή οικονομική πολιτική. Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας, πέρα από το χρέος, αφορά την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά της. Ο κρατικοδίαιτος καπιταλισμός της διαφθοράς και της διαπλοκής μαζί με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή διεθνή ανυποληψία. Κάτω από τέτοιες συνθήκες καμιά σοβαρή εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί σε μια στιγμή που η Αθήνα έχει ανοικτά μέτωπα στα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Σκοπιανό. Ο χρόνος πιέζει για τη λήψη άμεσων και τολμηρών μέτρων εξόδου της χώρας από την κρίση, προκειμένου να ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της.
Ο Στέφανος Κωνσταντινίδης είναι καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Κεμπέκ του Καναδά και επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΠΗΓΗ kapistri.blogspot
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ . ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ


ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ(ΚΛΙΚ)
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ(ΚΛΙΚ)
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τι θα συμβεί πραγματικά στην Ελλάδα;


by Mohamed El-Erian

Οι διεθνείς επενδυτές απ’όλο τον πλανήτη αρχίζουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Ωστόσο αρκετοί εξακολουθούν να θεωρούν την Ελλάδα μια μεμονωμένη περίπτωση –όπως έκαναν και για το Ντουμπάι πριν λίγους μήνες.

Με το χρόνο, θα δούνε ότι η Ελλάδα εντάσσεται σε ένα πολύ ευρύτερο επενδυτικό ζήτημα, που είναι το άμεσο αποτέλεσμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης: η διόγκωση των κρατικών ελλειμμάτων το 2008-09 στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι μια συνέπεια και αρχίζει να αποκτά μεγάλη σημασία για τις αποτιμήσεις σε πολλές αγορές του πλανήτη.

Καθώς το συνειδητοποιούμε αυτό, έχει μεγάλη σημασία να δούμε καθαρά τι είναι και τι δεν είναι η περίπτωση της Ελλάδας.
Στο πιο απλό επίπεδο, η Ελλάδα παίζει για την Ευρώπη ένα μεγάλο παιχνίδι «όποιος μιλήσει πρώτος, χάνει» και παίζει το παιχνίδι σε δύο επίπεδο. Ποιος θα μιλήσει πρώτος: οι ελληνικές αρχές, οι δωρητές ή και οι δύο; Και θα «μιλήσουν» εγκαίρως ώστε να αποτρέψουν μια πραγματικά καταστροφική αναταραχή στις αγορές με φαινόμενα ντόμινο;

Ας αρχίσουμε με την Ελλάδα όπου, υπό οποιοδήποτε ρεαλιστικό σενάριο, χρειάζεται μια σημαντική εσωτερική εξυγίανση.
Δεν θα υπάρξει λύση στα χρεωστικά προβλήματα της χώρας, εάν δεν γίνει μια βαθιά και σταθερή, τομή στην στρατηγική. Όμως, δεδομένων του συνθηκών και των στρατηγικών που υπάρχουν, μια τέτοια εξυγίανση είναι δυσκολη και τελικά ανεπαρκής.Αν συνοδευτεί με μεγάλη εξωτερική βοήθεια, θα σημαίνει τόσο έντονη δημοσιονομική λιτότητα, που θα εγείρει κοινωνικο-πολιτικά προβλήματα.

Η εξωτερική βοήθεια είναι απαραίτητη για να στηριχθεί μια σημαντική εφαρμογή εσωτερικής στρατηγικής. Και θα πρέπει να ειναι σημαντική σε κλίμακα και διάρκεια, καθώς και συγχρονισμένη και καλά στοχευμένη.

Είναι κατανοητό ότι τέτοιου είδους βοήθεια εγείρει ζητήματα ηθικής για τους δωρητές, ότι οι δωρητές αντιλαμβάνονται ότι μια ελληνική διάσωση δεν θα είναι εφάπαξ υπόθεση και ότι οι δωρητές έχουν κι αυτοί τα δικά τους οικονομικά προβλήματα.

Ως εκ τούτου, υποπτεύομαι ότι τουλάχιστον τρεις από τις ακόλουθες τέσσερις προϋποθέσεις είναι απαραίτητες για να κινηθούν οι Ευρωπαίοι δωρητές.

• Πρώτον, αποδείξεις ότι οι ελληνικές αγορές υφίστανται σοβαρό πληγμα εξαιτίας των ανησυχιών για την χρηματοδότηση του έθνους. Με την πρόσφατη εκτίναξη στο κόστος δανεισμού και τις διαταράξεις στην, συνήθως ομαλή, λειτουργία των αγορών κρατικών και εταιρικών ομολόγων, αυτή η προϋπόθεση είναι σαφές ότι υπάρχει ήδη.

• Δεύτερον, ενδείξεις ότι άλλες περιφερειακές οικονομίες της Ευρώπης –όπως η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία- υφίστανται επίσης επιπτώσεις. Αυτό συμβαίνει ήδη, όπως δείχνει η σταδιακή διεύρυνση στα spreads κινδύνου.

• Τρίτον, ενδείξεις ότι θα υπάρξουν κι άλλοι πάροχοι κεφαλαίων που θα μοιραστούν το βάρος της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Η πώληση ομολόγου 8 δισ. ευρώ στις αρχές της εβδομάδας σε ιδιώτες πιστωτές, συνάδει με αυτόν τον όρο.

• Τέταρτον, ενδείξεις ότι οι ελληνικές πιστωτικές διαταράξεις αρχίζουν να υπονομεύουν μεγάλες ευρωπαϊκες οικονομίες. Εδώ οι επιπτώσεις περιορίζονται στο ευρώ το οποίο, όμως, μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει διαταραχτεί (και ορισμένοι θεωρούν αυτή την επίπτωση ευνοϊκή για την Ευρώπη).

Αν εξαιρέσουμε αυτή την τελευταία προϋπόθεση, έχουν έλθει πολύ κοντά στο σημείο που οι δωρητές θα υποχρεωθούν να κινηθούν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε πιθανότητα κάποιον συνδυασμό ανακοινώσεων από την Ελλάδα και Ευρωπαίους δωρητές που θα έχουν στόχο να ησυχάσουν τις αγορές, να μειώσουν την μεταβλητότητα και να περιορίσουν τον κίνδυνο ντόμινο. Η επίδραση στις αγορές όμως δύσκολα θα είναι μεγάλης διάρκειας, καθώς και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν πολύπλευρες, μεγάλες προκλήσεις, που ενέχουν όλα τα συστατικά ενός πολύ περίπλοκου παιχνιδιού.

Από όποια πλευρά και να το δούμε, οι αγορές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ευμετάβλητες και περισσότεροι διεθνείς επενδυτές θα το προσέξουν. Μέσα στην διαδικασία αυτή, θα επιταθεί η γενική παραδοχή ότι οι κρατικοί ισολογισμοί σε πολλές προηγμένες οικονομίες παίζουν τον ρόλο τους, όσον αφορά τις ευρύτερες σκέψεις για τις τοποθετήσεις των χαρτοφυλακίων.

*Ο κ. Mohamed El-Erian είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Pimco, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές ομολόγων του πλανήτη.
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών

λέει ο σύμβουλος του Ραγκούση καθηγητής Δ. Τσάτσος


Τον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του. Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο. Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους έλληνες πολίτες… Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή. Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε».

Αν η Κυβέρνηση εμμείνει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των μεταναστών, στην κατάθεση δηλαδή μιας αντισυνταγματικής ρύθμισης, τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα. Δεν θα φθάναμε ως εδώ όμως, κύριε Ραγκούση – να έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία – αν είχατε συμβουλευθεί και ακούσει τους συμβούλους σας …

πηγη antinews

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: Θα λύσουμε το θέμα των θρησκευτικών συμβόλων

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ . ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΙΕΙΕΣ ΜΑΣΟ πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί το θέμα απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων από τους δημόσιους χώρους στην Ελλάδα. Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε από Πολωνό βουλευτή για το θέμα της διατήρησης ή της απομάκρυνσης κάποιων θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους, όπως π.χ. στις σχολικές αίθουσες.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που προκαλεί διαμάχες, αλλά επί του παρόντος στην Ελλάδα δεν έχει τεθεί. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τεθεί κάποια στιγμή καθώς, όπως είπε, οι κοινωνίες γίνονται πολυεθνικές. Είναι ένα θέμα, προσέθεσε, ισορροπίας μεταξύ του σεβασμού στις παραδόσεις και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένα δύσκολο θέμα, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να το λύσουμε, κατέληξε. Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ


TOY ΘΕΟΔΩΡΟY Κ. ΚΑΡΥΩΤΗ
Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να δημοσιεύσουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, έναν εντελώς απαράδεκτο χάρτη χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το Δίκαιο της Θάλασσας.Όπως φαίνεται από τον παραπάνω χάρτη, δείχνουν ότι η Κύπρος αποτελείται από δύο κράτη και η αποκαλούμενη «νότιος» Κύπρος έχει μια περιορισμένη ΑΟΖ. Επιπλέον αρνούνται να δώσουν δικαιώματα ΑΟΖ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και με αυτή την οριοθέτηση παριστάνουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο!

Η τραγωδία έγκειται στο γεγονός ότι έχουν πλησιάσει τους Αιγυπτίους που φαίνεται ότι αποδέχονται μια τέτοια οριοθέτηση που δεν δίνει δικαιώματα ΑΟΖ στα ελληνικά νησιά Καστελόριζο και Στρογγύλη και έτσι παριστάνουν ότι η ΑΟΖ της Αιγύπτου συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας και το λόγο που δεν επιθυμεί καμία διαπραγμάτευση με την Ελλάδα σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο Πέλαγος. Από τον ίδιο χάρτη διαπιστώνουμε επίσης τη μεγάλη ζημιά που κάνει το Καστελόριζο στην Τουρκία, αγκάθι πραγματικό για τα πονηρά της σχέδια στην Μεσόγειο. Τέλος, ο χάρτης δείχνει την ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι η Τουρκία δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.
Για να καταλάβουμε καλύτερα το πρόβλημα της Τουρκίας πρέπει να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Δίκαιου της Θάλασσας. Η Τουρκία και η Βενεζουέλα είναι δύο κράτη που δεν υπέγραψαν την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και αρνούνται μέχρι σήμερα να προσχωρήσουν σ' αυτήν. Το πρόβλημά τους είναι παρόμοιο γιατί και τα δύο κράτη έχουν μπροστά στις ακτές τους νησιά που δεν τους ανήκουν. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα το πρόβλημα της Βενεζουέλας γιατί η ύπαρξη νησιών απέναντι από τις ακτές της, της δίνει μια πολύ περιορισμένη ΑΟΖ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ και στη μέση ο Γ.Α.Π.Ικανοποίηση στην Άγκυρα από την επιστολή Παπανδρέου

Δύσκολα κρύβει την ικανοποίησή της η Άγκυρα για την αποδοχή του διαλόγου από ελληνικής πλευράς, με την επιστολή Γιώργου Παπανδρέου προς Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.
«Καλές προθέσεις και πολιτική βούληση περιλαμβάνει η απαντητική επιστολή του κ. Παπανδρέου, όπως ακριβώς ήταν και η επιστολή του κ. Ερντογάν» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σχολιάζοντας την επιστολή του πρωθυπουργού και βέβαια όταν λέει αυτά ο Α. Νταβούτογλου, κάθε σχόλιο περιττεύει.
Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την απάντηση «σε γενικές γραμμές θετική» και είπε πως «ελπίζει ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα».
Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη πως «πρόκειται για επιστολή, που έχει συνταχθεί με θετικό και δημιουργικό πνεύμα» και τόνισε ότι «αμφότερες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση. Έχουμε, επίσης, σημεία διαφωνίας, πράγμα το οποίο είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να μπορούμε να συνομιλήσουμε επί των θεμάτων αυτών».
Δηλαδή κάνει σαφές και σε όσους δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι η επιστολή μιλάει για «διαπραγμάτευση εφ’όλης της ύλης» και όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα…
Νταβούτογλου: Μετά τις ευχαριστίες έστειλε και τις απειλές
Αυτοί είναι οι "κανόνες" της Άγκυρας!!!

«Ρεσιτάλ» Νταβούτογλου στα τουρκικά ΜΜΕ για Κύπρο και έμμεσο μήνυμα προς Αθήνα. Μετά τα «συγχαρητήρια» στον Γ. Παπανδρέου για την επιστολή του, ήρθε η σειρά των απειλών για την Κύπρο!
- Έμμεσο μήνυμα και προς την Αθήνα «Oσοι είναι συνομιλητές μας, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση.»
Πλέον, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αφού φαίνεται πως εξασφάλισε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που είχε θέσει η Τουρκία για διάλογο εφ όλης της ύλης στο Αιγαίο, μετά την απαντητική επιστολή του έλληνα Πρωθυπουργού, ήρθε η σειρά της Κύπρου να κάτσει στη θέση του προς διαπαιδαγώγηση άτακτου μαθητή, αφού η Ελλάδα βαίνει προς συμμόρφωση, από την «μεγαλόψυχη πλην όμως αυστηρή και ακριβοδίκαιη Τουρκία».
«Εμείς κάνουμε τα δέοντα για το όραμα της ειρήνης», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί βέβαια πως πέρα από αυτά τα «δέοντα» ουδεμια ευθύνη φέρει, για την οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη...
Αναλυτικά η δήλωση του Α. Νταβούτογλου που έκανε στο τουρκικό κανάλι NTV είναι η εξής:
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά νομίζει ότι λέγοντας «όχι» στα πάντα, θα καταλήξει στη λύση που επιθυμεί. Όσοι όμως είναι συνομιλητές μας, (σ.σ. προφανώς εννοεί, εκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον έλληνα Πρωθυπουργό) πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν λαμβάνει αποφάσεις κάτω από πίεση. Εμείς κάνουμε τα δέοντα για το όραμα της ειρήνης. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά ο δρόμος της επιβολής της δικής τους λύσης, στριμώχνοντας την Τουρκία».
Τα συμπεράσματα δικά σας Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Διάλογο εφ'όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο αποδέχθηκε ο Γ. ΠαπανδρέουImageΜία εξέλιξη που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δυσμενής για τα εθνικά συμφέροντα, σημειώθηκε πριν από λίγο: Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για διμερή απ'ευθείας διάλογο "εφ'όλης της ύλης" στο Αιγαίο και από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μπορούν πλέον να οδηγήσουν μέχρι και σε αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν την κυριαρχία της χώρας. Μάλιστα στην απαντητική επιστολή του στον Ταγίπ Ερντογάν πέρα από τον απ'ευθείας διάλογο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (!) προτείνει εν συνεχεία, αν δεν "τα βρούμε", προσφυγή στην...Χάγη! Η κίνηση είναι πρωτοφανής και είναι άγνωστες οι συνέπειές της.

Κατ'αρχήν τι εννοεί με την προσφυγή στην Χάγη; Εννοεί ότι μπορούν να προσφύγουν οι δύο πλευρές μόνο για την υφαλοκρηπίδα ή για το σύνολο των διμερών προβλημάτων που υπάρχουν και έχουν προκληθεί από την επιθετικότητα της Τουρκίας; Αυτό δεν διευκρινίζεται. Διότι αν πάμε και για συνοριακές διαφορές είναι τελείως διαφορετικό το θέμα από την υφαλοκρηπίδα.

Τι σημαίνει Δικαστήριο Χάγης; Σημαίνει ότι έτσι και συμφωνήσει και η Τουρκία για την προσφυγή στη Χάγη, όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο είναι υποχρεωμένα τα μέρη που έχουν προσφύγει να την αποδεχθούν! Αν π.χ. αποφασίσει το Δικαστήριο ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και η υφαλοκρηπίδα τους αποτελεί προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Μικράς Ασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε.

Το ζήτημα είναι ποιος θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία των δικαστών και σε τελική ανάλυση πως αυτά που κατακτήσαμε - με την έννοια του επιτεύγματος της απελευθέρωσης μετά από 450 χρόνια τουρκοκρατίας - με τα όπλα και με άφθονο αίμα θα τεθούν υπ'όψιν ενός ουδέτερου - στην καλύτερη περίπτωση - παρατηρητή. Δηλαδή κάποιος τρίτος θα αποφασίσει για το αν η χώρα έχει δίκαιο ή όχι;

Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο:

Στην επιστολή σημειώνει ως προς τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο ότι ενέργειες όπως το casus belli, οι υπερπτήσεις και οι ερευνητικές δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα που δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας «δεν βοηθούν καθόλου τη βελτίωση των σχέσεών μας» και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναζωογονηθούν οι διερευνητικές επαφές και να λάβουν νέα ώθηση". Δηλαδή "επειδή μας απειλείτε με πόλεμο, επειδή πετάτε επάνω από τις στέγες των σπιτιών μας με τα μαχητικά σας, επειδή κάνετε έρευνες για πετρέλαιο σε περιοχή που θεωρούμε ότι είναι δική μας, ελάτε να κάνουμε διάλογο"! Απίστευτο!

Σημειώνει, ωστόσο, ότι "η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να είναι χωρίς ημερομηνία λήξης."

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία κατάφερε αυτό που ήθελε με την επιθετική της πολιτική: Να καθίσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να διαπραγματευθούμε τις απαιτήσεις της, αφού ως γνωστόν η ελληνική πλευρά δεν διεκδικεί τίποτα!

Σε περίπτωση αδυναμίας επίτευξης συμφωνημένης λύσης, σε προσυμφωνημένο χρόνο που μένει να καθορισθεί, ο Γιώργος Παπανδρέου προτείνει η Ελλάδα και η Τουρκία να απευθυνθούν από κοινού στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με τους σχετικούς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία καθίζει στο τραπέζι "με το έτσι θέλω" της Ελλάδα για να διαπραγματευθεί η τελευταία αυτά που μέχρι την έναρξη των διαπραγματεύσεων θεωρούσε δικαιώματά της.

Ποια είναι τα θέματα που θέλει η Άγκυρα να συζητηθούν; Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν θέματα όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "γκρίζων ζωνών", δηλαδή νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου, ο αφοπλισμός των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου, τα 10 ν.μ του εναέριου χώρου, η αποδοχή από την Ελλάδα της άρνησης επέκτασης των χωρικών υδάτων πάνω από τα 6 ν.μ. κλπ.

Που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση που δεν υπάρξει ελληνική υποχώρηση και ύπαρξη συμφωνίας θα έχουν καταγραφεί επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όλες οι τουρκικές διεκδικήσεις. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αποδείχθηκε αδιέξοδη η πολιτική του "δεν διεκδικούμε τίποτα δεν παραχωρούμε τίποτα".

Θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι για να ζητήσουμε, έστω σεβασμό συνθηκών (διαβάστε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, ποία μεταχείριση επιφύλαξαν στους Έλληνες της Ίμβρου που υποτίθεται ότι προστατεύονταν από την συνθήκη της Λοζάνης, οι Τούρκοι), αλλά για να επιτύχουμε να πάψουν να παραβιάζουν τα θαλάσσια, εναέρια και ενίοτε χερσαία σύνορά μας και να μην προκαλούν. Αυτό ζητάμε μόνο...

Ένα άλλο σημείο της επιστολής που χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι αυτό που αναφέρεται στις "στρατιωτικές δραστηριότητες των δύο χωρών στο Αιγαίο ως εστίες έντασης οι οποίες πρέπει να αποτραπούν"! Το Αιγαίο χωρίς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ή τουλάχιστον χωρίς τις δραστηριότητές τους (;), δηλαδή για "να μην προκαλούν εστίες έντασης"...

Από εκεί και πέρα στην επιστολή αναφέρονται ως τομείς δυνητικής συνεργασίας η Ενέργεια (πετρέλαια...), το Εμπόριο και Επενδύσεις, ο Πολιτισμός, η Παράνομη μετανάστευση, η Πράσινη Ενέργεια, Περιβάλλον, Αναδάσωση και Πράσινη Ανάπτυξη, οι Υποδομές και Μεταφορές και η Καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Όλα αυτά υπό την προστασία της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, προφανώς...

Κάνει τέλος μια απαρίθμηση των γενικών ενοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρων, αναφέροντας συγκεκριμένα τις ακόλουθες θεματικές: διμερής συνεργασία, περιφερειακή συνεργασία (Μεσόγειος, Μέση Ανατολή, Μαύρη Θάλασσα, Βαλκάνια, Καύκασος), παγκόσμια θέματα (κλιματική αλλαγή, μη διασπορά πυρηνικών όπλων, οικονομική κρίση και θεσμοί), σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, πρόοδος διερευνητικών επαφών και μέτρα μείωσης της έντασης και ενίσχυσης της ασφάλειας στο Αιγαίο.

Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει το μήνυμα ειρήνης που μετέφερε τον Οκτώβριο στον τουρκικό λαό και τονίζει ότι από κοινού με τον Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και να τις οδηγήσουν προς ένα λαμπρό μέλλον προς όφελος των δύο λαών.

Η επιστολή επιδόθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα, Φάνη Ξυδά. Στην απαντητική του επιστολή προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει ενθαρρυμένος από την κοινή τους επιθυμία για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, Τονίζει δε, ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να επιλύσουν τα θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα, ιδίως ενώπιον των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε.

"Αναφορικά με το Αιγαίο, πρωταρχική προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος και ατμόσφαιρας αμοιβαίας εμπιστοσύνης".

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει "την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, τόσο των διμερών όσο και των πολυμερών, καθώς αυτές αποτελούν το πλαίσιο για το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο και συνιστούν θεμέλιο προς εξασφάλιση διαρκών σχέσεων καλής γειτονίας". Τότε τι θα συζητήσουν; Αφού η Άγκυρα διαφωνεί ως προς το σύνολο των ανωτέρω θεμάτων με την ελληνική θέση και η επιδίωξή της είναι να αναθεωρηθούν οι συνθήκες.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι "το κλειδί για βιώσιμη λύση είναι να αφεθούν οι δύο κοινότητες να αποφασίσουν ελεύθερα για το κοινό τους μέλλον, χωρίς καμιά έξωθεν παρέμβαση ή πίεση". Περιγράφοντας τη λύση, κάνει αναφορά σε "ένα ομοσπονδιακό σχήμα με δομές που θα εγγυώνται την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους". Ιδού και η ελληνοτουρκική ομοσπονδία στην Κύπρο...

Αφού εκφράζει την υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κάνει ειδική αναφορά στη σημασία εκπλήρωσης εκ μέρους της Τουρκίας, των υποχρεώσεών της έναντι της Ελληνικής μειονότητας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας, πολιτιστικών καταβολών ή εθνοτικής προέλευσης, είναι αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Πολιτείας και προσωπική του δέσμευση έναντι κάθε Έλληνα πολίτη.


Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, στην επιστολή αναφέρεται ότι η συνεργασία τόσο στο διμερές, όσο και στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της Τουρκίας προς τις επιχειρήσεις της FRONTEX, αποτελεί τον μόνο τρόπο για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου. Δεν αναφέρει όμως ότι η Τουρκία μέχρι σήμερα αρνείται να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια με αποτέλεσμα η λαθρομετανάστευση να έχει εξελιχθεί στην κορυφαία ασύμμετρη απειλή για τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτείνει την οργάνωση μιας επίσημης επίσκεψης σε πρωθυπουργικό επίπεδο και προσκαλεί τον κ. Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα μας, τονίζοντας ότι τα δύο υπουργεία Εξωτερικών θα πρέπει να καθορίσουν μια κατάλληλη ημερομηνία πιθανώς πριν το καλοκαίρι.

Είναι βέβαια η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται διάλογο εφ΄όλων των διεκδικήσεων της Τουρκίας...

Σχόλιο διαχειριστή: Μετά την ομολογία στο προηγούμενο άρθρο να τον χαιρόμαστε τον Εθνοπρωθυπουργό μας

ΠΗΓΗ defencenet.gr

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τούρκοι αξιωματικοί:"Έτσι κάναμε εθνοκάθαρση στην Ίμβρο το 1965, έτσι θα εισβάλλουμε στον Έβρο"!ImageΑνατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πως ερήμωσαν την Ίμβρο και επέβαλαν εθνοκάθαρση στους Έλληνες που ζούσαν εκεί από αιώνες, αλλά και πως ετοίμαζαν εισβολή στον Έβρο και κατοχή του βόρειου τμήματος του νομού (όλα αυτά υποτίθεται για να ανατρέψουν τον Τ.Ερντογάν, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως θα ανατρεπόταν ο Τούρκος πρωθυπουργός) προέβλεπε το "Σχέδιο Βαριοπούλα" του 2003. Το σχέδιο υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στη διαμόρφωση συνθηκών ανωμαλίας στην Τουρκία και στην ανατροπή της κυβέρνησης και έφερε στο φως η φιλελεύθερη εφημρδία "Ταράφ".

Χθες η τουρκική εφημερίδας "Ταράφ", δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και την απομαγνητοφωνημένη παρουσίαση που έκανε Τούρκος συνταγματάρχης στο πλαίσιο του σχεδιασμού, κατά την οποία αναφέρεται πώς εξαναγκάστηκαν σε φυγή οι Έλληνες της Ίμβρου.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει καθόλου το υπουργείο Εξωτερικών, πέρα από μία ανώδυνη δήλωση του ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσα

Η "Ταράφ" συνεχίζει να αποκαλύπτει λεπτομέρειες του σχεδίου που είχε ετοιμαστεί το Μάρτιο του 2003.
Η εφημερίδα κάνοντας λόγο για "Δεύτερη κρίση τύπου Ίμια", σημειώνει ότι ο τότε διοικητής της Α' Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ταξίαρχος Γιουρνταέρ Ολτζάν πρότεινε "μικρής εμβέλειας συγκρούσεις με την Ελλάδα με σκοπό την τόνωση του εθνικού αισθήματος".

Σημειώνει επίσης ότι "η παρουσίαση που έκανε στο ίδιο σεμινάριο ο συνταγματάρχης Τουντζάϊ που εμφανίζεται ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, δείχνει πώς εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο οι εκεί Έλληνες, στο πλαίσιο ενός συστηματικού σχεδίου".

Η εφημεριδα αναφέρει ότι "τα λόγια του συνταγματάρχη επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι οι Έλληνες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ίμβρο ως αποτέλεσμα των παρενοχλήσεων των υπόδικων των ανοιχτών φυλακών που δημιουργήθηκαν το 1965 στο νησί" και δημοσιεύει μέρος της απομαγνητοφωνημένης παρουσίασης του συνταγματάρχη:

"Τώρα εδώ θα συζητήσουμε και κάποια απόρρητα πράγματα. Εξάλλου αυτός είναι ο βασικός σκοπός της εργασίας σχετικά με το σχέδιο.Σε πρώτη φάση, προκειμένου να αναγκάσουμε σε φυγή τους Έλληνες από την Ίμβρο, στείλαμε μονάδα κομάντος της στρατοχωροφυλακής. Φτιάξαμε στην περιοχή ανοιχτές φυλακές. Ως προς το αποτέλεσμα που υπήρξε στην περιοχή, υπήρξε μετανάστευση σε σημαντικό βαθμό. Βήμα-βήμα, έγιναν διάφορα πράγματα στην περιοχή και στις ανοιχτές φυλακές, όπως καλλιέργειες. Τώρα είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά στο πλαίσιο των τουρκοελληνικών σχέσεων της εποχής, προέκυψε η ανάγκη να γίνει αυτό, εναντίον αυτών που γινόταν στη Δυτική Θράκη. Αργότερα, όταν αποσύραμε τη δύναμη, εγκαταστήσαμε στην περιοχή τη μονάδα κομάντος".

Η "Ταράφ" σημειώνει ότι αυτά προκύπτουν από την 175 σελίδων καταγραφή της απομαγνητοφώνησης ομιλιών σχετικά με το Σχέδιο.

Στο εν λόγω κείμενο, ο Τούρκος ταξίαρχος, φέρεται να λέει, σύμφωνα με την εφημερίδα τα εξής: "Παρότι σκεφτόμαστε ότι η εσωτερική απειλή είναι απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πρώτη προτεραιότητα, ωστόσο, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ενότητας και συμπαράστασης μεταξύ των πολιτών, σκέφτομαι ότι θα ήταν κατάλληλο, με σκοπό τη διασφάλιση της ψυχολογικής υποστήριξης, να υπάρξουν μικρής εμβέλειας συγκρούσεις με την Ελλάδα.Η επίλυση του θέματος των μιλίων είναι δύσκολο ζήτημα και προϋποθέτει μεγάλης εμβέλειας επιχείρηση και πολιτική προεργασία. Για το λόγο αυτό, σκέφτομαι ότι θα προσέφεραν όφελος επεισόδια μικρής εμβέλειας από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό, ή ακόμη και στα σύνορα, στην ανάγκη χρησιμοποιώντας και τον Τύπο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την τρίτη μέρα του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαρτίου 2003 στην Α� Στρατιά, ο τότε διοικητής της τελευταίας, στρατηγός Τσετίν Ντογάν, προτείνει εισβολή στον Έβρο.

Η "Ταράφ" αναφέρει ότι "η πρόταση του Ντογάν είναι η εισβολή του τουρκικού στρατού σε ένα τμήμα του Έβρου και η πρόκληση τεχνητής έντασης" και παραθέτει τμήμα από την ομιλία του στρατηγού Ντογάν: "'Αλλος ένας τρόπος επιχείρησης είναι, με την παροχή αναγκαίας αεροπορικής δύναμης εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, να καταλάβουμε την περιοχή που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε Βόρειος Έβρος και κατ' επέκταση να εφαρμόσουμε και τους δύο τρόπους επιχείρησης, δηλαδή αυτήν που αφορά την εσωτερική ασφάλεια, αλλά και αυτό. Υπήρξαν σκέψεις ότι ο επιχειρησιακός αυτός τρόπος θα είναι επιχείρηση ταυτόχρονα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και κατ' επέκταση θα συμβάλει στη διασφάλιση της εθνικής ενότητας".

ΠΗΓΗ defencenet.gr
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Το φιάσκο του «αντισημιτισμού»

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!

Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!

Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;

Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!

Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό... «τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν.

ΥΠΟΨΙΕΣ
Προβοκάτσια ξένων υπηρεσιών;

Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των δραστών εγείρει ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί από τις βάσεις πυρπόλησαν δύο φορές τη συναγωγή λόγω προσωπικής πολιτικής εμπάθειας εναντίον των Εβραίων ή έδρασαν κατόπιν εντολών μυστικών υπηρεσιών των χωρών τους; Έχουμε να κάνουμε δηλαδή με τυχαίες πράξεις αντισημιτικού κρετινισμού τεσσάρων ανεγκέφαλων Αμερικανών και Βρετανών ή με πολιτική προβοκάτσια ξένων πρακτόρων με στόχο τη δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε μια φάση που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και επομένως έχει ανάγκη τις ξένες τράπεζες;

πηγη εφ. ΕΘΝΟΣ

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

FINANCIAL TIMES : Οι Τριάντα Τύραννοι των Βρυξελλών και o Πελοποννησιακός πόλεμοςΑνησυχητικούς παραλληλισμούς με τις επιπτώσεις του Πελοποννησιακού πολέμου εντοπίζει ο αρθρογράφος των Financial Times, Wolfgang Munchau, στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
«Ο πόλεμος τελείωσε το 404 π.Χ., όταν οι νικητές Σπαρτιάτες επέβαλλαν στην Αθήνα τους Τριάντα Τυράννους, που στέρησαν τους Αθηναίους από τα περισσότερα από τα δημόσια και δημοκρατικά δικαιώματά τους. Η τυραννία τελείωσε με μία επανάσταση ένα χρόνο αργότερα, όταν η δημοκρατία αποκαταστάθηκε. Λίγες δεκαετίες αργότερα, οι υπερήφανες πόλεις – κράτη της Ελλάδας και η Σπάρτη είχε εξαφανιστεί από το γεωπολιτικό χάρτη».
Ο Munchau φοβάται ότι κάτι ανάλογο ενδέχεται να συμβεί εάν η Ευρωζώνη επιβάλει λιτότητα ως αντάλλαγμα για μία διάσωση.
Για την Ελλάδα, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τέσσερα σενάρια.

Η πρώτη επιλογή είναι η χρεοκοπία της χώρας, με μία διάσωση από την Ευρωζώνη, η οποία θα θέσει ως προϋπόθεση ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας. «Σε αυτή την περίπτωση, η ΕΕ θα πρέπει να στείλει στην Αθήνα τη δική της εκδοχή των Τριάντα Τυρράνων», εξηγεί και ξεκαθαρίζει ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η ΕΕ θέλουν να αποφύγουν αυτό το σενάριο. «Ο τοπικός πληθυσμός σίγουρα θα το θεωρήσει αυτό σαν ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από τους ξένους και μία παραβίαση της δημοκρατικής θέλησης», λέει η Munchau και αναφέρεται στα αρνητικά δημοσιεύματα απέναντι στα ξένα ΜΜΕ.


«Το κοινό της Ελλάδας στηρίζει τις πολιτικές τάξεις, παρά την τεράστια αποτυχία τους να ετοιμάσουν τη χώρα για τα όσα έρχονταν. Οι προοπτικές στο πρώτο σενάριο είναι παρόμοιες με αυτές της λυπηρής ηγεσίας των Τριάντα Τυρράνων: Δυσάρεστες, βίαιες και σύντομες».
Το δεύτερο σενάριο είναι μία χρεοκοπία χωρίς διάσωση. Η ΕΕ αρνείται την οικονομική βοήθεια επειδή η Ελλάδα δεν τήρησε τους κανόνες της. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η κρίση αναμένεται να μεταδοθεί στην Πορτογαλία και τελικά την Ισπανία.

Το τρίτο σενάριο είναι αυτό για το οποίο προσεύχονται όλοι στις Βρυξέλλες: Με ευγενική πειθώ, η ΕΕ οδηγεί την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τα όσα χρειάζονται από μόνη της. Σε αυτό το ενδεχόμενο προβλέπονται βέβαια αντιλαϊκά μέτρα, όπως σοβαρές περικοπές στις δαπάνες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μείωση των θέσεων εργασίας του δημόσιου τομέα, πάγωμα των μισθών του δημοσίου και μεταρρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα που τελικά θα φέρουν μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα.

Η τέταρτη λύση είναι η υπεκφυγή, κάτι που θα κοροϊδέψει σημαντικό αριθμό ανθρώπων, χωρίς να επιλύσει τίποτα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που εδώ και χρόνια παρατηρείται στην ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει αξιοσέβαστα στατιστικά στοιχεία ή θα κάνει παραπλανητικές υποσχέσεις για διαρθρωτικές αλλαγές. «Η Νέμεσις θα αναβληθεί, για τώρα», εξηγεί ο Munchau.
Όμως, προειδοποιεί ότι «ενδέχεται να επιστρέψουμε στο ίδιο σταυροδρόμι κάποια στιγμή στο μέλλον. Όμως, για αυτό θα ανησυχήσει η επόμενη γενιά των πολιτικών. Εμείς θα έχουμε γλιτώσει».
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, η τελευταία λύση είναι η πιο δελεαστική πολιτικά, όμως, είναι και η πιο ριψοκίνδυνη μακροπρόθεσμα, γιατί φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στο σημείο από όπου δεν υπάρχει γυρισμός και την Ευρωζώνη κοντά στη διάσπαση.
ΠΗΓΗ foreignpress
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Goldman Sachs: Κτύπημα στο ευρώ, “σκοτώνοντας την Ελλάδα”!


του Δημήτηρη Παφίλα


“Τρεις μέρες θα μας πλήττουν, δύο θα μας αφήνουν ήσυχους”…
Θύμα της παθογένειας της Ελλάδος, της απουσίας της Ε. Ε, αλλά και του ανεξέλεγκτου αγγλοσαξωνικού χρηματοικονομικού συστήματος είναι πλέον η χώρα μας, καθώς όπως εξηγεί κορυφαίος Κύπριος διαχειριστής στο protohema.gr “η πίεση στα ομόλογα και τις μετοχές θα συνεχιστεί για να δοκιμάσουν η Goldman Sachs και η Μorgan Stanley το ευρώ μέσω της πιο αδύναμης χώρας της Ελλάδας. Τρεις ημέρες μας κτυπάνε και δυο μας αφήνουν, αφού όπως λένε και οι ίδιοι για να δικαιολογηθούν, τα στοιχήματα τα παίζουν για λογαριασμό πελατών τους. Ποια είναι τα στοιχήματα; Εάν θέλει κάποιος να σορτάρει το ευρώ των 16 χωρών, διαλέγει μια χώρα. Μεταξύ Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας, διάλεξαν την πιο αδύναμη. Τα κριτήρια, άλλωστε, τα έδωσε η ελληνική κυβέρνηση. Με 12,5% έλλειμμα, 300 δισ. χρέος και όταν δεν μπορεί να κάνεις taxation ( επιβολή φόρου) στα τσιγάρα είσαι ο πιο αδύνατος. Το στοίχημα είναι απλό: αξίζει το ευρώ των 16 με μια χώρα, όπως η Ελλάδα ; Όχι. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σόρταραν την λίρα το 1998, και χρεοκόπησαν την Lehman Brothers πέρυσι. Στην Lehman Brothers τα πράγματα ήταν απλά. Είχε δανειστεί 42 φορές τα ίδια κεφάλαια της Ακριβώς, όπως τώρα είναι αδύναμη και δανεισμένη η Ελλάδα. Κάποιοι διαχειριστές είδαν τα στοιχεία της Lehman και ανέλαβαν τα στοιχήματα εναντίον της - τα περισσότερα από αυτά τέθηκαν από την Goldman Sachs η οποία αργότερα αρνήθηκε να δώσει στοιχεία. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει δυο εταιρικές πράξεις για να αντιστρέψει την εικόνα: λ. χ, να ιδιωτικοποιήσει πλήρως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ή να πωλήσει το 10% του ΟΤΕ” καταλήγει.

Πώς παίζουν το ευρώ – Αγορές και σε τρίμηνα έντοκα !
Όμως, το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει αναλάβει για αυτή την περίοδο, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η αμερικανική Goldman Sachs είναι η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ, και για οποιονδήποτε θέλει να σορτάρει τεράστια κεφάλαια σ αυτό, ένας τρόπος υπάρχει - όπως συνέβη το 1998 με τον Τζόρτζ Σόρος και την λίρα ή πέρυσι με την Lehman Brothers ή και αργότερα με τα στεγαστικά δάνεια με τον J. Paulson…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 16 – όπως η Αγγλία το 1998 – παρουσιάζει μια ομοιότητα εξαιτίας της δομής του αγγλοσαξωνικού χρηματοοικονομικού συστήματος: παρά την πολιτική ένωση, δεν διαθέτει θεσμοθετημένο μηχανισμό αντιμετώπισης οποιασδήποτε κρίσης σ’ ένα από τα μέλη της.

Αντίθετα, η Ε. Ε απαγορεύει οποιαδήποτε παρέμβαση στις αγορές. Η δουλειά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, άλλωστε, δεν είναι η διάσωση χωρών, αλλά τραπεζών. Ελλείψει ελέγχου, η Goldman Sachs έλαβε θέσεις short έναντι του ευρώ, των ελληνικών ομολόγων και των τραπεζικών μετοχών. Ακόμη, και τρίμηνα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου αγόρασε με επιτόκιο 2,20% και δυο ημέρες το επιτόκιο βρέθηκε στο 5,50%!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ξένοι αγόρασαν το 80% της έκδοσης. “Όταν έχεις ποντάρει 10 δις. δολάρια, δεν θα χαλάσεις 500-800 εκατ. για έντοκα», ρωτά ο Κύπριος διαχειριστής. Όπως αναφέρει όμως στο protothema.gr υπεύθυνος της Goldman Sachs για την Ελλάδα, τα στοιχήματα δεν είναι προς τη μια πλευρά συνεχώς. Την μια εβδομάδα πωλεί συντονισμένα, ενώ την άλλη αγοράζει μαζικά, όπως συνέβη πριν δυο τρεις εβδομάδες. Η κεντρική, όμως, στρατηγική, δεν αλλάζει: η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου από το 1,44 στο 1,40 αποδίδει τεράστια κέρδη σε οργανισμούς όπως η Goldman Sachs και η Μorgan Stanley οι οποίες έχουν λάβει θέσεις έναντι του ευρώ.

Στο τελευταίο τρίμηνο, τα κέρδη της Goldman Sachs έφθασαν στα 117 εκατ. δολάρια. Για να δούμε, πως θα κερδίσουν από τα 5ετή ελληνικά ομόλογα, έκδοση η οποία θα καλυφθεί…

Το κόλπο με τα 5ετή ομόλογα

Εδώ και δυο εβδομάδες στα dealing room των ελληνικών και ξένων τραπεζών όλοι γνώριζαν για μια φήμη η οποία ήθελε το δημόσιο να δανείζεται μέσω 5ετών ή 3ετών ομολόγων με ιδιωτική τοποθέτηση, ώστε να αποφύγει το υψηλό κόστος των δεκαετών.

Την περασμένη Τρίτη, στελέχη ελληνικών τραπεζών είδαν στα μόνιτορ περίεργες πωλήσεις από ξένους στα ομόλογα κοντινής διάρκειας. “Οι ξένοι προχώρησαν σε προπωλήσεις εν όψει της επικείμενης προσφοράς”, είπε στο protothema gr. στέλεχος ιταλικής τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, το spread στα πενταετή έφθασε στις 407 μονάδες, δηλαδή το επιτόκιο στο 6,3% έναντι 4,9% του περυσινού Μαρτίου!

Με άλλα λόγια, κατάφεραν να μας πωλήσουν ακριβά το χρήμα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της έκδοσης από το δημόσιο σημαίνει ότι η έκδοση είναι καλυμμένη, έστω και με επιτόκιο 6,3%. Την ίδια ώρα τα δεκαετή εκτοξεύθηκαν στον ουρανό με spread 318 μονάδων, δηλαδή επίπεδα προ της ένταξης της ελληνικής οικονομίας στο ευρώ και ρεκόρ 12ετίας.

Δεν φταίει ο Paulson, Έλληνες εφοπλιστές και ιδιώτες στρέφονται στο δολάριο

O ίδιος διαχειριστής τονίζει ότι δεν φταίει ο John Paulson τον οποίο “έδειξαν” τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θέση μπορεί να έχει λάβει, όπως λένε, για 2 ή 3 δισ. δολάρια. Εάν η Ελλάδα καταστραφεί, ο ίδιος θα χρεοκοπήσει, σύμφωνα με αυτά που λένε. Οι παίκτες του επιπέδου του Paulson έχουν διασφαλιστεί με swap, αντίθετες θέσεις, παράγωγα.»

Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες, τα private Βanking των τραπεζών δέχονται μια εντολή: “Αλλάξτε τα ευρώ σε δολάρια”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα 200- 300 εκατ. ευρώ έχουν μετατραπεί, χωρίς να είναι εύκολο να υπολογιστεί πόσα κεφάλαια έχουν αλλάξει οι Έλληνες εφοπλιστές.

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ = ΘΕΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ


Γράφει ο Στ. ΛηναίοςΕίμαστε βέβαιοι ότι όλοι μας, χωρίς χρώματα και αρώματα, παρακολουθούμε από καιρό, τη συστηματική εθνική αποδόμηση και τον εποικισμό της πατρίδας μας, με το γνωστό ιδεολόγημα της παγκοσμιοποίησης. Ότι, δηλαδή, «πρέπει και η Ελλάδα να γίνει «πολυπολιτισμική». Κιαυτό σημαίνει να μπαίνουν στη χώρα μας ξένοι πληθυσμοί ώστε να γίνει «πολυπολιτισμική»…

Όταν αυτή η «εισροή» ξένων είναι φυσιολογική ή, πολλές φορές και αναγκαστική, όπως γίνεται αιώνες τώρα, από χώρα σε χώρα, είναι γεγονός ότι, σε ένα μεγάλο ποσοστό, συμβάλλει θετικά στο «φρεσκάρισμα» ενός τόπου…

Δυστυχώς, όμως, αυτή η «εισβολή» ξένων, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ούτε φυσιολογική ούτε αναγκαστική… Είναι οργανωμένη..

Και ο πιο αμύητος καταλαβαίνει, πλέον, ότι συνδέεται γενικότερα με τη φανερή στρατηγική των «Μεγάλων» και ιδιαίτερα των Η.Π.Α., με κύριο στόχο την επιβολή διεθνώς ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου, οικονομικού συστήματος, δηλαδή μιας παγκόσμιας μονοπολικής ηγεμονίας.

Μόνον έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την ξαφνική «έκρηξη» αμέτρητων θρησκευτικών μειονοτήτων, σε όλο τον κόσμο και την πολυδάπανη στήριξή τους από αμέτρητες «ανθρωπιστικές » Μ.Κ.Ο. και επιδοτούμενες από …μετρημένους « φιλάνθρωπους » μεγαλέμπορους..

Μόνον έτσι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί, τα τελευταία χρόνια, όλοι, σχεδόν, οι πόλεμοι είναι ένα τρομακτικό αλληλοφάγωμα θρησκειών...

Και μόνον έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε και το τελευταίο περίεργο φαινόμενο μιας "φιλολογικής" υπονόμευσης της Ελληνικής Ταυτότητας, από κάποιους «παιδοψυχολόγους».

Ιδιαίτερα τα βιβλία των κ.κ.Ρεπούση, Δραγώνα, Λιάκου, Φραγκουδάκη κ.α., χωρίς ίσως να το καταλαβαίνουν, παίζουν αυτό το παιχνίδι ακριβώς. Το παιχνίδι των «Μεγάλων» που οργανώνουν, εδώ και πολλά χρόνια, μια νέα γεωπολιτική τάξη στα Βαλκάνια και την επαναφορά της Τουρκίας στην Ευρώπη, μέσω της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ ένταξης της τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για του λόγου το αληθές, παραπέμπουμε όλους τους άξιους κατά τα άλλα «οικουμενιστές» νεοέλληνες, στο αμερικάνικο περιοδικό «Νιου Γιορκ Ριβιού», Αύγουστος ‘93. Τίτλος: « Η βαλκανική κρίση,1913-1993». Αρθρογράφος ο «Ρεαλιστής Σύμβουλος», καθηγητής κύριος Τζορτζ Φ.Κέναν. Ένα μικρό απόσπασμα:
« ..Αν οι ηγέτες των κατοίκων της Βαλκανικής δεν συμφωνήσουν για την αλλαγή των συνόρων τους, είμαστε υποχρεωμένοι να την επιβάλλουμε δια της βίας..»!!

Κάτι το οποίο και έγινε, δυστυχώς, λίγα χρόνια αργότερα...Με τα χειροκροτήματα, μάλιστα, των ίδιων Πανεπιστημιακών και πολλών άλλων «οικουμενιστών», τόσο για τα Βαλκάνια, όσο και, αργότερα, για το διαβόητο σχέδιο Ανάν… Άραγε από άγνοια ή από πεποίθηση;

Η εξάλειψη της φτώχειας και της δυστυχίας στον Τρίτο Κόσμο και οι εμφύλιοι σπαραγμοί, όπου γης, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπισθούν μόνο με την αύξηση της αναπτυξιακής βοήθειας, σ’αυτές τις χώρες. Από ΑΥΤΟΥΣ όμως που ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ή ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ έτσι αυτές τις χώρες. Και όχι βέβαια από αυτούς που υφίστανται παθητικά αυτή την άγρια εισβολή και αυτό τον καταστροφικό εποικισμό..

Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα διαπιστώσουμε ότι τα αμέτρητα δισεκατομμύρια που διατίθενται, σε όλο τον κόσμο, για το μεταναστευτικό πρόβλημα, αν τα έδιναν στις φτωχές χώρες θα τις είχαν κάνει πλούσιες..

Και αν δεν εξόπλιζαν το αλληλοφάγωμά τους, δεν θα υπήρχαν εμφύλιοι..

Και δεν το κάνουν, βεβαίως, συνειδητά. Mε αυτό τον τρόπο διαλύεται ο ιστός της Ευρώπης, και παραμένουν υπανάπτυκτες οι φτωχές χώρες. Οπότε, όλοι οι επονομαζόμενοι «Μεγάλοι του Κόσμου», άλλοτε με δανεισμούς και εξοπλισμούς, άλλοτε με επεμβάσεις και εμφύλιους και άλλοτε με φανερές ή κρυφές δικτατορίες, ελέγχουν απόλυτα όλες τις «υπόδουλες» χώρες της γης.

Ως προς την απονομή της Ελληνικής ιθαγένειας, εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει όταν οι μετανάστες που συμπληρώνουν 5 χρόνια νόμιμης διαμονής, με το νέο δικαίωμα, πλέον, της οικογενειακής επανένωσης, φέρουν νομίμως, και την οικογένειά τους. Γεγονός που σημαίνει τον ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟ πολλαπλασιασμό τους, ανάλογα με τον αριθμό των οικογενειακών μελών.

Η Κυβέρνηση και τα Κόμματα, έχουν την ευθύνη των αποφάσεων στα χέρια τους. Και οι Έλληνες Πολίτες, αφού πρώτα ενημερωθούν σφαιρικά, να απαιτήσουν ΑΜΕΣΑ τις σωστές λύσεις. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να παρακαλέσουμε όλους τους Ανθρώπους των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών, να βοηθήσουν, με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε άποψη, σ’αυτή την ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Αφού όμως πρώτα κάνουν την αυτοκριτική τους.

Όπως την έκανε και ο Καθηγητής κ.Κωνστ. Τσουκαλάς. (ΒΗΜΑ-10/10/’97)

« Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατοι. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά
προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν τη διανόηση « επάγγελμα» ..»

Και ν’αναρωτηθούν κάποια στιγμή, μήπως κι’αυτοί, χωρίς

να το καταλάβουν, έγιναν «γκουρού» της εξουσίας;

ΠΗΓΗ resaltomag

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Περί «παρωχημένης εθνικής συνείδησης».....

Καθηγητής Βασίλης Φίλιας

Η κολοβή γνώση, η ημιμάθεια, είναι χειρότερη από την αμάθεια, δεδομένου ότι ο αμαθής διατηρεί μια αμεσότητα πρόσληψης της πραγματικότητας, που ο αμαθής έχει χάσει.

Αφορμή της παρέμβασης μου αυτής το κείμενο του Διονυσίου Γουσέτη περί «παρωχημένης εθνικής συνείδησης» στην «Καθημερινή» της 13/1/2010 και το δραγώνιο εθνοφονικό παραλήρημα.

Ίσως μετά τη γνωστή επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς την κ. Δραγώνα να μην ήταν αναγκαία η παρέμβασή μου αυτή, όμως θα πρέπει να εξεταστούν ορισμένα θέματα κάτω από καθαρό επιστημονικό πρίσμα.

* * *

Είναι γεγονός ότι η ένοια του Έθνους στη Δύση διαμορφώνεται με την άνοδο των αστικών στρωμάτων – όχι στη Γαλλική Επανάσταση κ. Γουσέτη – ήδη από τον 10ο και 11ο αιώνα.

Γιατί; Διότι τα αστικά στρώματα έρχονται να υπερβούν την «υπερεθνική» φεουδαρχική πολυδιάσπαση και να συλλάβουν την εθνο-κρατική ενότητα και οντότητα ως οργανική ενσωμάτωση κοινών συμφερόντων, ιστορικών παραδόσεων και πολιτιστικών χαρακτηριστικών.

Η Αναγέννηση, ο Διαφωτισμός και το ρήγμα των Νεώτερων χρόνων δεν θα είχε υπάρξει αν δεν είχε πραγματοποιηθεί αυτό το τεράστιο ιστορικό βήμα , δηλαδή η γέννηση του Εθνους – Κράτους.

Επομένως η ενότητα του Έθνους δεν συνδέεται μόνο με πολέμους και συγκρούσεις , όπως υπαινίσσονται οι σύγχρονοι παραποιητές της Ιστορίας, αλλά και με τη συνειδητοποίηση καθοριστικών στοιχείων ταύτισης υλικών , ψυχικών και πνευματικού χαρακτήρα σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Όχι ότι αυτά τα στοιχεία δεν προυπήρχαν , αλλά δεν είχαν συνειδητοποιηθεί ώστε να λειτουργήσουν ως ενεργός μοχλός και κινητήρια δύναμη της Ιστορίας.

Ένας μοχλός που μετέβαλλε τη στατική κοινωνία υπαίθρου της φεουδαρχίας σε δυναμικά εξελισσόμενη κοινωνία πόλεων και επέτρεψε στον άνθρωπο να ξεπεράσει την «ειδωλολατρεία της φύσης» [ Κ. Μάρξ ] και να την καθυποτάξει , γνωρίζοντας τους νόμους της.

Αν ο κ. Γουσέτης εγνώριζε αυτά στοιχειωδώς δεν θα κατέφευγε στο αφιέρωμα του μη επιστημονικού «Εξπρές» και σε κάποιο Γάλλο καθηγητή Μισέλ Βινόκ, προκειμένου να στηρίξει το επιστημονικό ανυπόστατο του έργου της κ. Δραγώνα.

Είναι φανερόν ότι δεν γνωρίζει , αλλά όφειλε να γνωρίζει – όπως και η μέντωρ του κ. Δραγώνα – ότι στην περίφημη πραγματεία του για τον Μακιαβέλι, ο Αντόνιο Γκράμσι [ ή μήπως και αυτός καμουφλαρισμένος ακροδεξιός; ] εμπεδώνει επιστημονικά ότι ο μεγάλος αυτός πολιτικός διανοητής της Αναγέννησης ξεκινά και τελειώνει με το επιχείρημα ότι η κακοδαιμονία της Ιταλίας της εποχής του οφείλετο στο γεγονός ότι στη χώρα αυτή η πολυδιάσπαση δεν είχε επιτρέψει την πραγματοποίηση της εθνικής ενότητας του ιταλικού λαού και ζητούσε τον τύπο εκείνο του «Ηγεμόνα» που θα μπορούσε να το κάνει με κάθε μέσο.

Σαφέστατα η ιδέα του Έθνους λειτούργησε ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών εθνικισμών και τη λογική του «πας μη Έλλην βάρβαρος» που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια του ανήκειν , του «εμείς», που είναι σύμφυτη με την έννοια του Έθνους και αυτό βέβαια πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί , διότι λειτουργεί στη βάση ενός ακραίου θετικού στερεοτύπου για το «εμείς» και ενός ακραίου αρνητικού στερεοτύπου για του «άλλους». Όμως για να φτάσουμε σε μία διαδικασία αλληλοκατανόησης μεταξύ των Εθνών πρέπει να πληρούται ο όρος της αμοιβαιότητας , που φυσικά δεν πληρούται όταν η μία πλευρά διώκει, εξευτελίζει και απειλεί [ ας θυμηθούμε τα όσα πρόσφατα κατήγγειλε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ] ή περιπίπτει σε μεγαλοιδεατικούς και ανιστόρητους παραλογισμούς σκοπιανής κοπής και ραφής.


Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι ως προς τα καθ ημάς, όπου ένα μίγμα άγνοιας και συνειδητής διαστρέβλωσης των ιστορικών δεδομένων επιτρέπει τη διατύπωση θέσεων και επιχειρημάτων εντελώς λαθεμένων.

Πρώτον η πολιτισμική συνέχεια του ελληνισμού – ανεξάρτητα από την οθωμανική κατάκτηση – ήταν αδιάκοπη και ακριβώς γι’ αυτό η αντίληψη της εθνικής ταυτότητας και ιδιαιτερότητας ήταν διάχυτη σε όλα τα στρώματα του λαού – όπως αποδεικνύεται από όλα τα γραπτά κείμενα, τα ήθη και τα έθιμα , τη λαική μούσα , τις λαικές πολιτισμικές παραδόσεις όλων των κατηγοριών – σ’ολη τη διαδρομή του χρόνου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Δεύτερον η ελληνική γλώσσα – το υπερτατο αυτό πολιτιστικό στοιχείο – δεν έγινε ποτέ νεκρή , όπως π.χ. τα λατινικά , παρά τις όποιες μεταλλαγές που υπέστη όπως κάθε ζωντανή γλώσσα. Γι ‘ αυτό και δεν χρειάστηκε κανέναν Λούθηρο ή τη Γαλλική Ακαδημία για να ενοποιηθεί, όπως συνέβη με τη γερμανική και τη γαλλική αντίστοιχα. Πέραν τούτου οι όποιοι «διεθνιστές» ισοπέδωσης και ομοιομορφοποίησης λησμονούν ότι η ελληνική γλώσσα ήταν η lingua franca, η κοινή γλώσσα συνενόησης, όχι μόνο στο πλαίσιο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , αλλά σε ολόκληρη την Ανατολή.

Τριτον οι πολιτιστικές επιδράσεις του ελληνισμού στην Βαλκανική και τη Ρωσία, όχι μόνον απλά λόγω ιστορικού παρελθόντος και του αρχαίου μεγαλείου, αλλά κατ ‘ εξοχήν ως ζωντανή και πάλλουσα πραγματικότητα , υπήρξαν κυριολεκτικά ανυπολόγιστες.

Επομένως η εθνική συνείδηση των Ελλήνων, η συνείδηση της εθνικής ταυτότητας δεν είναι κατασκευή , προιόν του ρωμαντισμού του 19ου αιώνα και κακέκτυπο του δυτικού πρωτύπου. Είναι οργανική μετεξέλιξη μιάς νοηματικής σύλληψης

και συνειδητοποίησης , που οι ρίζες τους ανάγονται σε ιστορικό-πολιτισμικά δεδομένα, που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια

του αστικού μετασχηματισμού , όπως συνέβη στη Δύση.

Ισχυρίζεται ο κ. Γουσέτης ότι ο ελληνικός πατριωτισμός εδράζεται ακόμα σε μία παρωχημένη αγροτική περίοδο. Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα και , μάλιστα είναι βαθύτατα αντιφατικό όταν ο ίδιος υποστηρίζει ότι η έννοια του Έθνους γεννήθηκε με την Γαλλική Επανάσταση που είναι η «επανάσταση της τρίτης τάξης» δηλαδή των αστών !

Ο πολιτισμός της ανθρωπότητας συγκροτήθηκε ως ένα πελώριο μωσαικό που συντίθεται από ψηφίδες , που συνεισέφεραν όλοι οι λαοί μέσα από μία αδιάκοπη όσμωση, αλληλόδραση και μετάλλαξη.

Η λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» που ουδέποτε πρέπει να αναφέρεται χωρις την προσθήκη … «και Νέα Τάξη πραγμάτων» δεν έχει καμμία σχέση με οικουμενισμό και διεθνισμό, που προυποθέτουν σχέσεις «επι ίσοις όροις», σχέσεις ισότητας.

Η «παγκοσμιοποίηση» δεν συνιστά απλά μία διαδικασία επικυριαρχιάς των γιγάντιων μονοπωλιακών και τραπεζικών συμφερόντων , αλλά και προυποθέτει και την εξάλειψη του διαφορετικού ώστε να μην υπάρχουν αντιστάσεις στον παγκόσμιο οικονομικό – πολιτικό έλεγχο.

Ακριβώς γι’ αυτό στο ιδεολογικό περίγραμμα της «παγκοσμιοποίησης» εντάσσεται η λογική του «τέλους των ιδολογιών» , της κατάργησης του Έθνους , της πολιτισμικής εξομοίωσης.

Το νευραλγικό χαρακτηριστικό αυτής της προσέγγισης συνίσταται στην ελαχιστοποίηση της σημασίας της Ιστορίας και της ιστορικής μεταβολής , ο καθαγιασμός και η διατήρηση του «γε νυν έχοντος», όπως ακριβώς συλλαμβάνεται από το αμερικανικό δομολειτουργισμό στην Κοινωνιολογία και στον συμπεριφορισμό στην Ψυχολογία *

Αυτά όλα δεν τα αντιλαμβάνονται «προοδευτικοί» του τύπου Δραγώνα – Φραγκιαδάκη – Ρεπούση – Γουσέτη και Σία. Δεν τα αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουθν να τα αντιληφθούν; Είναι ένα ερώτημα.

Πάντως συνειδητά ή ασυνείδητα με τη λογική τους αυτή γίνονται τυμπαμοκρούστες και προωθητές του ιμπεριαλιστικού οδοστρωτήρα , που κρύβεται πίσω από την ιδέα της παγκοσμιοποίησης και μιάς ψευδεπίγραφης πολυπολιτισμικότητας. Εκτός και αν η ασύδοτη δυτικοφρένεια τους ανάγεται στην περιοχή της ψυχοδιανοητικής διαταραχής σε τρόπο ώστε με στρεβλωτική πρισματική διάθλαση να βλέπουν την ελληνική κοινωνία , που πάντοτε υπήρξε ανεκτική στο ξένο και το διαφορετικό ως «κλειστή» έναντι της υποτιθέμενης «ανοικτής» των δυτικοευρωπαίων και των Αμερικανών.

Αθήνα 23 Ιανουαρίου 2010,

Καθηγητής Βασίλης Φίλιας,


*Θα ηταν χρήσιμο οι ιεροκήρυκες του εθνομηδενισμού να διαβάσουν επ αυτών τα βιβλία μου «Κοινωνιολογία του Πολιτισμού» και «Συμβολή στον επαναπροσδιορισμό της Ψυχολογίας ως Επιστήμης του Ανθρώπου» , στις εκδόσεις Παπαζήση.

ΠΗΓΗ tolimeri

Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Τὰ ἐθνολογικὰ ὅρια τοῦ Ἑλληνισμοῦ


Γράφει ο Χ. Σαρτζετάκης π.Πρ.της Δημοκρατίας

Ένα άρθρο παλαιότερο αλλά τόσο επίκαιρο

Ὁ ἄνθρωπος γεννᾶται σὲ συγκεκριμένο περιβάλλον, φυσικὸ καὶ ἀνθρώπινο. Ἀνθρώπινο περιβάλλον εἶναι βεβαίως ὄχι μόνον ἡ οἰκογένειά του, οἱ γονεῖς του καὶ οἱ ἄμεσοι ἢ ἀπώτεροι προπάτορές του∙ ἀλλὰ καὶ ὁ εὐρύτερος κύκλος τῆς ἐθνικῆς κοινότητος, εἰς τὴν ὁποίαν ἐκ καταγωγῆς ἀνήκει. Αὐτὸ εἶναι αὐτονόητο, ἀφοῦ μέσα εἰς τὸν κύκλον αὐτὸν σύρει ὁ ἄνθρωπος τὰ πρῶτα του βήματα ζωῆς, μέσα εἰς αὐτὸν ἀναπτύσσεται καὶ μεγαλώνει, ἀπὸ τὴν ἀναστροφή του αὐτὴν ἀντλεῖ τὶς κάθε λογῆς ἐμπειρίες τῆς ζωῆς καὶ κυρίως ὁ πνευματικὸς καὶ ψυχικός του κόσμος διαμορφώνεται καὶ πλουτίζεται πρὸ παντὸς ἀπὸ τὰ ἀνεκτίμητα βιώματα, ζωντανὰ ἀληθινὰ κύτταρα ζωῆς, τῆς ἐθνικῆς του κοινότητος, ὄχι μόνον τοῦ ἐνεστῶτος χρόνου, - περιορισμός, ποὺ θὰ συνεπέφερε διανοητικὴ καὶ πνευματικὴ ἀναπηρία, - ἀλλὰ μέσα στὸ διάβα τῶν αἰώνων, ἀπὸ τὶς πρῶτες της καταβολὲς καὶ μέχρι σήμερα.

Ὼς συνειδητοὶ Ἕλληνες, καὶ διὰ νὰ διατηρήσουμε ἀκριβῶς τὴν ἀκεραιότητα τῆς ἐθνικῆς μας αὐθυπαρξίας, ἔχουμε ἔτσι ἀνάγκη καὶ χρέος νὰ ἀτενίζουμε τὴν πραγματικότητα αὐτοῦ τοῦ ἀνεσπέρου φωτὸς καὶ μεγαλείου, ποὺ λέγεται Ἑλληνισμός, συνειδητοποιοῦντες τὶς ἀληθινὲς διαστάσεις τῆς ἱστορικῆς του παρουσίας έδῶ εἰς τὴν νοτιοανατολικὴ γωνιὰ τῆς Εὐρώπης καὶ τὴν ἀνατολικὴ λεκάνη τῆς Μεσογείου.
Η συνέχεια εδω Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

«Η Εκκλησία δεν εξαιρεί κανέναν...»

«Πώς να ξεχωρίσω ένα παιδί μεταναστών που γεννήθηκε εδώ, όταν ο κάθε ένας που απολαμβάνει της ελληνικής παιδείας είναι Έλληνας; Πώς, λοιπόν, θα κάνω αυτή τη διάκριση; Όταν το παιδί αυτό έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχει σπουδάσει στα ελληνικά σχολεία, γιατί πρέπει να τον διακρίνω από

τους άλλους;».

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με δηλώσεις του στην «Κ», σημειώνει ότι «δεν υπάρ-ουν πλέον κάστες και κλειστές κοινωνίες στον χώρο που ζούμε» και προσθέτει:

«Ζούμε σε μια διαπολιτισμική κοινωνία, όπου οι Εκκλησίες, και στον χώρο της Ευρώπης και εδώ στην πατρίδα μας, πρέπει να συμβάλουν σε αυτή τη διαλεκτική μεταξύ των ανθρώπων και, κυρίως, να διακηρύττουν τον σεβασμό στην ετερότητα.

Και ο σεβασμός στην ετερότητα σημαίνει πως αποδέχομαι τον άλλον όπως είναι και όχι όπως εγώ θα ήθελα να είναι, κομμένο και ραμμένο στα δικά μου μέτρα.

Τον σέβομαι, έμπρακτα ανταποκρίνομαι σε αυτόν, τον έχω ως έναν ισότιμο και ισόκυρο συνομιλητή μου». Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας υπενθυμίζει πως «η Εκκλησία από την ίδια τη φύση και την ταυτότητά της δεν μπορεί να εξαιρέσει κανέναν. Δεν κάνει κανένα διαχωρισμό, μεριμνά ώστε τα παιδιά κυρίως, αλλά και οι μεγάλοι, να βρουν αυτό που αναζητούν, έναν καλύτερο κόσμο εδώ στην πατρίδα μας. Η Εκκλησία μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί σε αυτούς τους ανθρώπους και να μείνει μακριά από οποιαδήποτε άλλη διένεξη που αφορά το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προσπαθεί η εκάστοτε κυβέρνηση να λύσει ή να αντιμετωπίσει το λεγόμενο μεταναστευτικό πρόβλημα».

Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτηρίζει απηρχαιωμένες τις απόψεις εκείνων που υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία και υπενθυμίζει πως, αν επικρατούσε αυτή η αντίληψη μεταπολεμικά, όταν χιλιάδες Ελληνες αναζητούσαν καλύτερη τύχη στην Αμερική και στην Γερμανία, «σήμερα δεν θα υπήρχε ο ελληνισμός της διασποράς που ξέρουμε όλοι τον θετικό και ουσιαστικό ρόλο που παίζει στην ανάπτυξη και στην ευημερία του τόπου μας». Απαντώντας σε εκείνους τους ιεράρχες που ανησυχούν ότι κινδυνεύει να χαθεί η «καθαρότητα» της Ελλάδας και του ελληνισμού σημειώνει: «Ο ελληνισμός οτέ δεν σκέφτη-

κε με κριτήρια αρίας φυλής να διαφυλάξει την φερεγγυότητα του ελληνικού πολιτισμού. Ο ελληνικός πολιτισμός έχει άλλα κριτήρια και άλλες αρχές, την ελευθερία του ανθρώπου και τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, μέσα από τις οποίες ναδεικνύεται διαχρονικά».Και η απάντηση του Καλαβρύτων


ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ:

ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ!

ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Το θέμα της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας κατέστη ήδη ένα από τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητος. Πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα γράφονται στις ημέρες αυτές. Υπάρχει πολλή σύγχυση, η οποία επιτείνεται από το γεγονός, ότι ο κ. Πρωθυπουργός κάλεσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο στο Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη Συνεδρία εκείνη, κατά την οποία αναγγέλθηκε η σχετική Απόφαση της Κυβερνήσεως. Μια απόφαση, η οποία κατά τη γνώμη μας, υπήρξε πρόχειρη και αβασάνιστη! Μια απόφαση, η οποία δυναμιτίζει την εθνική μας συνοχή και την καθαρότητα της φυλής μας. Έτσι στο μεγίστης σπουδαιότητος αυτό εθνικό ζήτημα, εμμέσως πλην σαφώς, ενεπλάκη υπό της Κυβερνήσεως και το όνομα του Αρχιεπισκόπου μας, εμφανιζομένου ως συνευδοκούντος! Βεβαίως μέχρι σήμερα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου δεν υπήρξε κάποια σχετική Δήλωση, ούτε θετική υπέρ δηλ. της απονομής της ιθαγένειας, ούτε αρνητική. Αλλά αυτό και μόνο το γεγονός, δηλ. η αρχιεπισκοπική σιωπή, πλημμυρίζει με ανησυχία τις ψυχές πολλών, μεταξύ των οποίων και τη δική μας.
Από την άλλη πλευρά με Δηλώσεις του υπέρ της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας σε τριακόσιες τόσες χιλιάδες (300.000) αλλοδαπούς έλαβε θέση και ένας Μητροπολίτης εκ των νεωτέρων της Ιεραρχίας, λόγιος και δυναμικός, ο οποίος ποιμαίνει μια μεγάλη και ιστορική Επαρχία. Οι Δηλώσεις του δημοσιεύθηκαν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής 17.01.2010 από τον έγκριτο εκκλη- σιαστικό δημοσιογράφο κ. Νικ. Παπαχρήστου. Τά κυριώτερα αποσπά- σματά της έχουν ως εξής:
Η συνέχεια εδώ Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

ΣΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ


Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

KRIS SPYROY: "ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΝΤΟΠΙΑΝΟΙ ! ! !"


Ομιλία του κ. Κρις Σπύρου, Πρώην Βουλευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

και πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάϊρ, Η.Π.Α.,

Αγαπητοί Συμπατριώτες μου Θεσσαλοί, Κυρίες και Κύριοι.

Ευχαριστώ τον φίλο μου Στρατηγό Κώστα Πολύχρονη Τίγκα που πήρε την πρωτοβουλία για την σημερινή συνάντηση και ευχαριστώ και όλους εσάς που ήρθατε να με ακούσετε.

Με σεβασμό, ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης θα σας ενημερώσω για το ποιοι, πότε και πως απέτρεψαν τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο να ονομάσει και να αναγνωρίσει το νοτιότερο άκρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ποιοι, πότε και πως συνέβαλαν ή συνωμότησαν στο να γεννηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών με το όνομα «Μακεδονία» και να μην είναι Ελληνικό.

Θα ακούσετε μια προσωπική διήγηση απόψε για το Μακεδονικό και σας παρακαλώ να δώσετε την δέουσα προσοχή στις λεπτομέρειες και τις ημερομηνίες που θα αναφέρω. Αν θέλετε, κρατήστε μερικές σημειώσεις και στο τέλος της ομιλίας μου θα χαρώ πολύ να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

Κάνω αυτές τις επισημάνσεις γιατί το Μακεδονικό είναι ένα θέμα πολύ λεπτό, μεγάλης εθνικής σημασίας και ευαισθησίας. Όπως θα διαπιστώσετε, συνέταξα την ομιλία μου με ιδιαίτερη προσοχή και με βάση ιστορικά ντοκουμέντα και προσωπικές εμπειρίες.
Η συνέχεια εδώ Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

"ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ" Η ΚΥΠΡΟΣ...ΜΑΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ.....

Η Κύπρος αποκαλείται σήμερα, "Φυσικό αεροπλανοφόρο".
Ο αείμνηστος Πρόεδρος Τ.Παπαδόπουλος, γνωρίζοντας την αξία της χώρας του και θέλοντας να την καταστήσει αυτάρκη και ανεξάρτητη, προσπάθησε να συνάψει συμφωνίες μέσω αποκλειστικών ζωνών, της συμφωνίας για έρευνες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Κύπρου-Αιγύπτου-Λιβάνου.
Παράλληλα είχε απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους ενεργειακούς κολοσσούς και Αμερικανικές, Βρετανικές, Αμερικανο-Εβραϊκές, Γαλλικές και Ρωσικές εταιρείες, προκειμένου να αξιοποιήσει πολιτικά και να θωρακιστεί έναντι της Τουρκίας, η οποία ήθελε και ασφαλώς θέλει να εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο διεθνούς εμβέλειας.
Λογικό λοιπόν είναι σήμερα η Κύπρος ώς εκ της θέσεώς της να αποτελει πεδίο μάχης οικονομικών συμφρόντων τα οποία επιθυμούν την αποσταθεροποιησή της
Σήμερα τη σταθεροποίηση στην Κύπρο θέλουν η Ρωσία και το Ισραήλ, επειδή επιδιώκει την απεξάρτησή του απο την Αίγυπτο και μαζί με τη Ρωσία προωθούν ενεργειακές συμφωνίες στις οποίες συμμετέχει και η Κύπρος.
Σε αυτό το πεδίο ενεργειακών συμφερόντων που έχει μεταβληθεί η Κύπρος,από ότι μέχρι στιγμής προκύπτει, κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι που δεν θέλουν την σταθερότητα στο νησί είναι και πάλι... οι Βρετανοί...
ΠΗΓΗ politikosafari
Συνεχίστε το διάβασμα ΕΔΩ........