Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

H "Δύση" προδικάζει τις τυχόν ευαγγελιζόμενες "ανατροπές" του ΓΑΠ στα Εθνικά μας θέματα;




Η νεοσύστατη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μόλις ορκίστηκε!!!

Ακούγοντας τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ διέκρινα πραγματικά να διακατέχονται από ελπιδοφόρες αναφορές για την νέα κυβέρνηση .... Το έναυσμα της «ελπίδας» δόθηκε όχι μόνον από τις ευαγγελιζόμενες αλλά και τις τελούμενες "ανατροπές" του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την απόφαση σύμπτυξης αρμοδιοτήτων και της ίδρυσης νέων Υπουργείων,... αλλά και παράλληλα νέες ελπίδες εκπέμπονται από τα "νέα" συστατικά της επιλεγμένης από τον Πρωθυπουργό κυβέρνησης.

Χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε την "πολιτική" της κυβέρνησης Παπανδρέου στα εθνικά θέματα , αλλά με τα προβαλλόμενα κατά καιρούς διευρυμένα ερείσματα από τις πολιτικές του παρελθόντος ,των οποίων όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες , προβάλουμε ένα σχετικό άρθρο των Financial Times, το οποίο δημοσιεύθηκε την 5/10/2009 (Published: October 5 2009 20:25 | Last updated: October 5 2009 20:25).

Το εν λόγο άρθρο μεταξύ άλλων για τον Γ. Παπανδρέου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του.....αναφέρει ...... "He may now try to put pressure on the Greek Cypriot government to accept reunification on terms more acceptable to the Turkish community (though leverage over Nicosia has diminished sharply since the island was allowed to join the EU)"
Μετάφραση: "Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει την πίεση στην ελληνοκύπρια κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους πιό αποδεκτούς στην τουρκική κοινότητα"

Ποιά "πίεση" και ποιούς "όρους" εννοεί το άρθρο;

Η "πίεση" του Ελληνοκυπριακού λαού να αποδεχθεί ένα "νέο" σχέδιο ΑΝΑΝ από τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ...... θα "σβήσει" τις δροσερές ελπίδες που εκπέμπει ο ίδιος και η κυβέρνηση του , αλλά και θα δώσει έδαφος να εκφραστούν πρακτικά οι κατά καιρούς "υποψιασμένοι" που εξ ύφαιναν μειοδοτικούς "χαρακτηρισμούς" στο πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού.

Τα εθνικά θέματα δεν σηκώνουν παζάρια όταν αυτά αντιτίθενται στο λαϊκό αίσθημα.

Κατά την άποψη μας το άρθρο των FT είναι κακός προ οιωνός για ελπιδοφόρα αποτελέσματα στα εθνικά θέματα μια και οι αρθρογράφοι της «δύσης» ως διαφαίνεται προκαταλαμβάνουν? ή γνωρίζουν τους «τυχών συμβιβασμούς» που θα αξιώσουν οι δανειοδότες μας κατά την «επαναδιαπραγμάτευση» του χρέους μας και του ελλείμματος της χώρας μας από την νέα κυβέρνηση?

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου