Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Η τοποθέτηση του Θόδωρου Πάγκαλου στην θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε έκπληξη. Βεβαίως το 2007, ο Πάγκαλος είχε υποστηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όμως λίγα χρόνια πριν, ο πληθωρικός πολιτικός έπνεε μένεα κατά του Γιώργου. Δεν έκρυβε την αντιπάθεια του προς το πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού και ασκούσε δριμύα κριτική στους χειρισμούς του στα εθνικά θέματα. Το 1999 ο Κώστας Σημίτης τον απέπεμψε από την κυβέρνηση όταν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιώργου σε συνέντευξη του στο "Εθνος της Κυριακής" (απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω). Το αποκορύφωμα όλων ήταν όταν σε συνέντευξη του το 2001 δήλωσε ότι ο Παπανδρέου "δεν έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός". Βεβαίως διαψεύσθηκε. Τώρα μένει να φανεί εάν οι "πληγές" του παρελθόντος έχουν επουλωθεί και εάν οι φραστικές επιθέσεις του Πάγκαλου έχουν παραγραφεί...

Ανθολόγιο Πανκακίας
«Εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (...) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ' όνομά του ενώνει. Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα (...). Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι».
«Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16/9/2001
«Κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές. Για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας. Είναι μια πολιτική η οποία, κατά την άποψή μου, θα μας οδηγήσει ακριβώς στο σημείο απ' όπου ξεκινήσαμε. Δεν έχει τίποτα το πρωτότυπο».
«Εθνος της Κυριακής», 19/11/ 2000



«Ακούστε, δεν είχα ποτέ την άποψη ότι πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο Παπανδρέου. Και ένας από τους λόγους που υποστήριξα τότε τον κ. Σημίτη ήταν ότι ήθελα τον αντι- Παπανδρέου. Ηθελα, δηλαδή, να περάσουμε σε μια περίοδο ορθολογικής διαχείρισης των πολιτικών πραγμάτων της χώρας (...)».
«ΒΗΜΑGΑΖΙΝΟ», 14/1/2001


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου